Tekstgrootte: groter / kleiner

Ik ben iemand die elke dag d’r haar wast. Heel slecht, ik weet het. M’n haar is hartstikke verwend door het vele wassen, en het wordt na één dag al vet. Daarom was ik maar al te blij toen ik las dat er ook droogshampoo bestond. Toen ik eergisteren bij de Kruidvat was besloot ik daarom een sprayflacon Batiste Dry Shampoo mee te nemen. Deze hadden ze in twee varianten, Original en Blush. Ik heb even gelezen wat het verschil was tussen deze twee, maar het enige verschil wat ik kon ontdekken is dat Blush met een luchtje erin is. Ik besloot die mee te nemen en kon hem de volgende dag al testen.

Batiste Dry Shampoo bestaat uit vele varianten, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer: door de ingredienten in de spray worden je haren minder vet. Ideaal voor op een festival, als je gaat logeren of als je geen tijd meer hebt om je haren te wassen. Ik was er in het begin erg sceptisch over, ik ken namelijk van vroeger het trucje om talkpoeder in je haar te doen, dit zou het vet absorberen. Maar talkpoeder laat een behoorlijke witte waas achter op je hoofdhuid, en dat is ook weer niet de bedoeling. Tijd om deze eens uit te proberen!

Let wel op dat droogshampoo geen enkele gewone shampoo kan vervangen. Het is slechts bedoeld om tussendoor je haar te verfrissen of een enkele wasbeurt over te slaan.

Batiste Droogshampoo
Deze droogshampoo zit in een sprayflacon en bevat 150 ml. Deze kost € 3,99. De droogshampoo bevat de volgende ingredienten:
Butane, Isobutane, Oryza Sativa (Rice) Starch, Propane, Alcohol Denat., Parfum (Fragrance), Coumarin, Eugenol, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Distearyldimonium Chloride, Cetrimonium Chloride.

Hoe gebruik je het?
Eerst moet je de flacon goed schudden. Dan houdt je de spray ongeveer 30 centimeter van je hoofdhuid af en spray je over je hele hoofdhuid heen. Vervolgens haal je vingers door je haar of kun je je haar borstelen. Ik zelf buig voorover, haal een beetje wild m’n handen door m’n haar, en klaar!

Geur
De geur is werkelijk heerlijk, een frisse bloemengeur die tegelijkertijd ook iets weg heeft van een shampoo geur.

YIKES! :shocked: Wat vies hé? Daarom was ik dus elke dag m’n haar.. maar dat wil ik dus niet meer, dus ik ga de droogshampoo gewoon om de dag gebruiken. Maar dan moet het wel écht helpen, want zo ga ik dus niet over straat!

Resultaat
Wow, wat een verschil hé? Je ziet nog wel een witte waas, maar na deze foto’s borstelde ik m’n haar en toen was de witte waas weg. Echt amazing dit product! Vooral die vette slierten van m’n pony zien er nu gezond en glanzend uit. Het lijkt net alsof ik m’n haar heb gewassen! En m’n haar bleef de hele dag lekker ruiken. Kortom: ik ben super tevreden met dit product!

Batiste Dry Shampoo kost € 3,99 en is te koop bij o.a. de Kruidvat.

Kennen jullie dit product al? En wat vinden jullie van droogshampoo?

27 Responses to Review: Batiste Dry Shampoo

 • aah, ik ga deze week op kamp ik was op zoek naar een revieuw over dit product, ik twijfelde of ik het zou kopen of niet, maar het is toch wel heeel gemakkelijk,

 • Deze lijkt me ontzettend fijn! Ik heb er al veel goede verhalen over gehoord. Soms heb je gewoon geen tijd meer om je haar te wassen, dan is dit ideaal. Foto's zien er veelbelovend uit :)

 • Ik hou soms een witte waas over soms niet (heb er een van TIGI). Of soms denk ik dat ik het goed uitgekamd heb thuis en dan loop ik buiten en dan staren mensen zo en dan ben ik heel erg bang dat het nog het zien is. :P Ik wil er gewoon een die bruin is en het schijnt dat de variant voor bruin haar ook gewoon een waas achterlaat dus dat schiet niet op. :(

 • Ik heb deze ook maar dan de gele :) Werkt idd super, nooit gedacht :D

 • Het lijkt me heel erg handig, alleen borstel ik mijn haar eigenlijk nooit: ik heb krullen, en als ik die uitborstel gaan ze – floep – omhoog staan!

 • Het is gewoon zo dat pony's sneller vet worden, doordat ze langs je voorhoofd schuren en het zwaarste te verduren hebben. Ik vind deze droogshampoo zelf ook erg fijn voor op vakantie, maar in het alledaagse leven spring ik liever onder de douche.

 • ik heb ook verschillende droogshampoo's gebruikt. Eerst altijd van kruidvat eigen merk, en nu gebruik ik deze alleen dan in de groene variant en deze is zo veel fijner. Echt een aanrader inderdaad;D

 • Ik gebruik altijd die van de kruidvat en ben er wel tevreden over! Alleen met donkere haren moet je wel ff goed checken dat de witte waas écht weg is grrr :p

 • ik geloof niet dat ze batiste in de kruidvat in belgie verkopen:(
  ziet er wel handig uit(:

 • ik geloof niet dat ze batiste in de kruidvat in belgie verkopen:(

 • Ik had eentje van de kruidvat en die was na één keer 'leeg', omdat de druk er vanaf was gegaan ofzo :/

 • Ik was ook iedere dag mijn haar… :p
  Klinkt wel goed de droogshampoo, alleen ik heb het niet nodig. Als ik zou backpacken bijvoorbeeld dan had ik het wel gekocht! :D

 • Ik heb die ook gebruikt, maar bij ons verkopen ze alleen de kleine flesjes, die zijn dus na 5x gebruiken ofzo alweer op. Laatst was ik bij een fashion show en daar kregen we een goodiebag mee waar de droogshampoo van TIGI inzat, echt een grote fles, die lekker ruikt, en perfect werkt. Ik gebruik he als ik eigenlijk geen tijd heb om mijn haar te wassen, maar het ook eigenlijk nét te vet eruit ziet.

 • Ik wil deze ook zo graag eens proberen, ik heb er al ontzettend veel goeie dingen over gehoord! Vorige keer tijdens het winkelen met mijn beste vriendin, had ik deze in mijn handen, en toen zei ze: 'niet kopen Lot, als je haren vet (en dus vies) zijn, moet je gewoon je haar wassen!' Haha, daar had ze wel weer gelijk in. Uiteindelijk heb ik hem toen maar laten liggen hahaha.

 • Ik wil hem nog aanschaffen. Laatst nam ik een kijke in de kruidvat, maar kon hem niet vinden.
  Volgende keer er maar even naar vragen.

  x

 • Ben zelf ook erg te spreken over deze droge shampoo, echt een handig ding :)

 • Ik ben ook echt tevreden over de droogshampoo! Ik waste mij ook iedere dag omdat het anders niet lekker zat, of juist te vettig werd!

 • Ik gebruik het af en toe als ik echt geen tijd heb gehad om m'n haar te wassen. Ik vind de original van Batiste het fijnste werken

 • Het klinkt fijn en geeft een goed resultaat! Ideaal voor als je een keer je haar niet wilt wassen! Of als je op vakantie bent of een dagje weg bent! Ik ga dit zeker een keer proberen!

 • Heb geen ervaring met droogshampoo maar deze lijkt me wel fijn..

 • Heb en moet nog gebruiken/testen
  ben benieuwd bij mij zelf

 • Ik heb er 1 van Lee Stafford maar die geur vind ik eigenlijk té fel. Misschien moet ik deze maar is proberen!

 • ik heb het nog nooit geprobeerd, zou ik toch eens moeten doen!

 • Ik gebruik af en toe die van Kruidvat eigen merk en daar ben ik ook wel tevreden over :)

 • Ik gebruik deze heel af en toe.
  Liefs, xxx

 • Fijn review! Ik heb eentje van huismerk Kruidvat, maar die heb ik nog maar een paar keer gebruikt en is nu al op, jammer! Maar deze van Batiste lijkt me wel erg fijn !

 • hey, a bottle of batiste dry shampoo only costs €2.88 including shipping on asos.com :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker