Ik heb behalve een passie voor kleding, ook een enorme passie voor CHOCOLADE! En dan met name brownies, of een chocoladetaart. Ik heb afgelopen zelf een brownietaart gemaakt (zie bovenstaande foto), en hij is echt nog nooit zo goed gelukt! Vandaar dat ik graag met jullie het recept deel. Ik heb er alleen zelf wel wat extra’s aan toegevoegd; ik heb een zakje Dr. Oetker Notenmix erover heen gestrooid.. echt een aanrader!
P.S.: Deze brownie’s zijn niet luchtig, eerder klef! Ik vind dat juist lekker, maar mocht jij dat niet zo lekker vinden, dan zou ik dit recept skippen 😉
Ingrediënten
200 gram chocolade (ik heb melkchocolade gebruikt)
225 gram boter, in blokjes
275 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
40 gram cacaopoeder, gezeefd
170 gram bloem, gezeefd
een halve theelepel bakpoeder
snufje zout
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2: Doe de chocolade en de boter in een steelpan en laat alles smelten op een laag vuurtje. Ondertussen goed blijven roeren. Als alles gesmolten is, het even laten afkoelen.
Stap 3: Doe de suiker, eieren, cacaopoeder, bloem, bakpoeder en zout in een kom. Mix alles met een staafmixer, en giet daarna de gesmolten chocolade en boter erbij.
Stap 4: Giet het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik.
Stap 5: Zet het 50 minuten in de oven.
Tip: Als je wilt testen of de brownietaart goed is, pak dan een lange prikker en prik hiermee in de brownietaart. Als er klontjes chocolade op de prikker zitten, dan is de taart nog te vochtig en dus nog niet klaar! Zodra er niets blijft plakken aan de prikker, kun je ervan uitgaan dat hij goed is.
Nu heb ik, voordat de brownietaart de oven in ging, er nog een heel zakje Dr. Oetker notenmix over heen gestrooid. Deze zakjes kun je kopen bij veel supermarkten. Eet smakelijk!
oeeeh lekker lekker hihi
dit ga ik zeker een keertje proberen, ik kwijl nu al 😀 haha.
xx
Evelien, Ik ben trots op je…..
Waar is mijn stuk taart????? Hahaha, ziet er goed uit, meesteres in het bakken, heb je van je vader….