Biomed High Five handcrème & Pure Detox Mask

Nieuwe merken ontdekken vind ik één van de leukere dingen aan bloggen. Zo kreeg ik laatst twee producten van Biomed opgestuurd, een medisch, biologisch en natuurlijk gezichtsverzorgingsmerk uit Duitsland. Hun belofte? Optimaal resultaat met producten waarin geen schadelijke stoffen zitten en gevaarlijke ingrediënten in zitten. Vandaag test ik twee producten voor je!

De producten van Biomed worden individueel klinisch getest. Vrij van parabenen, phenoxyethanol, minerale oliën, synthetische parfum, en niet getest op dieren. Het uiterlijk van de producten doet wat medisch aan, maar dat is ook precies wat ze willen uitstralen. Ze zijn maar liefst 98,9% natuurlijk en uiteraard ook geschikte voor de gevoelige huid!

Pure Detox Mask (40ml) – €14,99
Ik begin met het Pure Detox masker, een tube van 40ml met klikdop. Het bevat Purisoft® uit mierikswortelzaad, rozenbottelolie, sheaboter, amandelolie, aloë vera en katoenzaadolie. Purisoft® heeft als functie de huid te ontgiften en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het masker bevat kaoline en cacaomodder; deze absorberen talg en oliën, waardoor de huid matter oogt. Vitamine E heeft een anti-oxiderend effect, en aloë vera is hydraterend.

De substantie is een beetje taupe-kleurig en heeft een vrij stevige substantie. De geur is wat muf, maar wel precies wat ik verwacht van een medisch merk, gek hé? Medische merken horen geen fancy geurtjes te hebben. Die koop je namelijk echt om de werking en niet om de lekkere geur. Dus vind ik het erg? Neuh.

Voordat ik het masker aanbreng, maak ik mijn huid nog even goed schoon met wat toner. Vervolgens breng ik met een kwast de substantie aan op m’n gezicht. Ik heb niet het idee dat hij heel zuinig is; de substantie is iets doorzichtig, dus dan ben ik eerder geneigd een wat dikkere laag aan te brengen. Dit staat ook op de verpakking.
Zou je dit masker net als ik royaal aanbrengen, gok ik dat je er zo’n 4 tot 5 keer mee doet. Het is geen grote tube, dus met vijf keer gebruiken kom je uit op 3 euro per masker – wat ik nog reuze vind meevallen als je kijkt naar de prijs van een los masker in de winkel.

Het masker heeft een verkoelend effect, dit voel ik ook op m’n gezicht. Er staat dat je het na 5 minuten weer kunt afspoelen. Na het afspoelen merk ik niet alleen dat m’n gezicht heel zacht en schoon aanvoelt, ook zijn de wat vettigere gedeelten in m’n gezicht vermindert. Ik heb een gemengde huid, dus dat is heel prettig. De droge plekjes in m’n gezicht lijken ook minder te zijn, dus voor een gemengde huid vind ik dit masker perfect door de meerdere werkingen. Ik ben tevreden!

High Five (50ml) – €6,99
Lekker, een handcrème! Ik moet er nu onderhand veertig hebben, maar dat weerhoudt me er niet van steeds nieuwe te gebruiken. Met de positieve ervaring van het Pure Detox masker in m’n achterhoofd begon ik aan de handcrème. Deze zit ook in een witte tube met klikdop, en bevat 50ml.
Hij bevat Indinyl® CA LS 8998, een ingrediënt gewonnen en gezuiverd uit de zaden van vernieuwende Indiase peulvrucht, de Cassia Angustifolia. Deze is zeer hydraterend en houdt het vocht ook vast. Ruwe, droge en gespannen huid wordt hersteld. Ook bevat het Prodew® 500, een cocktail van aminozuren. Deze werkt hydraterend en verstevigt de huidstructuur. Verder zit er cacaoboter, aloë vera, sheaboter en arganolie in.

De witte substantie is rijk en vol van structuur; je hebt maar weinig nodig om beide handen goed in te smeren. De geur vind ik een minpunt, deze ruikt net als Pure Detox niet erg lekker. Een wat zurige, muffe geur. Gelukkig is de geur niet sterk aanwezig, dus ruik ik hem alleen als ik aan m’n handen ruik. Hij trekt vrij snel in en ik voel geen plakkerig laagje. Alleen maar zachte handen die urenlang gehydrateerd blijven, dus nóg zuiniger in gebruik doordat je hem niet vaak hoeft te gebruiken. Een lekkere amandelgeur had de handcrème alleen helemaal geweldig maakt. :wink:

Over beide producten ben ik erg tevreden. Ik vind het een erg innovatief en vooruitstrevend merk, van wat ik heb gelezen over ze. Ik vind het fijn dat er zoveel natuurlijke merken zijn, de behoefte hieraan is de afgelopen jaren ook flink gegroeid.
Biomed is zeker een merk wat je eens moet proberen als je op zoek bent naar een biologisch/natuurlijk merk. Ze hebben een groot assortiment met daarin diverse lijnen, zoals Detox, Lipide, Hydratatie, Anti-Age, etc. Alle prijzen liggen tussen de €6,90 en de €29,90. (Wimper- & wenkbrauwserums uitgezonderd, die zijn €49,90)

Biomed is te koop via deze verkooppunten in Duitsland, maar ook online bij Viata.

Wat vind je van dit merk? Zou het wat voor jou zijn?

4 REACTIES

  1. Haha, 40 handcrèmes..! Jij kunt nog wel eventjes vooruit ;-) Ik krijg één dezer dagen ook een pakketje binnen van dit merk. Hopelijk ook de handcrème. Die lijkt me erg fijn! Jammer van de geur, maar gelukkig is deze niet sterk aanwezig.

  2. Het klinkt veelbelovend!. Ik had geen idee van wat ik van dit merk moest verwachten (ineens was het er een soort van… en overal zie je nu reviews… en hele positieve verschijnen ). Ze hadden mij ook benaderd om kennis te maken met het merk en door jouw review ben ik nu wel heel nieuwsgierig geworden!!

  3. Ik ben nu ook bezig om 5 producten uit deze lijn te testen van dit merk, onder andere wimper serums. Ik ben er erg blij mee tot nu toe. Fijn dat je zo goede ervaring hiermee hebt. :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in