Efficiënt in de ochtend; je snel en gemakkelijk onderweg opmaken

Je probeert iedere ochtend op tijd op te staan zodat je rustig wakker kunt worden onder de douchen, je gezonde powerontbijt naar binnen kunt werken en jouw beautyritueel kunt uitvoeren zonder je te hoeven haasten. Toch was de verleiding te groot en heb je de snooze-knop nèt iets te vaak ingedrukt. Herkenbaar? Dan wil je vast weten hoe je ervoor zorgt dat je efficiënt (maar vooral veilig) je make-up aanbrengt wanneer je onderweg bent. Zo verschijn je als je beautiful self op school, stage of kantoor.


(bron foto)

Veiligheid voorop in de auto
Het fijnst is om te carpoolen naar kantoor. Zo kan je collega achter het stuur kruipen wanneer jij ’s ochtends tijd tekort kwam. Het is tenslotte het meest belangrijk om heelhuids op de plaats van bestemming te komen. Zorg er wel voor dat je voor vertrek je basis al klaar hebt. Foundation en bekleding gaan niet zo goed samen. Zo hoef je alleen je eyeliner, een likje mascara en een subtiel laagje lipstick aanbrengen via het kleine spiegeltje in de zonneklep. Daar zijn zelfs speciale make-up spiegeltjes voor verkrijgbaar die tot drie keer vergroten. Vergeet vooral niet om met de bestuurder af te spreken dat hij/zij waarschuwt voor scherpe bochten en hobbels in de weg en neem voor de zekerheid voldoende wattenschijfjes mee om eventuele uitschieters weg te kunnen werken.

Zorg voor hygiëne in het openbaar vervoer
Zolang je niemand tot last bent met je beautyroutine, is het geen probleem om te multitasken en je onderweg op te maken. Hou er wel rekening mee dat ook in het openbaar vervoer foundation aanbrengen niet goed werkt en er zich veel bacteriën op je handen kunnen verzamelen. Neem daarom desinfecterende handgel mee en werk met borsteltjes of kwastjes in plaats van met je handen. Gebruik ook vooral producten waar al een spiegeltje, kwastje of borsteltje bij zit. Zo hoef je niet te veel vast te houden terwijl je je spiegeltje op je benen balanceert. Bewaar precisiewerk voor de tussenstops, zodat je niet met je eyeliner in je oog prikt. En spuit vooral je parfum pas buiten op. Dat vinden je medereizigers ook wel fijn.

Snelle producten voor als je met de scooter of de fiets gaat
Ik heb het vaker gezien, meisjes die de zijspiegel van hun scooter in turen en vlug hun lippen stiften. Zo rood als het stoplicht waar ze voor staan. Of meiden die vlug een blush, inclusief spiegeltje en sponsje, uit hun zak trekken wanneer zij met hun fiets voor een kruispunt stilstaan. Toch is het op deze vervoersmiddelen lastig om je op te maken. Met een fiets of scooter zoef je langs alle files en ben je als eerste op de plaats van bestemming. Gebruik dan liever de spiegel in het toilet op kantoor of je stage en neem snelle producten mee, zoals gekleurde dagcrème, BB-cream en lippenbalsem met een subtiele kleur. Zo zit jij al fris en fruitig achter het bureau, voor jouw collega’s verhit binnenkomen na een ritje in de file.

Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met www.autoscout24.nl.

Maak jij je wel eens op in de auto, of in het OV?

6 REACTIES

  1. Nee..dit doe ik AL-TIJD thuis..Het enige wat ik in de auto soms doe is wat lippenbalsem op (al rijdende.) want dit is gewoon smeren zonder in de spiegel te kijken :-)!

  2. Haha ik vraag me altijd af waarom mensen zich in de trein opmaken. 5 minuten eerder opstaan en je kunt rechte eyeliner op je gezicht hebben in plaats van overal bochten en klodders (zelfs onder de wenkbrauw, hoe krijg je het daar?!). Nee hooguit lipgloss of lippenstift in de trein/auto op doen maar de rest doe ik echt thuis haha!

    • Ik stap ook nooit zonder make-up de trein in, hoor! Maar ik wil soms halverwege de dag nog wel eens m’n make-up bijwerken in de trein.. maar ik voel me dan altijd erg bekeken haha, dus ik doe het liever niet. Tenzij het lipstick is, maar eyeliner.. dat doe ik thuis wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in