Concealer: Catrice vs. YSL

Ik kan niet meer zonder. Concealer, camouflagestick, hoe je ’t maar wilt noemen. Het verbergt je oneffenheden, dat is het belangrijkste. Elk beautymerk heeft tegenwoordig wel concealer in hun assortiment.. ik heb er twee. Eentje van Catrice, deze kost €2,99 en eentje van Yves Saint Laurent, deze kost € 26,95. Beide test ik voor jullie!

We beginnen met de Catrice concealer. Dit is de ‘Perfect Adapt’ stick. Hoeveel er precies in zit, staat er niet op. Ik gok 2ml. Het is de kleur 020 Natural Beige.

Ik ben erg tevreden over deze stick. Het kwastje is breed en door middel van de knop onderaan te draaien, komt het spul uit het kwastje. Wel moet je snel zijn met het uitsmeren, want deze droogt erg snel.

Wat verbergt de Catrice concealerstick?
Donkere kringen: Ja
Wallen: Ja
Puistjes: Nee
Rode vlekken: Redelijk tot Ja

Eindcijfer: 8,0

Nu is het tijd voor de duurdere concealerstick, namelijk die van Yves Saint Laurent.

Dit is de ‘Touche Éclat Radiant Touch’ concealerstick van Yves Saint Laurent. Deze concealerstick heeft een mooi uiterlijk. Er zit 2,5ml in. Onderop de concealerstick zit een knop, deze moet je (in tegenstelling tot Catrice) indrukken en niet aandraaien. Voordat je hem in gebruik neemt, dien je eerst een paar keer flink de knop in te moeten drukken voordat er iets uitkomt.

Deze kleur concealer is duidelijk een stuk lichter dan die van Catrice. Het kwastje is iets puntiger dan die van Catrice. Bij het drukken op de knop is de hoeveelheid die eruit komt, ook minder dan bij de concealerstick van Catrice. De dosering is dus een stuk nauwkeuriger.

De concealer van YSL vind ik beter dan die van Catrice, maar dat zal niet zo’n grote verassing zijn gezien het prijsverschil. De concealer die uit de stick van YSL komt is dunner en zachter, hij smeert veel beter uit. Ook verbergt deze concealer meer en geeft het een frissere ooglook door de lichtreflecterende deeltjes erin.

Wat verbergt de Yves Saint Laurent concealerstick?
Donkere kringen: Ja
Wallen: Ja
Puistjes: Redelijk
Rode vlekken: Ja
+ frisse ooglook

Eindcijfer: 9,0

Ik hoop dat jullie dit artikel nuttig vonden. Ik ga proberen vaker duurdere artikelen met goedkopere te vergelijken.

Welke concealer gebruiken jullie?

10 REACTIES

  • Dat zou kunnen ja.. maar toch vind ik die van Catrice (ook qua substantie) meer op foundation lijken. Maar het zou idd ook met de roze ondertoon te maken kunnen hebben ja

 1. Leuke vergelijking :D
  Dat de YSL een frissere look geeft komt door de licht reflecterende deeltjes die erin zitten.
  Zodat deze onder het oog een flinke oppepper geeft ;)

 2. Ik meng eerst een drup foundation met mijn dagcrème en daarna ga ik met foundation nog een keer onder mijn ogen langs. Het werkt niet fantastisch, but it will do :)

 3. Leuk, zo'n vergelijking! Ik was er best benieuwd naar. Ik denk toch dat ik in dit geval eerder voor YSL zou kiezen. Ik heb er al zoveel over gelezen, dat ik het nou wel eens zelf wil proberen.
  Met andere producten kies ik liever voor de goedkopere variant hoor.

 4. Ik gebruik de Touche Éclat van YSL. Dit is namelijk niet alleen een concealer, maar ook een highlighter! Ben echt helemaal verliefd op dat ding, heb em al maanden, gebruik hem bijna dagelijks en hij gaat maar niet op! xD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in