Tekstgrootte: groter / kleiner

Hey iedereen! Wisten jullie dat Action twee BB Creams in het assortiment heeft? Ik niet! Ik wist alleen dat het budgetmerk MAX nu BB Creams verkocht. Toen ik er vorige week rondliep, zag ik een BB Cream staan van het merk So Me. Heuh, dit merk had ik nog nooit eerder gezien bij Action.. hij kostte ook maar €2, dus ik nam de lichtste kleur mee. Overigens hebben ze maar twee kleuren; licht en medium. De lichte kleur heeft een roze verpakking, de medium kleur heeft een blauwe verpakking. Nananana!

So Me is onderdeel van Maxbrands. Ik hoor je denken: ah, dus toch gerelateerd aan het make-up merk MAX! Maar nee, dit is niet zo. Dit is de website van Maxbrands, en dit is de website van MAX make-up. Confusing, hé?

Maakt de huid glad en egaal voor een perfecte teint. So Me BB crème is een lichte, niet-vette formule voor een ogenblikkelijk stralende huid. Een vleugje make-up egaliseert oneffenheden en imperfecties, terwijl de krachtige, vocht-inbrengende ingrediënten en zonnefactor 15 voor een zachte en beschermde huid zorgen. Voor een kant-en-klare perfecte teint.”

Verpakking
De BB Cream zit in een simpel, maar leuk doosje. De voor- en achterkant zijn hetzelfde, en op de zijkanten vind je in vier talen informatie en gebruiksadvies. De BB cream is 5-in-1, en bevat SPF 15. Er staat alleen nergens wat de 5 puntjes zijn? Het product zelf zit in een witte tube, op de één of andere manier vind ik de verpakking wel leuk. Als je ‘m opent, zie je dat de opening van de tube gesealed is. Ik vind de verpakking wel erg onhandig werken, ik had liever iets met een pompje gezien! Er zit trouwens 50 ml inhoud in.

Ingrediënten
Caffeine, alcohol, parfum en een paar leuke woorden voor Galgje. De ingrediënlijst is vrij standaard, jammer van de alcohol erin! Ik vind dat niet iets voor BB creams, eigenlijk. Caffeine in make-up klinkt niet erg gebruikelijk, maar wordt wel veel gedaan. Caffeine zou door zijn werking rode plekjes verminderen. Lees hier meer over de werking van caffeine in make-up.

Dekking & structuur
Oké, nu is een BB Cream geen foundation, en zal hij dus lang niet zo goed dekken als een foundation. Maar deze heeft dus echt TOTAAL geen dekking! Terwijl de structuur toch gekleurd is, dekt hij absoluut niet. Het enige verschil wat je ziet, is dat je gezicht meer glimt. In feite maakt deze BB Cream m’n gezicht nog lelijker! Ook vind ik de structuur erg vloeibaar, hij zit tegen waterig aan op het moment dat je ‘m uitsmeert. Bovendien ruikt ‘ie naar.. paprika. Ofzo.

Conclusie
Zie jij verschil, op de foto hierboven? Ik had een lichte dekking verwacht, maar dit is echt om te janken. Terwijl hij m’n hand toch aardig oranje maakt! Maar op m’n gezicht: geen dekking, niet eens kleinere poriën of minder rode plekjes. En ik heb toch flink wat aangebracht met zowel m’n vingers als een foundationkwast. Het enige verschil wat ik zie, is een glimmende waas over m’n gezicht. Niet iets waar ik graag mee rondloop! Mocht jij nou een mooie huid van jezelf hebben, met weinig rode plekken en imperfecties, dan kan deze BB cream ervoor zorgen dat je een mooie healthy glow krijgt. Maar bij mij.. nee. I needs moar dekking!

Informatie
Prijs: € 1,99
Inhoud: 50 ml
Verkrijgbaar: Action
Pluspunten: Budgetproof, bevat SPF 15, hydrateert de huid.
Minpunten: Geen dekking, onhandige verpakking, ruikt niet lekker, glimt.
Belangrijk om te weten: Er is een “light” versie en een “medium” versie.

Is dit een BB cream voor jou? Of wil je ook iets meer dekking?

14 Responses to Review ♥ So Me BB Cream

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker