Cute Cravings: week 29

27
16

Hoi iedereen! Mijn excuses dat er een tijdje geen Cute Cravings artikelen online kwamen. Ik ben vanaf nu gastblogger voor http://penpaljunkie.blogspot.com en vanaf nu kun je dus ook de Cute Cravings artikelen daar vinden, in het Engels. De Nederlandse versie is natuurlijk nog steeds, elke Vrijdag, hier te vinden.

De Cute Craving van deze week is…. bento boxes!

Bento betekent ‘Japanse lunchmaaltijd’, en het zijn trommeltjes gevuld met eten die je mee kunt nemen naar je werk of naar school. Bento’s kun je kant-en-klaar in de winkel kopen, of je maakt ze zelf thuis. En laat dat nou precies een favoriete bezigheid zijn van een hoop japanse moeders, die de leukste bento’s voor hun kinderen maken. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er heel veel werk in wordt gestoken. En dat niet alleen, er is ook een sterke competitie onderelkaar om je kind de mooiste bento mee te geven. In dit artikel zie je een aantal van die schattige en creatieve bento’s!

27 COMMENTS

  1. Wow, hier kan ik echt blij van worden! Doe mij ook zo een broodtrommeltje! ;) Zonde om op te eten Haha! De broodtrommels van Gonny kon ik ook altijd zo om kwijlen!
    Wat onwijs leuk dat je gastblogger bent bij PPJ :D

  2. Zo onwijs schattig en mooi! Wat moet daar een werk in zitten zeg, ik zie me al als kind tegen mijn moeder zeggen: Dat wil ik ook mamma!

  3. Ik vind bento's zooooo leuk! Als mijn mama deze vroeger voor me had klaargemaakt had ik mijn lunch misschien wel opgegeten op school, hihi! Maar volgens mij gaat hier echt ontzettend veel tijd in zitten.

  4. So cute. Het ziet er prachtig uit, ik ga het ook eens proberen. En dan blijf ik er gewoon naar kijken want het lijkt me zonde om het op te eten.

  5. Bento lijkt me echt keileuk! Ik heb via bol.com een Bento boek besteld vorige week en ga er binnenkort ook mee aan de slag. Lekker, gezond en nog leuk ook :D

  6. Ik hou zo van Bento Boxes!!! Ik wil gewoon een vriendje die superlekker kan koken en met plezier iedere ochtend zo'n box voor me klaarmaakt haha ;)

  7. Ik houd echt van die Japanners, eerlijk waar. Maar waar halen mensen de tijd vandaan om dit soort lunchboxen klaar te maken? (Japanners werken over het algemeen harder en langer als ons kaaskoppen dus dikke pluim naar het Oosten toe). Maar het natuurlijk wel uber schattig, op eBay staan ook genoeg bento spulletjes voor een schappelijk prijsje.

  8. ik vind dat zooo geweldig he, ik ga dit zeker voor mijn kids later doen.. alleen iets minder creatief denk ik haha deze zijn wel erggg cute! gewoon zonde om op te eten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here