Tekstgrootte: groter / kleiner

Ik had mezelf voor te nemen geen make-up meer te kopen bij Chinese webwinkels (in China zijn dierenproeven verplicht), maar deze kwastenset kon natuurlijk geen kwaad! Ik zag al direct dat hij nep was, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was benieuwd naar hoe de kwastenset in het echt zou zijn, dus ik bestelde hem #yolo. Een paar weken later kreeg ik hem in huis, en.. I’m pleasantly surprised!

Ik bestelde kwastenset op AliExpress, ik heb de exacte link niet meer, maar als je zoekt op “makeup brush set”, kom je ze wel tegen (zoals hier, hier, hier, hier en hier). Ik betaalde er ongeveer 6 dollar voor, omgerekend is dat zo’n €5,40 momenteel. Dat is ongeveer 45 cent per kwast! Voor die prijs krijg je een tinnen blik, met daarin 12 kwasten. Let wel op, het zijn travelsize kwasten, dus ze zijn iets korter dan normaler kwasten. Daardoor vind ik ze wel perfect voor in mijn tas voor onderweg.

De volgende kwasten zitten in de set:

 • Poederkwast
 • Blushkwast
 • Foundationkwast
 • Lippenceel
 • Crease kwast
 • Shading kwast
 • Shadow kwast
 • Blending kwast
 • Een kwast met recht afgesneden haren
 • Een kwast met haren die iets aflopen naar één kant
 • Een smallere kwast met recht afgesneden haren
 • Een kwast met ronde, puntige haren

Van de laatste vier kwasten heb ik dus geen idee hoe ze heten, ik ben niet zo heel erg thuis in de wereld van kwasten. Een aantal van de kwasten uit de set zijn duidelijk geïnspireerd op de kwasten uit de Good Karma lijn van Urban Decay. Het is in ieder geval een mooie variatie kwasten, voor ieder klusje zit er wel een mooie kwast in. De handvaten zijn van hout, en het koperen gedeelte is metaal.

Twee dingen vielen me direct op: de inhoud van het blik en de kwasten zelf ruiken enorm naar verf, en de haren van de kwasten zijn ongelofelijk zacht! Dit had ik niet verwacht voor zulke goedkope nepperds. Als ik m’n vinger langs de poederkwast haal, voelen de duizenden haartjes zacht en niet-prikkend aan. Alsof je met een stukje fluweel over de huid strijkt! Ook verliezen de kwasten geen haren. Ze nemen precies genoeg product op, en liggen allemaal fijn in de hand.

Ik heb de kwasten bijna allemaal al in gebruik gehad, en ze bevallen me ontzettend goed. Vooral voor onderweg vind ik ze erg handig. Ze hebben een handig formaat, en het tinnen blikje flikker je zo in je handtas. Ik merk geen verschil met m’n eigen kwastenset van Zoeva, dat is toch merkwaardig!? Natuurlijk weet ik nog niet hoe de kwasten er over een paar maanden uitzien, maar tot nu toe ziet alles er goed uit. Ik ben geen voorstander van neppe merkproducten kopen, maar deze kwastenset is een geschenk uit de hemel. Ik kan hem iedereen aanraden!

6 Responses to Review: Naked 3 kwastenset van AliExpress

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker