Favoriet van de week: Kruidvat Calendula Crème

Elke week laat ik jullie een favoriet product van mij zien. Dat kan make-up zijn, een kleur nagellak of huidverzorging. Ik laat jullie wat foto’s zien en een korte review, en natuurlijk laat ik jullie weten waarom dit een favoriet is!

Deze week: Kruidvat Calendula crème

“Kruidvat Calendula Crème, voor alle huidtypen, helpt het herstellend vermogen van de huid te bevorderen. Deze crème met Calendula extract is dus bijzonder geschikt voor het gebruik op een ruwe, schrale huid en ook voor kloofjes. Daarnaast helpt Aloë Vera de huid te hydrateren en te verzachten. Gebruiksaanwijzing: Twee maal per dag aanbrengen op een gereinigde huid.”

Kruidvat Calendula Crème
Ik spotte dit potje Calendula (goudsbloem) crème laatst in de uitverkoophoek van Kruidvat. Hij was van ongeveer €2 afgeprijsd naar €1,02. Dat is geen geld, toch! Ik ben constant op zoek naar crème’s die mijn extreem droge huid kunnen helpen, vandaar dat ik ‘m ook meteen mee nam. Ik gebruik het nu zo’n twee weken en kan al niet meer zonder! De geur is zacht en lekker (ruikt naar rozenwater), hij trekt heel snel in de huid en maakt m’n huid ook meteen zacht.

De ingrediëntenlijst vind ik helaas een minpuntje. ‘Calendula officinalis flower extract’ staat ergens halverwege, en er zit ook parfum in.

Waarom is dit mijn favoriet?

 • Fijne structuur
 • Budgetproof
 • Trekt heel snel in
 • Heerlijke geur
 • Maakt m’n huid direct zacht

Dit potje staat op m’n nachtkastje, elke avond voordat ik ga slapen smeer ik m’n onderbenen ermee in. Ik merk nog geen verschil na een week trouw smeren, misschien komt dat nog, of misschien moet ik vaker smeren, maar ik verwacht sowieso geen miracles. Het is gewoon een heel fijne crème met een erg prettige en aangename geur, hij is zeer budgetproof én maakt je huid direct zacht. Scorrre! Binnenkort ga ik een paar backups halen, want waarom deze potjes zijn afgeprijsd: geen idee!

Heb jij ervaring met Calendula crème?

12 REACTIES

 1. Jeetje, wat heb jij een droge huid. Fijn dat je nu een product hebt gevonden dat hier heel goed tegen werkt :-) Hmm, uitverkoopbak…Ik hoop voor je dat het product niet uit de winkel verdwijnt. Dat zou jammer zijn!

  • Ja erg hé? Ik baal er zo van, laat die zomer nou maar komen! En ik ga zeker wat backups halen, het zou echt balen zijn als hij straks uit het assortiment is :cry:

   • hoi Evelien ,heb jij intussen al een andere gevonden ,want ik ben ook naarstig op zoek naar een calendula creme ,misschien heb je tip voor mij ?…groetjes Nanny

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in