Tekstgrootte: groter / kleiner

Ik mag dan wel volgens mijn moeder “gezegend” zijn met bruine ogen en een donkere oogopslag (lees: pikzwarte wenkbrauwen en wimpers), maar hoe zouden blauwe ogen mij staan? Ik heb het me heel lang afgevraagd. Momenteel heb ik heel donkerrood haar, en dan vooral zouden blauwe ogen erg gaaf staan. Toen ik vorige week zag dat Hema kleurlenzen verkocht, wist ik het zeker. Ik zou ze kopen en dragen! Niet overdag natuurlijk, maar gewoon met uitgaan, of als ik een extreme look ga maken. Zo gezegd, zo gedaan.. alhoewel dat makkelijker klinkt dan dat het daadwerkelijk was. Lees snel verder voor een verslag en natuurlijk.. foto’s!

Hema verkoopt dus kleurlenzen, iets wat ik totaal niet wist. Toch schijnen ze al een tijdje in hun assortiment te zitten. Ze verkopen drie kleuren: hazel, groen en blauw. Eén paar kleurlenzen kost € 14,95 en je krijgt dan twee plastic ‘bakjes’ waarvan je de bovenkant los moet maken. In het ‘kuiltje’ drijft dan een lens, in water met zoutoplossing. Mocht je de kleurlenzen dus meer dan één keer willen bewaren, dan raad ik je aan om een lenshouder te kopen. Dit zijn plastic houdertjes met een draaidop, waarin je de lenzen kunt leggen. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Hema of Kruidvat kopen voor een paar euro. In de houder doe je lensvloeistof, die je ook overal kunt kopen. Zo blijven je lenzen steriel en veilig. Overigens krijg je bij de kleurlenzen ook een handleiding hoe je ze het beste inbrengt. Het zijn zachte lenzen en je kunt ze een maand gebruiken.


Hema contactlenzen gekleurd: Groen, Blauw en Hazel


Lensvloeistof en een lenshouder, gekocht bij Kruidvat. Beide waren een paar euro per stuk.

Het inbrengen van de lenzen duurde zeker een uur. Het lukte maar niet! Het was de eerste keer dat ik lenzen zou dragen, dus ik moest echt heel veel oefenen. Het belangrijkste is dat je je handen goed schoonmaakt en afdroogt. Daarna pak je een (pluisvrije) handdoek en die houd je bij je. Wat ik steeds verkeerd deed, is dat ik een beetje voorover boog om de lenzen in te doen, later had ik door dat ik juist achterover moest leunen, zodat je de lens óp je oogbal kunt leggen. Zo kan de lens niet van je vinger af vallen. Je pakt met je wijsvinger en duim de lens uit het bakje, leg de lens op de vingertop van je wijsvinger en trek met je middelvinger je ooglid naar beneden. Met de middelvinger van je andere hand trek je je ooglid aan de bovenkant omhoog. Je houdt dus met beide middelvingers je oog goed open, dan leun je een beetje achterover en leg je met je wijsvinger de lens op je oogbal. Ik leg hem zelf naast m’n pupil neer, dus op het oogwit. Vervolgens, als de lens van m’n vingertop af is en op m’n oogbal ligt, kijk ik naar links en rechts zodat de lens op m’n pupil komt.

Als je voor het eerst lenzen in hebt, moeten je ogen daar enorm aan wennen. Ik voelde ze niet zitten (het is net als tampons inbrengen, als je het goed doet, voel je ze niet zitten) maar ze prikten behoorlijk! Ik heb ze toen na 10 minuten eruit gehaald, en na een paar uur heb ik ze weer ingedaan. En toen voelde ik helemaal niets! Ze prikten niet meer en het deed ook geen zeer. Mocht je nou zelf na een paar proberen alsnog geïrriteerde en pijnlijke ogen hebben, dan raad ik je aan ze eruit te halen en je te laten adviseren bij een opticien bijvoorbeeld. Toch kan ik je gerust stellen, want ik heb érg gevoelige ogen, en bij mij ging het vrijwel meteen goed.

Goed, hoe bevallen die Hema kleurlenzen nou eigenlijk? Het zijn de eerste lenzen die ik ooit heb ingehad, dus echt veel ervaring heb ik nog niet. Het aanbrengen is een kwestie van oefenen, het gaat steeds makkelijker. De lenzen zelf vind ik erg fijn, ze irriteren m’n ogen niet en blijven goed zitten. Echter zijn er wel een paar minpunten, waardoor de verpakking. Ik ben hier helaas vergeten foto’s van te maken, maar het is een verpakking die je aan de bovenkant openmaakt en daarna niet meer kunt sluiten. Je moet dus eigenlijk wel een lenshouder en lensvloeistof erbij kopen, tenzij je ze één keer gebruikt.
Nog een minpunt vind ik dat je van dichtbij heel goed ziet dat het kleurlenzen zijn. Natuurlijk zie je dit niet van veraf of met schemerlicht, maar het zorgt er wel voor dat ik ze niet overdag kan dragen. Maar goed, dat was ik toch niet van plan. Voor uitgaan of voor ‘s avonds zijn ze dus erg geschikt, omdat niemand ziet dat je kleurlenzen in hebt.


Kleurlenzen in, zonder oog make-up

Al met al vind ik het hartstikke gaaf om met uitgaan blauwe ogen te hebben! Het is net als een andere haarkleur, het maakt je even wat “anders”. M’n moeder schrok zich alleen kapot toen ze met voor het eerst met die lenzen in zag.. iets met “je lijkt niet meer op m’n dochter”. :lol: Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden? Gaaf of eng? En staat het me een beetje? :yay:


Ik met blauwe ogen.. hoe apart!

Binnenkort ga ik ook de groene en hazel-kleurige lenzen kopen. Natuurlijk komen daar ook nog foto’s van! Overigens verkopen ze bij de meeste feestwinkels ook kleurlenzen, maar dan knalroze, pikzwart, rood, brrr.. dat is misschien iets voor later om te testen! :woot:

Hebben jullie wel eens kleurlenzen ingehad? En waar kochten jullie ze?

68 Responses to Review: Hema Kleurlenzen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker