Favoriet van de week: Sudocrem

Elke week laat ik jullie een favoriet product van mij zien. Dat kan make-up zijn, een kleur nagellak of huidverzorging. Ik laat jullie wat foto’s zien en een korte review, en natuurlijk laat ik jullie weten waarom dit een favoriet is!

Deze week: Sudocrem

“Sudocrem beschermt, verzacht en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De bijzondere samenstelling van Sudocrem maakt het een uniek product. Het helpt tegen rode billetjes. Daarnaast helpt Sudocrem ook bij een ruwe, schrale en geprikkelde huid. Het is ook geschikt bij borst- en tepelverzorging. Sudocrem is hypo-allergeen en dus huidvriendelijk. Het maakt de huid weer glas en zacht. Aanbrengen bij iedere luierwisseling. Geschikt voor ieder huidtype, voor jong en oud.”

Sudocrem
Toen ik laatst bij een vriendin van me was (die net een kindje heeft) gaf ze dit kleine potje Sudocrem aan me. Ze had hem gekregen bij iets, maar heeft voor haar kleine kroost al een fullsize pot staan. “Gebruik dit eens voor je droge huid, het helpt erg goed!” zei ze. Dat wilde ik wel eens testen! Ik was nog helemaal niet bekend met Sudocrem, maar na een rondje Googlen las ik erg goede verhalen. Zo zou Sudocrem dus perfect zijn voor luieruitslag, maar ook voor mensen met acné of de oudere huid. Echter gebruik ik het voor mijn droge en ruwe huid, vanwege de helende bestanddelen erin.

De ingrediënten zijn: aqua, paraffinum liquidum, zinc oxide, paraffin, lanolin, cera microcristallina, sorbitan sesquioleate, benzyl benzoate, cera alba, benzyl alcohol, linalyl acetate, propylene glycol, benzyl cinnamate, lavender oil, citric acid, BHA. Hieronder even snel een begrippenlijst:

aqua: water
paraffinum liquidum: minerale olie, perfecte moisturizer die de huid gehydrateerd en soepel houdt
zinc oxide: zinkoxide, beschermt de huid, indrogende werking, ontstekingsremmende werking en een adstringerend middel dat het verlies van weefselvloeistof tegengaat
paraffin: paraffine, laat een beschermend laagje achter op de huid zodat de natuurlijke huidbarrière zich kan herstellen
lanolin: lanoline, werkt beschermend en verzachtend
cera microcristallina: een minerale olie
sorbitan sesquioleate: werkt verzachtend
benzyl benzoate: benzylbenzoaat, herstellende eigenschappen
cera alba: bijenwas, werkt vochtinbrengend en vormt een waterproof barrière voor de huid
benzyl alcohol: conserveringsmiddel
linalyl acetate: een geur- en smaakstof met kalmerend effect
propylene glycol: vochtdrager, goedkoper alternatief voor glycerine, voorkomt vochtverlies
benzyl cinnamate: benzylcinnamaat, bevordert aanmaak van nieuwe huidcellen en heeft een herstellend eigenschap
lavender oil: lavendelolie
citric acid: citroenzuur, verlaagt de zuurgraad
BHA: butylhydroxyanisol, het meest gebruikte antioxidant

Er zitten dus een aantal belangrijke bestanddelen in die ervoor zorgen dat de huid optimaal beschermd worden, zoals zinkoxide, paraffine, lanoline, benzylbenzoaat en benzylcinnamaat. Verder vinden we wat vochtinbrengende ingrediënten en nog wat ingrediënten om de substantie te creëren en goed te houden.

Zodra je het potje openmaakt, komt er een ‘zalferig’ luchtje je tegemoet. Het is geen vervelend geur, gewoon heel neutraal. Ik vind ‘m lekker zelfs! De structuur van de crème is erg dik en stevig, hij smeert heel stroef uit. Je moet dit ook zeker niet op je gezicht smeren voordat je de deur uit gaat, want je laat een lichte, witte waas achter. Zelf gebruik ik hem op extreem droge plekjes, voordat ik ga slapen.

Waarom is dit mijn favoriet?

 • Maakt m’n huid direct zacht én soepel (elastisch)
 • Na dagenlang droge plekken insmeren, is de huid zichtbaar minder droog en ruw!
 • Is erg budgetproof
 • Kan voor héél veel doeleinden gebruikt worden (kapotte huid, eczeem, acné, luieruitslag, en nog veel meer)
 • Heeft een fijne, zachte geur

Sudocrem trekt langzaam in de huid, maar alvorens de huid het goedje heeft opgenomen, blijf je met een witte waas achter. Vooral bij ruwe of gebarsten huid (zie hierboven) trekt de witte waas in de lijntjes. Ik heb hier zelf geen problemen mee, maar let hier wel op als je de deur nog uit moet!

Ik heb veel producten getest voor de droge huid, maar Sudocrem behoort zeker tot één van m’n favorieten. Ik kan iedereen raden om een pot in huis te halen, zeker tijdens de winter. Op elk droog plekje smeer ik Sudocrem, en na een dagen heb je al zichtbaar resultaat. Love it! Sudocrem kost €4,50 voor een pot van 125 gram, een pot van 60 gram kost €2,49.

Ken jij Sudocrem? Wat is jouw ervaring ermee?

19 REACTIES

 1. Dit is zo’n fijn product!! Afgelopen winter heb ik ook een potje gekocht en meerdere malen gebruikt. Wat een wonderspul :-) Mijn droge huid verdween als sneeuw voor de zon :-)

  • Ja klopt, die bij de Vomar hé? Heel eventjes ja voor een moederdag cadeautje, ik zag er alleen niet uit hahaha :sweat: Voortaan wel gedag zeggen hoor :P

   • Ja die! En ik wilde wel gedag zeggen, maar mijn broertje en zusje waren er bij (moederdagcadeautje kopen), maar de volgende keer zal ik het doen! :)

 2. Lieve moeders, waarom niet iets zonder al die minerale oliën en andere nare lichaamsvreemde stoffen, die is een grote chemie-bom! Een aantal stoffen hebben een buitengewoon slechte reputatie omdat ze hormoonverstorend kunnen werken. Met de kennis die we nu hebben wil je dit echt niet meer.
  Ik zou het zeker niet voor baby’s en kleine kinderen gebruiken!
  Kijk eens naar een veilig en gezond alternatief.
  Graag voorzie ik je van informatie.

 3. Is er iemand mee bekend of je het tegen smetten kunt gebruiken. Mijn moeder is suikerpatiënt en smet veel. Ze heeft al andere producten gehad, met weinig resultaat. Het gaat vooral om het brandend gevoel. Alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in