Beautybox overzicht (2013 editie)

Meer dan één jaar geleden maakte ik het beautybox overzicht: een lijst met daarin alle Nederlandse beautyboxen. Dat waren er toen 3, inmiddels hebben we er 5. Hoog tijd om het overzicht te updaten dus! Ook komt er vanuit het menu een link naar dit overzicht te staan. Handig om de beautyboxen te vergelijken met elkaar!

Over elke beautybox geef ik informatie, feiten, de meest voorkomende merken, mijn mening, en laat ik dé toppers zien die zij ooit in de beautybox hebben gehad. Zo probeer ik van elke beautybox een idee te schetsen, van wat je maandelijks kunt verwachten.


Truly Yours – €14,95 incl. verzendkosten per maand – website

Informatie
Deze beautybox bestaat vanaf Januari 2012. Volgens Truly Yours tref je in de box producten aan van ‘high-end brands tot bijzonder niche-merken en cultklassiekers’. Wat me opvalt, is dat deze beautybox vaak thema’s heeft. Verder vind ik het contact tussen Truly Yours en hun abonnees het beste van allemaal. Op Facebook zijn ze erg actief, krijg je snel antwoord op je vraag, en hebben ze veel winacties. Ook heeft deze beautybox een blog, die ze maandelijks updaten, voornamelijk gaan de artikelen over make-up trends en tips.

Mijn ervaring
Ik vind de Truly Yours een leuke beautybox, ik heb er in het begin maandenlang een abonnement op gehad. Ik ben toen overgestapt naar Beautybox, en in Juni 2013 heb ik die opgezegd, op weer over te stappen op de Truly Yours box. Helaas viel de Juni 2013 en Juli 2013 editie mij tegen, dus heb ik hem recentelijk opgezegd. De merken in de Truly Yours box zijn vaak leuke merken. De meeste ken ik wel al. Over het algemeen bevat deze box (de laatste tijd) meer producten van middenklasse dan écht luxe producten. Soms zit er een luxeproduct in, maar vaak zijn het gewoon fijne, bruikbare merken die meestal net even boven mijn prijsklasse liggen. De verhouding tussen miniaturen en fullsize producten is vaak 50/50, een mooie verdeling dus. De ene maand heb je meer miniaturen, de andere maand heb je weer meer fullsizes. Maar over het algemeen heeft de box een 50/50 inhoud wat betreft miniaturen en fullsize producten. Deze box heeft regelmatig extra samples in de doos.

Highlights

 • Love Chloé miniatuurflacon van 5 ml
 • L’Occitane Shea Butter Ultra Rich Hand Cream
 • Essie nagellak
 • Philosophy Purity Facial Cleanser miniatuur van 30 ml
 • Gamila Secret Face Oil miniatuur van 5 ml
 • The Body Shop Pink Grapefruit bodybutter van 50 ml

Veel voorkomende merken in deze beautybox
Thierry Mugler, Lancaster, ROC, Gamila, Impulss, Toni&Guy, Kiehl’s, Greenland, Planter’s.

Reviews van deze beautybox

Glossybox – €14,95 incl. verzendkosten per maand – website

Informatie
De langstlopende beautybox in Nederland is de Glossybox, deze bestaat sinds November 2011. De box bevat minimaal 5 luxe beautyminiaturen. Er worden wereldwijd in meer dan 16 landen over de 200.000 boxen per maand verstuurd, wow! Ze hebben ook een magazine, die elke maand bij je Glossybox zit. En het is nog een leuk magazine ook! Er staan leuke artikelen in, handige tips, interviews, etc. Glossybox bevat vaak merken die we allemaal wel kennen. Net als Truly Yours, heeft deze box ook vaak thema’s. Zo hebben ze al een ‘Bio-tiful’ thema gehad (met natuurlijke producten erin), en ook twee keer een ‘affordable favorites’ thema (met budgetproof/drogisterij merken). Zulke thema’s zijn leuk, en de box zelf krijgt ook een matchend design (leuk!), maar het is altijd afwachten of het wat is voor je. Zo heb ik vrij weinig met natuurlijke producten, en de ‘affordable favorites’ viel lang niet bij iedereen in de smaak, omdat er geen luxe producten in de box zaten die maand.

Mijn ervaring
Deze box was de eerste box die ik had. Vrij snel had ik hem weer opgezegd, omdat ik benieuwd was naar de andere beautyboxen die inmiddels op de markt kwamen. Toch is dit momenteel wel mijn favoriete box, als ik moest kiezen. Ik heb met de Glossybox de minste teleurstellingen gehad iedere week. Ik vind de merken die er in zitten altijd enorm leuk, en de producten neem ik altijd direct in gebruik.

Highlights

 • The Body Shop Shea bodybutter van 50 ml
 • The Body Shop Chocomania bodybutter van 50 ml
 • LUSH Lemony Flutter sample
 • LUSH Dream Cream
 • Essie nagellak
 • Revitalash wimperserum van 1,5 ml
 • Sabon handcrème

Veel voorkomende merken in deze beautybox
Anatomicals, Dr. van der Hoog, Kiehl’s, Biotherm, Jelly Pong Pong, Ahava.

Reviews van deze beautybox

Beautybox – €14,95 incl. verzendkosten per maand – website

Informatie
In Maart 2012 kwam deze beautybox op de markt. Er zitten minimaal 5 producten in van high-end beautymerken en interessante niche brands. Sinds Maart 2013 wordt de inhoud alleen steeds minder luxe. Sinds die maand zitten er steeds vaker producten in van Miners, Herôme, Burt’s Bees, en Eveline Cosmetics. Beautybox heeft een News pagina, waarop héél af en toe een update wordt geplaatst over de inhoud van de aankomende box. Beautybox heeft een leuk concept waarbij een aantal boxen een gouden wikkel hebben. Een tijd terug kregen de abonnees met een gouden wikkel een pot La Mer crème t.w.v. €120, nice! Of ze dit nu nog steeds doen is me alleen niet bekend.

Mijn ervaring
Ik heb een hele tijd een abonnement gehad op de Beautybox. Ik vond de inhoud altijd leuk en afwisselend. Vaak zaten er een paar luxe producten in, en een paar minder luxe merken. Een goede combinatie altijd! De producten kwamen altijd goed van pas. Deze box heeft het vaakst producten die ik nog niet ken.

Highlights

 • Trind Caring Color nagellak
 • Sugarpill Loose Eyeshadow Powder
 • Sans Soucis Rich Body Milk
 • The Body Shop Olive bodybutter van 50 ml
 • Pupa Vamp! mascara sample
 • Revitalash wimperserum van 1,5 ml
 • ORLY mini nagellak
 • OPI nagellak

Veel voorkomende merken in deze beautybox
LOOkX, Trind, Eveline Cosmetics, Miners, Make-up Studio, Swarovski.

Reviews van deze beautybox


VIP box – €12,50 incl. verzendkosten per maand – website

Informatie
De VIP box bestaat sinds Februari 2013. Moederbedrijf van deze beautybox is Cosmetica Deals, een site waarop elke dag een make-up of verzorgingsproduct wordt aangeboden met flinke korting. Zij kunnen dit zo goedkoop aanbieden elke dag, omdat zij een deal hebben met een bepaald merk, of omdat ze producten heel goedkoop kunnen opkopen. Het is dan ook geen verassing dat de ‘leftovers’ (overgebleven producten van de deals) in een box worden gestopt, om vervolgens te verkopen voor €12,50 per maand. Geweldig slim bedacht! Voor de eerste box betaal je €5 inclusief verzendkosten. Daarna kost het €12,50 per maand, inclusief verzendkosten. Dat maakt deze box de goedkoopste van de 5. De box bevat elke maand “luxurious cosmetic brands” en “90% volwaardige producten (geen samples)”. Er zitten minimaal 5 producten in de box. De site bevat diverse spelfouten, trouwens.

Mijn ervaring
Tja, het moge duidelijk zijn hoe ik over de VIP box denk. Ik zei hierboven al dat het erg slim van ze is om de overgebleven producten in een box te stoppen. Ze bieden bijvoorbeeld op een dag een mascara aan van L’Oreal. Daarvan hebben ze er 100 ingekocht. Deze deal wordt op Cosmetica Deals geplaatst, en wat ze aan het einde van de dag over hebben, vind je hoogst waarschijnlijk terug in je VIP box. Nu kan ik je sowieso vertellen dat er níks VIP aan deze box is, gezien de merken die erin zitten, of sommige producten (een pincet of scrubhandschoen, HAHA!). En dan ook nog zogenaamd interessant doen met “We accept X new VIP members”, alsof het heel wat is om zo’n box te mogen ontvangen! Ik kan nog een heel verhaal schrijven over de VIP box, maar ik verwijs je liever door naar mijn review van de februari box, waarin ik ook vertel hoe de klantenservice omgaat met zijn klanten. Ze hebben trouwens nog steeds een zelfgemaakt schema op de site staan, waarin ze zichzelf vergelijken met andere boxen, waaruit natúúrlijk blijkt dat VIP box “de beste” box is. Als bron staat Denise’s Beauty Blog, maar dit schema hebben ze gewoon zelfgemaakt. Al met al: ik vind dit de allerslechtste beautybox die er is, en ik raad je aan om je er niet op te abonneren. Heel misschien de eerste box voor €5, maar daarna wil je écht geen €12,50 betalen voor oude of doodsimpele producten. Het is al voorgekomen dat er een uitgedroogde mascara mét wimperharen (bron) in de box zat. Ook ik ontving producten die jaren geleden al in de schappen lagen, of voor €1 te koop waren bij de Zeeman en Big Bazaar!

Highlights
Geen.

Veel voorkomende merken in deze beautybox
Rimmel, Nivea, Saffron, Golden Rose, Eveline Cosmetics.

Reviews van deze beautybox

WAAT? – €14,95 incl. verzendkosten per maand – website

Informatie
De nieuwste box uit het rijtje, is de WAAT? box. Deze bestaat sinds April 2013. Onduidelijk is ook waar die rare naam vandaan komt. WAAT? is oorspronkelijk een dagelijkse-deal-site, waarop elke dag een cosmeticadeal te vinden is. De WAAT? box is dan ook gevuld met producten van dit moederbedrijf! Volgens WAAT? is het een luxe box, gevuld met 5 trendy en hoogstaande beautyproducten. De waarde is maandelijks minstens €50 beloven ze.

Mijn ervaring
Ik heb één keer de WAAT? box mogen ontvangen, de allereerste editie, om te reviewen van de site. Ik had daarvoor toen de VIP box, die ook als moederbedrijf een dagelijkse-deal-website heeft. Ik was dus nogal huiverig toen ik de WAAT? box ontving, maar hij viel reuze mee ten opzichte van de VIP box. Er zaten leuke producten in, waarvan niks over datum naar mijn weten. Ik zou zelf geen abonnement nemen op de WAAT? box, omdat ik de merken niet heel boeiend vind. Het meeste is te koop bij een drogisterij, en daarvoor neem ik geen beautybox.
Ook is er afgelopen maand een opstandje geweest op Facebook, omdat de laatste box een aantal zonnebrandproducten bevatte die over datum waren. Sommige leden hadden een mailtje gestuurd naar het betreffende merk, en die hadden daarop terug gemailed dat die producten al een tijdje uit de handel waren, en ze raadde de klanten af om de producten nog te gebruiken. Hartstikke slordig deze fout, maar ik vind (zover ik het drama heb meegekregen) dat WAAT er goed op reageerde.

Highlights
Nog geen.

Veel voorkomende merken in deze beautybox
Blond Amsterdam, Rimmel.

Reviews van deze beautybox

Vergelijkingsschema

Truly Yours Glossybox Beautybox VIP box WAAT?
Prijs per maand incl. verzending
€14,95
€14,95
€14,95
€12,50
€14,95
Bestaat sinds
Januari 2012
November 2011
Maart 2012
Februari 2013
April 2013
Maandelijks opzegbaar
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Aantal producten
Minimaal 5
Minimaal 5
Minimaal 5
Minimaal 5
Minimaal 5
Punten sparen
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Fullsize product(en) erin
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja, minstens 4
3-, 6- of 12-maanden abonnement
Nee
Ja
Ja
Nee
Alleen 6 en 12
De eerste box kost
€9,95
Normale prijs
Normale prijs
€5,00
Normale prijs
Beautyprofiel invullen (haar- en huidtype en voorkeuren doorgeven)
Nee
Ja
Ja
Nee
Nee

Tot zover het beautybox overzicht! Een heel artikel is het geworden, maar ik hoop dat het zo duidelijk is wat elke beautybox inhoudt. Als je nog nooit eerder een beautybox hebt gehad, is het misschien wel handig van te voren te weten wat je een beetje kunt verwachten. Natuurlijk verandert de inhoud elke maand, dus je kunt met verrassingsboxen nooit zeker weten wat je krijgt! Mocht je vragen hebben, je ervaring met een bepaalde beautybox willen delen, of opmerkingen hebben, laat ze achter in de reactie hieronder. Dat waardeer ik zeer!

18 REACTIES

 1. Super handig artikel!

  Ik heb nu 3 maanden de WAAT box gehad. Moet zeggen dat ik over het algemeen wel tevreden was maar ik heb het idee dat vele producten ook ‘left over’ producten zijn. Daarom stop ik nu ook.
  Overigens kun je voor de WAAT box ook een 3-maanden abonnement bestellen ;) (wat ik dus had).

 2. Oh, ik kijk net op de site en daar staat inderdaad dat je maar 1,-6,-12 maanden abonnement kunt bestellen. In het begin stond er nog 3 maanden bij!
  Hmm even mailen of het klopt, want dat had ik namelijk afgesloten!

 3. Wat een mooi overzicht! Fijn om te lezen. Als ik een box zou moeten kiezen zou ik voor Glossybox gaan, ik denk dat deze het meest betrouwbaar is, en goede boxen levert.

 4. Oh gadverdamme, die haren in de mascara! Getsie. Dat bedrijven gewoon het lef hebben daar geld voor te vragen, daar zou je toch gewoon kippenvel van krijgen? Ik heb zelf heel lang de Beauty, Glossy, en Truly Yours box gehad maar ben ermee gestopt. Meer dan 40 euro per maand voor een doos vol samples werd me toch iets teveel ;) nu begint het wel weer te kriebelen trouwens, maar omdat ze allemaal in het begin veel beter waren dan nu valt het toch een beetje tegen.

 5. handig en erg duidelijk overzicht. Ik heb net 3 maand Waatbox gehad, al een paar maanden vipbox en nu net lid geworden van glossybox die ik tot nu toe wel erg leuk vind.

 6. Wat fijn dit overzicht van alle beautyboxen momenteel in NL. Ik zou zelf ook kiezen voor de glossybox of de beautybox denk ik. Ben er nog steeds niet over uit. Maar weet nu wel welke boxen ik zou laten liggen.

 7. leuk en handig overzicht, de vip box kende ik nog niet maar zo te horen is dat helemaal niks en van de waat box heb ik ook veel slechte dingen gelezen. zelf heb ik nu de glossbox en truly yours box en zit erover te denken om me glossybox op te zeggen en de beautybox te nemen

 8. Het is duidelijk dat je niet weet hoe een moeite er gedaan word om een box vol te krijgen, vip box koopt geen goedkope troep op, uit betrouwbare bronnen weet ik meer dan jou hierover!
  Sinds feb is er heel wat veranderd daar en zijn ze stukken beter geworden. Ik heb alle boxen, gb faalt laatste tijd keihard evenals TY en de bb! Terwijl vip box me steeds verrast met producten die ik nog niet ken.
  Waarschijnlijk door 1 slechte ervaring heb jij al een conclusie klaar staan en dat vind ik zeer onterecht!

  • Het is inderdaad duidelijk hoe ik over de VIPbox denk ja, en als ik kijk naar de inhoud van de VIPbox de laatste maanden, zie ik absoluut geen verbetering. Bovendien heb ik mijn mening netjes onder het kopje “mijn ervaring” geplaatst, onder het objectieve stukje informatie wat er boven staat.
   Ik vind de GB, TY en BB stukken beter dan de VIPbox, jij vindt het andersom, ieder z’n eigen mening.

   • Gelukkig heeft iedereen zn eigen mening idd ;)
    Scheelt ook dat ik het 1 en ander meer weet over alle boxen als blogger zijnde. Beautybox die zelf over datum troep opkoopt bijvoorbeeld, en dit wisten??
    Als blogger zijnde moet je je objectieve mening kunnen geven en niet je persoonlijke mening door een slechte voorafgaande box..zit echt een verschil in.
    Misschien een tip ;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in