Tekstgrootte: groter / kleiner

Ik vind het weer tijd worden voor een mascara-review. En dan weer eentje van Essence! Eén van de weinige die ik nog niet getest heb, is deze Plump No Clump mascara. Een mascara die je vrijwel direct herkent in het schap, dankzij zijn groene verpakking met feloranje letters. (Wat leest dat rot!) Benieuwd naar mijn ervaring met de rest van de mascara? Lees dan verder.

De mascara is dus te herkennen aan zijn groene verpakking. De kleur van de mascara is “deep black” en hij bevat 12ml. Deze mascara zou de wimpers “plumping” maken (mollig, rond, gevuld maken) zonder te klonteren. Deze mascara kost €2,89. Overigens is er ook nog een oranje variant van deze mascara, maar dan “normaal” black, in plaats van “deep black”. Nooit begrepen wat in godsnaam het verschil ertussen is, zwart is zwart?

AQUA (WATER), PARAFFIN, CETEARYL ALCOHOL, STEARIC ACID, SORBETH-20 BEESWAX, ACACIA SENEGAL GUM, BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), MYRICA CERIFERA (BAYBERRY) FRUIT WAX, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, OZOKERITE, AMINOMETHYL PROPANOL, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, STEARYL STEARATE, GALACTOARABINAN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, TROPOLONE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Het borsteltje, wat van elastomeer is, is flexibel en loopt spits in een punt. De haartjes zijn ook flexibel en nemen erg veel product op. Ik merk na een paar keer zelfs dat het steeltje van de mascara onder de mascara zit, alsof hij teveel mascara meeneemt uit de huls. Ik zie wat sliertjes mascara aan het borsteltje hangen, en dus zie ik het somber in..

Ik moest even kijken naar de naam van deze mascara.. het is toch “plump, no clump”? Dit is eerder “clump, no plump”! Wat een drama. Het borsteltje neemt veel te veel mascara op, en m’n wimpers kleven na één laag al aan elkaar. Ik zie veel kleine klontjes tussen mijn wimpers, en geloof mij – op de foto heb ik nog m’n best gedaan zo min mogelijk klontjes te krijgen. Als ik ‘s ochtends in een vluchtige bui deze mascara aanbreng, zitten er nog veel meer klontjes op m’n wimpers.

Conclusie: Nee, ik vind het niks! Hij klontert en plakt teveel. En ik krijg zowat migraine als ik de tekst op de huls probeer te lezen. Hij creëert wel volume en lengte, dus in sommige gevallen kan ik een aantal klontjes wel door de vingers zien, maar bij deze mascara overheersen ze gewoon.

Essence Clump No Plump Plump No Clump mascara kost €2,89 en is bij Kruidvat te koop.

19 Responses to Review: Essence Plump No Clump mascara

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker