Tekstgrootte: groter / kleiner

Een tijdje geleden schreef ik al over de heerlijke Linen handcrème van Hema, maar ik kon het niet laten om ook de Cedar variant te kopen. Ik was erg benieuwd naar de geur, en wist dat de kwaliteit goed zou zijn voor de prijs die je betaald. Ben je benieuwd hoe hij bevat? Lees dan verder.

De handcrème kost slechts 3 euro, wat hem lekker budgetproof maakt. De inhoud is 65 ml en de aluminium tube met draaidop heeft een prima uiterlijk. Dat draaidopje is hels, maar hij is gelukkig niet heel klein, dus het valt mee. De handcrème wordt geleverd in een houten doosje en het geheel doet lekker natuurlijk aan. Op de achterkant van het houten doosje vind je ingrediënten en een beschrijving.

Cedar, no. 42, heeft de geur van amber en musk. Deze combinatie van geurnoten zorgt voor een warme en houterige geur. Ik vind hem heerlijk – er is zelfs een vrij luxe parfum wat me doet denken aan deze geur. De musk zorgt voor een heerlijk, warme geur en de amber maakt hem nog wat houterig en zeer licht kruidig. Goede combinatie! :happy:

De handcrème heeft vrijwel dezelfde ingrediënten als de Linen variant. Cetearyl Alcohol en Cetyl Alcohol – beide goede alcoholsoorten. Phenoxyethanol, een conserveringsmiddel, heeft helaas niet zo’n goede reputatie. Zo zit het bijvoorbeeld in de top tien meest voorkomende allergieën. (bron) Verder zie ik Panthenol (vitamine B5) gevolgd door parfum. Tocopherol (vitamine e) zit er ook in, alsmede Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, afkomstig van palmolie, waar ik niet zo blij mee ben.

De substantie is vol en rijk, en smeert heerlijk uit. Hij trekt lekker snel in en maakt m’n handen direct zacht. Z blijven niet urenlang zacht, dus na een tijdje insmeren is wel gewenst. Gelukkig is de handcrème vanwege de rijke substantie best zuinig in gebruik, en kost hij zelf ook niet veel. Lekker veel smeren dus, want van de geur word je echt wel blij!

Geen fan van Cedar? Deze handcrème is er ook in de geur Linen en Flora. Van deze geur heeft Hema ook geurstokjes, douchegel, een kaars, handzeep en bodycrème.

7 Responses to Review: HEMA Cedar handcrème

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hi daar, beauty! Welkom op mijn blog! Hier vind je alles over dierproefvrije en vaak budgetproof beauty, de nieuwste mode, de leukste online shops & lovely things in life. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!
                                    Veel liefs, Evelien

        
Follow

Klik hier voor een lijst met andere dierproefvrije bloggers.
Kies een ander thema
Categorieën
Advertentie
BlogSociety