Tekstgrootte: groter / kleiner

Handcrèmes heb ik in overload, maar ik blijf ze kopen. Op de één of andere manier voel ik altijd de drang om ze te hebben.. zeker als ze zo goedkoop als deze zijn. Als ze dan ook nog naar kokosnoot ruiken, ben ik helemaal om! Hij kostte slechts €0,79 bij Action, en voor die prijs ben ik erg benieuwd wat je daarvoor krijgt. Lees je mee?

Deze tube bevat 100ml en heeft een draaidop. Not my favorite, maar het is een vrij grote dop, dus vooruit. M’n handen zijn momenteel het perfecte testobject voor de handcrème – droog, droog, droog! De crème belooft voedend en verzachtend zijn, zowel voor de huid als voor de nagels.

De ingrediënten zien er goed uit! Ik spot alleen parfum, een uitdrogend ingrediënt, als enige minpunt. Het hoofdingrediënt is water, wat op den duur ook de huid uit kan drogen. Verder bevat hij glycerine, wat bij velen ook de term uitdrogend oproept. Echter valt dit wel mee, mits je minimaal 50% vocht in de product hebt, trekt glycerine geen vocht uit de huid, maar juist uit de omgeving (= hydraterende werking). Aangezien water hier op #1 staat, ga ik er van uit dat het percentage minimaal 50% is.

Cetyl alcohol en cetearyl alcohol zijn niet irriterende alcoholsoorten. Beide zorgen zij dat de huid geen vocht verliest. Cocos Nucifera Oil is kokospalmolie. Ubiquinone zegt de meeste waarschijnlijk niks, maar is bekender onder de naam Q10. Een antioxidant wat huidveroudering tegen gaat! 2-bromo-2-nitropropane-1 3-diol is een conserveermiddel en werkt bacteriedodend. Benzyl alcohol is ook een conserveermiddel (en tevens geurstof), en als laatst hebben we coumarin, een aromastof die van nature voorkomt in kaneel, en dient als geurstof.

De handcrème trekt lekker snel in de huid. Ze zijn opvallend zacht en plakken absoluut niet, heel fijn! Er zit een licht, subtiel kokosnoot geurtje aan, wat natuurlijk erg welkom is voor tijdens het smeren. Na een paar keer goed smeren zijn m’n handen, vooral m’n handpalmen, zo zacht als een baby’s reet. Om eerlijk te zijn verwachtte ik niet veel van deze spotgoedkope handcrème, maar het is echt een budgettopper. Ik raad hem je zeker aan! Hij is te koop bij Action en kost €0,79.

Had jij verwacht dat hij zo fijn zou zijn? Ga je hem ook kopen?

21 Responses to Review: Coconut Care Hand & Nail Cream

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker