5 redenen waarom de herfst het leukste seizoen is

10
6

Ik vind de herfst het allerleukste seizoen wat er is. Herfst betekent het einde van de zomer, en de komst van een nieuwe periode, namelijk de wintermaanden. Het is de soepele overgang tussen de zomer en de winter, het afscheid nemen van de zomer, en ons voorbereiden op de korte, donkere en vooral koude dagen. Herfst is niet alleen fijn, hij is ook mooi. Hij kleurt rood, okergeel, donkergroen. De oversized sweaters, grote mokken en fluffy sokken worden uit de kast gehaald. Dekentjes en winterjassen worden weer van zolder gehaald. Ik houd van de herfst, en dit is waarom!

1. Herfst is mooi

Je kunt zeggen wat je wilt, maar de herfst heeft echt wel mooie kleuren. Een warme kleurenmix van bladeren vrolijkt de straten op. Geen enkel seizoen heeft zo’n charme als herfst. Bovendien, wat is leuker dan een lang stuk wandelen in zo’n mooi landschap? Zoek het dichtstbijzijnde bos op, trek je leukste regenlaarzen of all stars aan, neem je camera mee (en hond, als je die hebt) en geniet van alles om je heen. De vallende blaadjes, de gure wind, de frisse lucht, de knisperende blaadjes onder je voeten, de mooie kleuren van het bos, de fluitende vogeltjes, neem eens tijd om stil te staan in het leven en om je heen te kijken. En na afloop neem je bij thuiskomst een grote beker warme chocolademelk. Mét slagroom! Want dat heb je verdiend.

2. Herfst is gezellig

Je hebt dus net die lange, gezonde wandeling gemaakt door het bos, en bent nu weer thuis. Wat is er dan leuker dan op de bank te springen, met veel kussens en dekentjes erbij, wat huisdieren naast je, en natuurlijk een kop thee of chocolademelk? Vergeet die leuke zwijmelfilm of spannende serie op Netflix niet! Of natuurlijk een goed boek. Herfst is ook dé tijd van het jaar om lekker vaak binnen te zijn, jezelf even terugtrekken van de buitenwereld en natuurlijk extra veel tijd met familie door te brengen.

3. Herfst is koud

En dat geeft ons perfect de gelegenheid om die warme truien weer aan te trekken! We hebben ze allemaal wel in de kast liggen. Die grote, oversized warme truien die het leukst staan op een skinny met leuke laarsjes eronder. Dikke gebreide shawl erop, en you’re ready to go. Herfst leent zich ook perfect uit voor schattige pyjama’s en onesies, die je nu volop weer bij Primark ziet hangen. Ik heb vorige week een pug onesie gekocht daar, zo warm en schattig! Ook ‘layeren’ met kleding is weer volop toegestaan. Allemaal laagjes over elkaar – is niet alleen warm, ziet er nog eens ook leuk uit.

4. Herfst is relaxed

Met de herfstvakantie in zicht kunnen we toch wel stellen dat dit seizoen een heel relaxed seizoen is. Want de examens zijn rond deze datum allemaal afgerond, het nieuwe schooljaar is gestart voor velen, en veel mensen hebben net een vakantie (naar een zomers land) achter de rug. Pas in november gaan we weer met z’n allen massaal stressen om Sinterklaas (en vooral de zwarte pieten-discussie op social media) en Kerst. Maar tot die tijd: relaxen! Niks moet, alles mag. Neem het daar dus ook lekker van!


bron

5. Herfst is inspirerend

Ik weet niet wat het precies is, maar herfst geeft mij altijd veel inspiratie en goede moed. Misschien komt het omdat alles er zo vredig uit ziet buiten, of omdat ik zelf altijd tot rust kom. Misschien komt het juist wel door die koppen thee die ik drink als ik ‘s avonds laat nog zit te bloggen. Of, misschien komt het door die geurkaars dat ik zoveel inspiratie heb! Hoe dan ook, herfst heeft altijd een zeer positieve uitwerking op mijn geest. Hmm, nu ik dit typ, vermoed ik toch dat het komt door die wandelingen die ik maak met Bram..

Houd jij van de herfst?

10 COMMENTS

  1. Ik blijf het leuk vinden dat ik op zoveel blogs lees over hoe iedereen zo gek is op de herfst… en hier zit ik…. te mokken dat ik het maar drie keer niks vind hahaha. Maar ik ga echt proberen er toch van te genieten. en als ik het zo bij jou lees, is het ook wel gezellig, houd ik ook wel van dat warme vest en vind ik wandelen door de bladeren eigenlijk ook wel wat. Misschien kom ik er ooit wel overheen hahaha. xxx Lucinda

  2. Jaaa, 100% mee eens! Ik ben ook echt dol op de herfst! En oooh, ik moet ook echt nodig weer eens naar de Primark! Zulke leuke items hebben ze altijd met de herfst/winter! :D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here