Tekstgrootte: groter / kleiner


Wat betekent hypoallergeen?

Nog zo’n term wat we vaak op make-up en verzorgingsproducten zien: hypoallergeen. Maar wat betekent het? Ik heb het even uitgezocht en kwam erachter dat hypoallergeen eigenlijk vrij weinig voorstelt, net als de term dermatologisch getest. Hypoallergeen betekent dat er een kleine kans aanwezig kan zijn dat het product een allergische reactie oproept. In de meeste gevallen staat er hypoallergeen op de verpakking, als er grondstoffen in het product zitten waarvan bekend is dat deze een (kleine) kans hebben op het geven van een allergische reactie. De kans dat je een allergische reactie kan krijgen van een product dat hypoallergeen is, is dus wel aanwezig, vooral als je gevoelig bent voor één van de grondstoffen. Ondanks deze term en het zorgvuldig selecteren van de grondstoffen (die minimale allergische reacties oproept) door de fabrikant, kun je dus alsnog een allergische reactie krijgen, maar de fabrikant heeft daar dan nog weinig mee te maken. Hypoallergeen is namelijk niet wettelijk gedefinieerd, alleen commercieel.

Kortom, de fabrikant stelt zorgvuldig de grondstoffen voor het product samen. Doordat deze grondstoffen zo min mogelijk kans hebben op een allergische reactie, wordt het product als ‘hypoallergeen’ bestempeld. Er is dus wél nog een kans dat je er een allergische reactie van krijgt, maar die kans is een stuk minder dan een niet-hypoallergeen product.

8 Responses to Weetje van de dag: Wat betekent hypoallergeen?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker