Tekstgrootte: groter / kleiner

Ik schreef een gisteren al over twee body creams van H&M, vandaag ga ik wat meer vertellen over de body scrubs. Ik kocht deze in de geur Caribbean Crush en Urban Verve. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan verder.

H&M Caribbean Crush body crush (250ml) – €4,99 – link
Caribbean Crush is de meest exotische geur van de vijf nieuwe geuren van H&M. Hij bevat ruikt naar mango en kokosnoot, en de geur wordt veroorzaakt door het ingrediënt parfum. Hij bevat wél granulaat van rijst en olijfpitten, wat zorgt voor een milde peeling. Dat alles zit in een soort gelei-achtige substantie, welke je huid tegelijkertijd hydrateert en verzorgt. De scrub zelf zit in een plastic pot, met witte draaideksel. Niet zo handig onder de douche (deksel eraf draaien > wat scrub uit de pot pakken > hoe krijg ik de deksel er nu weer op? Waar laat ik de deksel? Waar laat ik de pot?) – maar ik ben allang blij dat de pot niet van glas is.

Ingrediënten! Water bovenaan gevolgd door SLES, dan heel veel stoffen die de substantie maken tot wat hij is.. rijstpoeder zie ik nog staan, gevolgd door parfum, olijfpitten, en dat was het meest boeiende uit de lijst. Niet denderend, maar dat weet je bij H&M. Ik ben blij dat er geen polyethyleen (oftewel micro beads) in zit.

De scrub is mild, absoluut niet grof. Er zitten kleine korrels in de huid licht polijsten. Vooralsnog zou ik de scrub NIET op het gezicht gebruiken, de huid daar is veel gevoeliger, en aangezien er parfum in zit, raad ik dat af. De vloeibare substantie heeft een heerlijke, exotische geur. Tropisch, fruitig, ik ruik direct de mango, maar ook de kokosnoot ruik ik héél subtiel. Een fruitige geur, dus. De kleur van de substantie had van mij trouwens wat “feller” gemogen, het is echt zo’n vies ik-ben-al-een-paar-eeuwen-over-datum-kleurtje. Detail.

H&M Urban Verve body crush (250ml) – €4,99 – link
Urban Verve heeft de geur van bergamot en vetiver, ik vind hem erg lekker en “groen” ruiken. Hoe leg ik dat nu weer uit.. hij ruikt naar verschillende soorten gras. Niet zoet, niet fruitig, niet warm, juist een frisse plantengeur. Klinkt logisch, nietwaar? Afijn, ook deze scrub zit in een plastic pot en heeft exact dezelfde substantie als Caribbean Crush hierboven.

De ingrediëntenlijst is, op de kleurstoffen onderaan na, exact hetzelfde als de lijst van de Caribbean Crush. Daar hoef ik dus niets meer over te vertellen! Ook de werking is hetzelfde – een milde scrub van rijstpoeder en olijfpitten, omhuld in een gelei-achtige substantie die goed schuimt onder de douche. Heb je een flinke scrubbeurt nodig? Dan heb je hier niet genoeg aan, hoor! Dit is lekker voor om de dag, maar daar blijft het bij. M’n huid voelt ook niet véél zachter na afloop.

De geur is lekker, de ingrediënten zijn prima, het scrubben zelf is mild maar daarom niet denderend effectief, maar alsnog is het wel een prima scrub. Ik zou hem niet nogmaals aanschaffen, echt aanraden zou ik hem ook niet. Tenminste, niet als je een écht stevige scrub zoekt. ‘Tis gewoon een prima scrub met een heerlijke geur.

Dit zijn de nieuwe geuren bij H&M:

 • Cashmere Haze: jasmijn en sandelhout
 • Midnight Muse: vanille en amber
 • Caribbean Crush: mango en kokosnoot
 • Urban Verve: bergamot en vertiver
 • Rose Reverie: magnolia en rozen

Elke geur is verkrijgbaar in een:

 • Body scrub
 • Body wash
 • Body lotion
 • Body cream
 • Body mist
 • Eau de toilette

Niet alles is online nog te verkrijgen, dus ik zou ook eventjes in de winkels rondkijken. De body scrubs kosten €4,99 per pot, en elke pot bevat 250ml.

Welke geur lijkt jou het lekkerst?

4 Responses to Review: H&M body scrubs || Caribbean Crush en Urban Verve

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker