3x dislikes van de maand April

Over het algemeen ben ik een positief persoon, die ook graag positieve reviews schrijft. Natuurlijk ben ik altijd eerlijk, en vertel ik de negatieve punten van een product net zo graag als de positieve punten. Maar soms valt een product zó erg tegen, dat ik hem niet eens de moeite vind om over te schrijven. Terwijl het toch wel handig is om te weten welke producten je soms juist niet moet kopen! Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie, met daarin 3 fail producten van de afgelopen maand. That’s right, niks geen lovende reviews dit keer, maar keiharde woorden. Lees je mee?

Ik begin met Kruidvat Pure & Nature Sensitive Night Cream. Deze bevat aloë vera, passiebloem en nog veel meer natuurlijke ingrediënten. Ik had een nieuwe nachtcrème nodig, en m’n huidige Kruidvat nachtcrème was op. Ik gebruikte die altijd met veel plezier, dus ik dacht: dit zit wel goed! Niet dus.

De verpakking is goed, de geur is goed (ik kan de geur alleen totáál niet plaatsen!), de ingrediënten zijn super. Maar de substantie.. dramaaaaahhh! Hij ziet er uit als een normale substantie, de dikte is precies goed. Maar hij smeert totaal niet uit! Er blijft een waterig laagje achter op de huid, hoeveel en hoe goed je hem ook uitsmeert. Ik vind het altijd fijn om een flinke klodder op m’n gezicht te smeren, maar bij deze moet ik altijd maar een heel klein beetje pakken, anders blijft er allemaal substantie achter op m’n gezicht. Brrr. Oh ja, als je na 15 minuten met je vingers op je gezicht gaat (om te voelen of hij al ingetrokken is), kun je de nachtcrème zo van je gezicht ‘afrollen’. Weet je wel, van die kleine rolletjes substantie zitten er dan aan je vinger. AH HELL NO!

Je kan stellen dat hij erg zuinig in gebruik is, maar dit is gewoon geen nachtcrème voor mij. Opgedroogde rolletjes na 15 minuten, een nattig laagje achterlaten op je huid, langzaam intrekken.. nee, bedankt. Die mij voortaan de tubes maar weer van Kruidvat!

Waarom kan ik trouwens nergens op Internet foto’s of prijzen van deze nachtcrème vinden?! Als ik op de naam Google, vind ik alleen maar deze nachtcrème in tube versie.. huh?

Toen ik zag dat MAX ook een BB cream in het assortiment had, wist ik eigenlijk al meteen dat het een fail zou zijn. MAX heeft goede make-up hoor, daar ligt het niet aan. Het was meer de kleur waardoor ik schrok.. Light staat er op de verpakking, maar seriously? Al zou ik een jaar lang op vakantie gaan naar Zimbabwe, dan zou ik nog niet zo bruin zijn als deze BB cream.

Wel nog even wat pluspunten voordat ik hem afkraak: hygiënisch verpakt, super budgetproof (hij kost €0,99), fijne verpakking, bevat SPF 15 en een shitload aan vitamines. Maar dan:

Veel te donker. Te weinig dekking naar mijn smaak. En hij laat oranje strepen achter op m’n gezicht, hoe goed ik hem ook uitsmeer. Ben jij net zo donker als deze BB cream en wil je minimale dekking? Dan zijn jullie misschien een match made in heaven, maar MAX en ik zijn dat zeker niet. Volgende keer beter, Action!

Tot slot, nóg een BB cream. Dit keer een iets duurdere variant, namelijk de L’Óreal Nude Magique BB cream. Hij kost €13,99 en ik heb ‘m in de kleur Light. Hij bevat SPF 12, belooft 24 uur hydratatie én een perfecte nude teint. Deze BB cream moet je echt met je vingers aanbrengen, want hij bevat pigmentcapsules, die knappen op het moment dat je erover wrijft. En dat gaat niet met een kwast.

(Sorry, ik heb helaas geen full face foto’s hiervan gemaakt, en inmiddels heb ik ‘m al weggegeven aan een vriendin.) Hij is te donker voor mij, en droogt véél te geel op. Vaak kan ik foundations of BB creams met een gele ondertoon wel hebben (ik heb een rode ondertoon), maar deze.. nee! De dekking is wel goed, maar omdat hij zo donker is, vlekt hij erg in mijn gezicht.


Na al die BB creams vraag ik me dit echt af.

Heb jij ervaring met één van deze producten? Deel het in de comments, ik ben benieuwd ernaar!

22 REACTIES

 1. Jammer dat tegenwoordig een hoop BB creams zo tegenvallen, lijkt toch meer een hype dan echt goede producten. Gelukkig zitten er wel nog een paar goede bij.
  Jammer dat de gezichts creme zo tegenviel, de substantie klinkt inderdaad heel vreemd.

 2. Haha heel leuk geschreven! Ik heb die L’Oreal BB cream ook getest en bij mij was het ook een fiasco. De MAX bb cream durfde ik gelukkig niet te kopen, dus daar heb ik die ene euro dan gelukkig niet aan te hoeven verspillen. Ook al ben ik fan van de Action met zijn make-up.

 3. Die kruidvat creme zou ik sowieso skippen omdat er Aloe Vera in zit. Hier kan ik niet altijd even goed tegen. De Max BB Cream vond ik er in de winkel ook al aan de donkere kant uitzien. Dus dat gaat hem ook niet worden. Maar ik moet zeggen dat ik ook nog geen enkele BBCream heb gevonden die me echt goed bevalt. Ik hou het gewoon bij m’n Lancôme Teint Idole foundation. :yheart:

 4. Is dat de L’Oréal BB Cream die wij geruild hebben via facebook? Wat jammer dat hij bij jou ook te donker is! Minder ernstig dan die van Max though xD Maar nog steeds jammer :(

 5. haha de beschrijving van de MAX BB cream #evenlachen,maar echt hij is vre – se – lijk dat ben ik met je eens :’)
  en de BB cream manifique dinges : oh my wat vreselijk dat spul zeg om te huilen gewoon,ik was er heel benieuwd naar maar euhh ik ga hem dus echt niet kopen !

 6. Toch fijn dat je dit artikel hebt gemaakt :D Over de bb cream van L’oreal heb ik meerdere negatieve reviews gelezen. Erg zonde , aangezien l’oreal wat mij betreft ook nog geen budget merk is.

 7. ik heb ze alledrie niet getest. maar als een product zo op je huid opdroogt en je er zo af kunt rollen zoals je zegt is echt …. k-t. ik had dat met een philosophy creme :’)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in