Tekstgrootte: groter / kleiner

Misschien klinkt het raar, maar sinds ik wat duurdere make-up merken in m’n stash heb, koop ik vrijwel nooit meer budgetproof make-up. Ik investeer tegenwoordig liever in een wat duurder oogschaduw palette met goede pigmentatie en veel diverse kleuren, dan het zoveelste kleine nude palette van vijf euro met amper pigmentatie.
Vanwege die overgang ben ik ook wat minder geneigd om make-up bij de drogist te kopen. Limited editions van Essence en Catrice spreken me minder aan, máár (hier komt eindelijk de clue in het verhaal) soms wil er nog wel eens een product bijzitten dat me meteen aanspreekt. Zoals deze handcrème!

“verzorging tijdens koude dagen! handen vragen veel aandacht in de winter. deze handbalsem hydrateert de handen zodat ze weer lekker zacht en soepel voelen – zelfs wanneer de temperatuur tot onder nul daalt.”

De handcrème is van de limited edition ‘Winter? Wonderful!’ van Essence, deze ligt gedurende de maand januari in de schappen. Er zit één handcrème in de collectie, met officieel de naam ’01 you melt my heart’. Het is een tube van 100 ml – vrij groot dus! De tube heeft een handige klikdop waarmee je makkelijk doseert.
De verpakking vind ik ook zó leuk! Heel lichtroze met zilveren, winterse opdrukken. Op de achterkant staat een beschrijving en de ingrediënten.

Ik heb het steeds over een handcrème, maar de verpakking zelf zegt “hand balm”. De substantie zou smelten in je handen voor een onmiddellijk, comfortabel gevoel. Ook staat er dat de innovatieve formule melkproteïnen bevat en katoenextract. De huid én je nagelriemen zouden zacht achterblijven!

Qua ingrediënten ziet de lijst er prima uit. Olus Oil is plantaardige olie, ook zit er het verzachtende allantoïne in. Verder kom ik melkproteïnen tegen, lactose (melksuiker), katoenextracten, vitamine e, en qua ‘slechte’ ingrediënten zie ik wat parabenen en parfum in de lijst staan. Al met al een prima lijst voor een budgetproof merk, hoewel ik altijd wel voorstander ben van wat meer natuurlijke ingrediënten erin. Als ik kijk naar de handcrèmes van Essence in het begin, dan is dit al een hele verbetering.

De witte substantie heeft een zachte, lichtbloemige, katoenfrisse geur. Het past op de één of andere manier precies bij de verpakking, licht en rustig. De substantie zelf lijkt niet op een balm als je hem eenmaal aanbrengt, maar gewoon op een crème. Echter heeft hij tijdens het insmeren niet meer die crèmige substantie, maar het lijkt nu meer wél op een balm, doordat de substantie wat compacter en gladder is dan dat van een crème. Helaas smelt hij niet in m’n handen zoals wel op de verpakking staat, maar het feit dat hij enorm snel intrekt maakt alles goed.

Zie je deze handbalsem liggen in de winkel? Neem hem mee! De geur is zalig, de substantie smeert heerlijk uit en hij trekt enorm snel in. M’n handen blijven zo’n twee uur lang zacht en soepel, ook m’n nagelriemen krijgen een flinke portie hydratatie. Het is geen wonderspul voor écht kapotte handen met kloven, maar hey, hoe leuk is die verpakking? En 100 ml voor slechts €1,99 is natuurlijk geen geld. Ik blijf een sucker voor Essence’s handcrèmes! :heart2:

8 Responses to Review: Essence Winter? Wonderful! hand balm

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker