Tekstgrootte: groter / kleiner

Een ‘heavy duty’ concealer, speciaal voor de ochtenden waarin je in de spiegel kijkt en Samara uit The Ring terug lijkt te staren. Zonder dat lange haar dan, hé. Of voor die weken waarin je meer tentamens dan slaap hebt. Of de hele nacht lekker bent wezen stappen en de volgende ochtend als een (overleden) personage uit The Walking Dead de werkvloer op komen lopen. Voor al dat soort situaties heeft Hard Candy de Glamouflage concealer ontworpen: voor wanneer die concealer écht heel hard nodig is. Hij zou zelfs zo goed dekken, dat hij zelfs tatoeages kan laten verdwijnen! Geloof jij het? Tijd om te testen!

Klik voor de rest van de review.

Glamouflage is een setje van een potlood en een tubetje. Het potlood bevat 0,65 gram en het tubetje bevat 20 gram. Dat is vrij veel! Ik heb ze in de kleur 488 Medium Light. De kleur is vrij donker, en net iets te donker voor mij. Hij heeft een ‘olijf’ ondertoon.

Beide met een camouflerende werking. Het potlood kan vooral gebruikt worden als je tatoeages wilt verbergen, maar kan ook worden gebruikt voor puistjes. Het potlood is vrij klein (zelfde lengte als m’n middelvinger), geeft ongelooflijk veel kleur af en is erg zacht en romig, dat had ik niet gedacht! Ik verwachtte een vrij harde punt, zoals bij een gewoon potlood. Hij glijdt eenvoudig over de huid en laat daarbij flink wat camouflage achter. Eventueel zou je dit potlood kunnen gebruiken als nude-kleurig oogpotlood op je waterlijn!

De tube heeft een smal tuutje als opening. Eenvoudig te doseren dus, want van dit product heb je echt héél weinig nodig! Ik denk niet eens dat je dit product volledig kunt opmaken, vooral niet binnen de houdbaarheidsdatum van 24 maanden. De substantie is erg dik. Hij smeert vrij lastig uit, je kunt hem het beste in de huid ‘kloppen’.

Om de concealer optimaal te testen, test ik hem onder m’n oog, op een puistje, rondom m’n neus (veel roodheid) en de ultime test.. op m’n tattoo. Ik ben benieuwd!

Ik vind de concealer niet mooi onder m’n ogen. Hij trekt erg in die twee lijntjes en ondanks dat hij donkere kringen verwijderd, zie ik er ziek uit doordat hij de verkeerde ondertoon heeft voor mijn huid. Door de dikke substantie krijg ik hem op die extra dunne huid daar niet mooi uitgesmeerd. Heb jij een iets ‘gelere’ huid dan ik, dan kan dit een perfecte concealer zijn voor je.

Een tattoo bedekken kan in sommige gevallen een uitkomst zijn. Deze concealer dekt enorm goed, maar toch kan hij m’n zwarte tattoo niet geheel dekken. Je hebt flink wat lagen (3 á 4) nodig om de tattoo te bedekken, maar ik ben na 2 lagen gestopt, want het werd zo lelijk! Ondanks dat hij vrij vlot opdroogde, gaf hij nog wel wat af op kleding.

De concealer laat de rode plekken als sneeuw voor de zon verdwijnen, en zo ook grove poriën. Belangrijk is wel om je huid daarvoor goed te moisturizen, anders pakt de concealer erg lelijk uit op een (erg) droge huid. Ook is het (vooral bij deze) concealer belangrijk om daarna goed af te poederen. De concealer heeft snel de neiging om droge plekken extra te benadrukken, erg vervelend! Verder droogt hij snel, maar blijft hij zeker niet de hele dag zitten.

De concealer op een puistje. Als je hem na afloop wat afpoedert, verbergt hij het puistje netjes flink wat uren. Zit je net als ik vaak aan je gezicht, zal de concealer snel vervagen, maar het puistje blijft aardig bedekt. Zoals je ziet is de concealer duidelijk te donker en te geel voor me. Hoera voor afpoederen, weer!

Voor op je waterlijn is hij perfect! Hij blijft flink wat uren zitten (5 á 6 uur sowieso) en hij geeft bij één lijntje al voldoende pigmentatie af. Niiice. :D

Conclusie
De concealer is extreem fijn, zowel in gebruik als in werking. Helaas is hij voor mij te donker/geel, waardoor hij niet veel goeds doet voor m’n huid. Voor veel meiden is deze concealer hun holy grail. Ik heb ‘t idee dat je ook echt moet weten hoe je deze concealer moet gebruiken, om er het meeste plezier aan te beleven. Ook denk ik dat de kleur ‘Light 312’ voor mij perfect zou zijn, die kleur gaat het meest richting porselein. Dus mocht ik hem volgend jaar in Amerika tegenkomen, neem ik ‘m zeker weten mee! :)

Informatie
Prijs: $6
Inhoud: 3 gram
Verkrijgbaar: Walmart
Pluspunten: Héél zuinig in gebruik, goede dekking, fijne verpakking, budgetproof, potlood is perfect voor op je waterlijn, substantie droogt snel.
Minpunten: Blijft niet de hele dag zitten, niet in NL verkrijgbaar, benadrukt snel droge plekjes.
Belangrijk om te weten: Hard Candy test niet op dieren.

13 Responses to Review: Hard Candy Glamouflage Heavy Duty Concealer

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker