Beautyproducten die ik helemaal niets vind

Eigenlijk zie je op mijn blog alleen maar positieve reviews. Niet omdat ik niet eerlijk ben, maar omdat ik liever geen negatieve reviews plaats. Toch zijn er een aantal producten waarvan ik echt wel even wil delen dat ze gewoon ronduit kut zijn. Natuurlijk moet ik nog wel even heel cliché zeggen dat iedereen een product anders kan ervaren, bla bla.. cut the crap. Koop deze producten maar gewoon niet.

Deze kocht ik ooit bij The Beauty Bakery. Het is een solid body butter in de geur Honey, The Kids!, een dupe van Honey I Washed The Kids van Lush. Hoewel ik dol ben op de producten van The Beauty Bakery, moet je ze écht binnen een maand opmaken. Serieus, ik kocht de body butter bar eind april van dit jaar en de geur is er inmiddels helemaal af. Hij zou +/- 6 maanden houdbaar zijn, dus ik zit er niet eens heel ver van af.

Het is inmiddels een muffe geur, maar toch besloot ik hem toch een kans te geven. Wellicht maakt de werking alles wel goed? Nou, helaas. Vergeet het maar. Het aanbrengen was een hoop geknoei doordat dat hele ding smolt door de warmte van m’n handen. Vervolgens smeerde ik de olie-achtige laag uit over m’n benen, maar ze bleven een vieze, plakkende olie-achtige laag houden. Na ruim een uur was het NOG NIET INGETROKKEN. Toen heb ik dat ding met de snelheid van het licht in de prullenbak getieft. Zo.

Wát een kutproduct is dit. Palmer’s Hair Food Formula. Je moet een klein beetje aanbrengen in droog haar voor extra voeding, hydratatie en zodat het makkelijk te stylen is. Trap er niet in!

Ik deed een klein beetje (want ik ken dit soort producten voor droog haar – teveel is funest) in m’n handpalmen, ging m’n met hoofd ondersteboven staan en kneed het in m’n haar (niet in de buurt van m’n hoofdhuid, ook die valkuil ken ik maar al te goed). Gevolg? Een dikke klodder van de (nog wel groene) substantie, dus het leek net alsof iemand in m’n haar had geniest. De plakkerige substantie was met geen mogelijkheid uit te smeren of te verdelen.
Uiteindelijk heb ik het nog geprobeerd wat te verdelen, maar inmiddels had ik allemaal vette slierten in m’n pas gewassen haar. En wie me kent weet dat m’n haar m’n alles is, dus ook dit product kreeg van mij een rotschop richting de prullenbak.

I know, dit is heel schokkend. Maar het is waar: zelfs Lush is niet altijd één en al lof. Grapje, dat is het wel. Behalve dit product. Ik geef niet snel m’n geliefde Lush producten weg, maar bij dit product wist ik niet hoe snel ik er vanaf moest komen. Dark Angels is een reiniger/scrub voor het gezicht, op basis van houtskool en rhassoulmodder. De bruine suiker erin geeft je smoelwerk een goede peeling, de houtskool absorbeert overtollige oliën, rhassoulmodder reinigt en avocado-olie werkt verzachtend.

Behalve dat houtskool overtollige oliën absorbeert, absorbeerde hij ook m’n eetlust. Want die geur, mijn hemel. Het is een zware geur, een mix van houtskool en drop. Smaak is persoonlijk ja, maar van deze geur ging ik écht over m’n nek. Ik deed een klein beetje Dark Angels mengen met wat water, roerde het tot een papje en smeerde het op m’n gezicht. Ik wist niet hoe snel ik alles eraf moest spoelen! Als het kon had ik zelfs een hogedrukspuit gebruikt. Een veel te sterke, indringende geur die ik nog dagenlang rook. Nooit. Meer.

Tijdens de unboxing was ik heel lovend over de verpakking en de geur, maar de werking blijkt toch wat minder te zijn. Deze vaste scrub bevat zeezout maar ook sheaboter. Scrubben en tegelijkertijd een voedende laag achterlaten dus. Op het moment dat ik de scrub over m’n arm haalde, deed het gewoon zeer! De stukjes zeezout die uit de scrub staken beschadigde heel licht mijn huid. Ja, dankzij deze scrub ben ik van m’n dode huidcellen af, maar ook meteen van m’n opperhuid.

De scrub leek aan de onderkant wat gladder en zachter te zijn, dus gebruikte ik die kant maar. Alleen zat daar juist weer totaal geen zeezout, waardoor het één en al sheaboter was. Normaal vind ik dit niet erg, wel onder de douche. M’n arm plakte van de sheaboter laag en was er amper af te spoelen. Alleen eraf wrijven met een droge, ruwe handdoek was een optie. Nope.

Over het algemeen ben ik erg tevreden over Make-up Revolution. De eyeshadow palettes zijn mooi en divers, de blushes verslijt ik en zonder de highlighter ga ik de deur niet uit. Alleen de eyeliners: drie keer kut. Zowel Waterproof als de Ultra Black.

Het ziet er op de bovenstaande foto nog best oké uit, toch? Ho. Wacht. De ellende zit ‘m namelijk in het aanbrengen. Het puntje van de eyeliner is (bij beide eyeliners!) te scherp voor mijn oogleden. Ik weet niet wat het is, maar hij snijdt een beetje. Het doet pijn om de eyeliner aan te brengen! Bovendien is de substantie zeer vloeibaar, dit kun je zien op de linkerfoto. Het is helemaal in m’n binnenste ooghoek gelopen. Ook overleeft de Waterproof versie geen dutje, dus dan vind ik een eyeliner bij voorbaat al stom. Enkeltje kliko, doei.

Nou, dat was het wel zo’n beetje. Allemaal producten die ik na één keer proberen de prullenbak in getieft heb. Sorry not sorry. Er zullen waarschijnlijk nog meer producten m’n pad opkomen die ik niet fijn ga vinden, die laat ik (als daar behoefte aan is) in een vervolgartikel zien. Dus let me know of je dit een leuk artikel vond of niet!

Welk product vind jij nou ronduit KUT (Kwalitatief Uitermate Teleurstellend)?

35 REACTIES

 1. Hihi, wat een heerlijk artikel :lol: ! Maakt de maandag weer een beetje beter.
  Heerlijk hoe jij je ongezouten mening geeft, moet kunnen vind ik. Hopelijk doen de bedrijven hier hun voordeel mee. Hebben ze weer wat verbeterpunten voor het nieuwe jaar ;-) .

  Ik heb het ook bij een scrub van TBB gehad dat de geur na een paar maanden was verdwenen. Hij rook niet zo lekker fris meer dus ik heb hem een enkeltje naar de prullenbak gegeven. Jammer van dat vlijmscherpe puntje van de eyeliner want je maakt er super mooie wings mee!
  Mijn miskoop van dit jaar is de KIKO Radiant touch creamy stick highlighter geweest. Het resultaat is zo subtiel dat je er niks van ziet. Jammer, dit product werd enorm gehyped (en daardoor heb ik het gekocht), maar valt mij helaas heel erg tegen.

 2. Grappig artikel, ik herken je ervaring met lush wel. Hun producten hebben altijd wel sterke geuren, maar hier heb ik geen probleem mee bij lekkere geuren. Sowieso vond ik het zwart er al niet heel aantrekkelijk uitzien. :p

 3. Haha wat heb ik een lol gehad om hoe je dit allemaal beschreef, ik heb zelfs nog op je over mij pagina gekeken of je toevallig uit de regio kam waar ik vandaan kwam, want zo herkenbaar vond ik de manier waarop je je uitdrukte…zelf heb ik gelukkig niet van die grote missers gehad, maar eigenlijk wil ik toch wel opmerken dat van die zwarte verpakkingen van Lush altijd de tranen uit mijn reet springen, zo triest word ik ervan om naar te kijken…zo jammer vind ik dat omdat de winkels echt complete geur en kleur walhalla’s zijn en dan krijg je een product in zo een droevig uitziend potje verpakt… :roll:

 4. Die scrub met shea had ik ook. Ook direct weggeflikkerd na 1 keer. Wat voelde ik me vies toen ik onder de douche vandaan kwam. Blegh.

 5. Echt leuk artikel. Ik snap je wel dat je wil niet negatief zijn over het product, maar soms is het niet te ontkomen. Ik vind zelf Het haarproduct van Palmer’s (witte) best een prima product. Al snap ik wat je bedoelt. Ieder product reageert op mensen toch anders. Ik heb soms producten dat iemand schitterend vind, maar bij mij werkt het niet.

 6. top artikel meid! Leuk hoe je schrijft. Ik heb geen ervaring van alle producten die je boven noemt. Goed om te weten. De kwast van 2b echt rot. Een keer gewassen, echt onbruikbaar

 7. Ik had 2 jaar terug een box met goodies van TBB en die verdween tijdelijk in de beautykast. een goeie 2 maanden later dacht ik, zo die goodiebox, zal ik eens even opentrekken. Maar vrijwel alles was al overstuur. Zo zonde want het leken me echt heel erg fijne producten en ze roken in eerste instantie ook zalig, maar ik baalde er wel flink van. Volgende keer moet ik ze maar meteen gaan gebruiken I guess… :lol:
  Overigens, de manier waarop je dit artikel schrijft vind ik echt prachtig, hopelijk komen er meer van zulke artikelen! :cool:

 8. Aaah, dit soort artikelen zijn altijd smullen. Ongestoord klagen! Ik zal zorgen van deze producten weg te blijven, brrr.

  Wat echt een rotproduct was, was Aromaco van Lush (en hier ook, Lush is altijd fantastisch, maar dit…). Het is een solide deodorant. Veel mensen waren positief dus probeerde ik een sample, maar man… Het werkte voor geen meter en droogde na een week al uit waardoor het dramatisch aan te brengen was. Bovendien kreeg het eigenaardige oranje vlekken. Nope, afrader!

 9. Mijn grootste KUT product van dit jaar komt van Dr. Organics de shampoo met argan olie veroorzaakte een enorm vogelnest op mijn hoofd, kon wel janken…met een halve fles conditioner kon ik het nog een beetje herstellen maar 1 grote klittenbonk was het Dr. No No dus voor mij.

 10. Hahaha, ja herkenbaar die producten van TBB.. Ik heb 2 van die whipped bodybutters gehad. De ene zag er na enkele maanden uit als een stuk rubber en meurde enorm en die andere bleef in principe wel smeuïg, maar ook die ging zooo erg stinken. En als je zo’n grote stash hebt als wij, kun je nu eenmaal niet alles meteen opmaken. Echt zonde.

 11. Whahahahaha!!! De Lush ervaring heb ik eens met een masker gehad waar enorme brokken knoflook in bleek te zitten.. De meur, als ik er aan denk word ik nog misselijk

 12. Nou ik ben juist blij dat je ook gewoon negatieve reviews post! Dit ontbreekt sowieso teveel vind ik. Lijkt wel alsof de meeste bloggers te bang zijn om goede voorlichting te geven (waarschijnlijk omdat je bedrijven daarmee afschrikt idd). Ik wil weten wat ik eens moet proberen, maar juist ook wat ik echt moet laten! Thanks! Totally up my street!

 13. Haha ik lach me dood. Ik koop nooit meer wat bij TBB, want dat gaat toch altijd mis. Ik heb ooit zo’n zwart blok van Lush gehad, ook met houtskool. Had ook een zware geur. Was super in gebruik, maar dat ding smolt zo snel, dat ik hem daarna in stukken moest snijden, omdat je anders alles in één keer kwijt was.

  Die scrubcupcakes vind ik dus echt geweldig he. Ik hou wel van een beetje grof :D

 14. Oh jeetje, dat klinkt allemaal niet best. Goed om hier ook eens bij stil te staan! Wat jij schrijft over die scrubcake heb ik een keer met een solid scrub van Lush gehad. Ik begon dat ding over mijn arm te bewegen – ronddraaiend. Want zo scrub je normaal. Ik drukte niet eens heel hard en het resultaat was dat mijn arm eruit zag alsof ik net door veertig katten was aangevallen. Deed super pijn. Dat ding heb ik toen ook meteen weggegooid.

 15. Haha leuk artikel! Wel minder leuk natuurlijk dat de producten tegenvallen. Jammer genoeg heb ik er hier ook al voorbij zien gaan die meestal rechtstreeks naar de vuilbak gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in