Beautydossier ♥ Hennep in verzorgingsproducten


(bron)

De laatste tijd worden we ermee doodgegooid: verzorgingsproducten met ingrediënten uit de natuur. Mensen willen minder troep in hun cosmetica, en méér natuurlijke stoffen. Chemische en giftige stoffen zijn uit den boze tegenwoordig! En dat is natuurlijk niet geheel onterecht: heel veel stoffen en ingrediënten uit de natuur hebben een gunstige werking op onze huid. Vandaag vertel ik je iets meer over het wondermiddel hennep in verzorgingsproducten!


(bron)

Je bent vast niet onbekend met crèmes die kruiden uit de natuur bevatten. Denk maar aan calendula zalf bijvoorbeeld, een product wat ik áltijd in huis heb staan. Of iets meer bekend is de Hemp lijn van The Body Shop, die extracten van de hennepplant bevat. Ook heb ik ooit wel eens de Surplus Hennep Handcrème ontvangen in een beautybox.

Niet alleen hennep is populair in crèmes, ook eucalyptus, tea tree munt, lavendel, patchouli, salie rozemarijn, brandnetel, en nog véél meer. Hennep schrikt snel mensen af, doordat het geassocieerd wordt met wiet roken. Er is echter zoveel meer mogelijk met een hennepplant! Zo kan het niet alleen gerookt worden, ook worden de oliën/extracten uit het blad gebruikt voor in crèmes, wordt hennepzaad gebruikt als superfood, én er kan met hennep zelfs kleding gemaakt worden!

Bovendien wordt hennepolie gewonnen uit ‘industriële hennepplanten’ – dit zijn speciaal gekweekte hennepplanten, en hebben een minimum van de psychoactieve stoffen die normaal in verband worden gebracht met cannabis/hennep. Hennepolie is in 99% van de gevallen compleet vrij van THC en het heeft geen psychoactieve eigenschappen!


1. link
2. link
3. link
4. link

De voordelen van hennep in crèmes
Vaak zie je dat producten met hennep erin bedoeld zijn voor de enorm droge huid. Dit komt door de enorm hydraterende werking van hennepolie. Het bevat de vitamines A, B1, 2, 3 & 6, C, D & E anti-oxidanten, dat zijn er dus nogal wat! Ook stimuleert hennep de celvernieuwing, en heeft het een ontstekingsremmende waarde. Hierdoor zijn producten met hennep erin erg populair bij mensen met psoriasis, acné en eczeem.

Vetzuren in hennepolie:
Palmitinezuur: 9.0%
Stearinezuur: 1.0%
Oliezuur: 14%
Linolzuur: 58%
Alfa-linoleenzuur: 18%

Hennepolie bevat, zoals je ziet, veel vetzuren (ongeveer twee delen basis omega 6, op één deel basis omega 3), welke de huid in de juiste mate voeden en hydrateren. Deze verhouding (2 delen omega 6, 1 deel omega 3) schijnt volgens Brian Peskin (auteur van het boek “Het verzwegen verhaal over kanker”) precies de juiste verhouding te zijn voor onze huid. Ook heeft hennepolie op zich geen bijwerking, dus het is niet schadelijk of irriterend voor de huid. Overige werken de vetzuren in hennepolie ontstekingsremmend en bevorderen ze een gezonde stofwisseling.

Kortom, laat je niet afschrikken door de naam. Hennep is een wondermiddel uit de natuur, wat dus heel veel doeleinden heeft. Voor mensen met een droge huid of een probleemhuid worden producten met hennepolie erin sterk aangeraden. Ik ben zelf dol op mijn handcrème van de Hemp lijn van The Body Shop. Deze trekt ongelooflijk snel in en hydrateert m’n handen echt úrenlang – langer dan al m’n andere handcrèmes.

Wat is jouw ervaring met producten met hennep erin? En willen jullie vaker dit soort artikelen lezen?

10 REACTIES

  1. Wauw, dat is even gigantisch informatief. Ik had er helemaal geen idee van… al komen mij de producten wel bekend voor. Gelukkig schrikt het mij niet af en nu ben ik al helemaal super benieuwd. Erg leuk dit soort artikelen. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in