Gastblogger Sanne || Marbert Pura Clean Regulerende Crème & Touch Stick

Hello darlings!

Zoals jullie in mijn vorige gastblog hebben kunnen lezen heb ik best een vette huid maar gebruik ik momenteel producten die goed werken.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering en dus mocht ik van Evelien de Marbert Puraclean regulierende crème voor een vette huid testen! Ik weet dat mijn pukkeltjesporum altijd wel wat verkeersdrempels zal blijven houden, maar wie niet waagt wie niet wint. Ik heb beide producten niet tegelijk getest zodat ik de individuele werking ervan kon testen.

Toen ik de dagcreme voor het eerst zag, viel de verpakking voor mij direct op. Het doet mij denken aan een apothekersmerk, een strakke doos (pun intended) met weinig poespas *gniffel*.
De tube (handig en hygienisch!) bevat 50ml. De substantie is vol, romig en euh.. Groen? Dat had voor mij niet gehoeven..

Goed, het doseren en smeren gaat makkelijk. Dan de ultieme test; het intrekken. Dit is voor mij een kritiek punt, want zoals eerder gezegd lig ik graag zo lang mogelijk in mijn bed te stinken en weiger ik stellig om 5 minuten eerder op te staan.
Helaas, hij trekt niet zo snel in als mijn Seaweed dagcreme van The Body Shop. Op het moment dat ik de eerste keer aan het testen ben, staat ook mijn vriend in de badkamer. Hij heeft net zijn deo opgedaan.
“Wow, die deo méurt! Issie over datum ofzo? Kan dat met deo?’. Mijn wederhelft kijkt mij niet begrijpend aan. “Hij is net nieuw, dus dat zou wel vreemd zijn. Wat heb jij nou voor groene waas over je gezicht?”
Oh ja, de dagcrème! Ineens valt de klomp in mijn bovenkamer. Die dagcrème stínkt! Ondertussen kijk ik in de spiegel. Ik lijk wel een ork! Beter inmasseren dus, want dit is met de beste foundation of concealer van de wereld niet weg te werken.

Na dik 2 weken testen kan ik tot de conclusie komen dat dit product voor mij niet werkt.
Ik krijg zelfs het idee dat ik er meer joekels van krijg! De crème is naar mijn mening te vol en romig om geschikt te zijn voor mijn onzuivere huidje. Daarnaast vind ik het intrekken te lang duren, ik zou de föhn op m’n pannekoek moeten houden wil het snel drogen!

Wat wel even goed uitkwam is dat ik door de dikke knetters op mijn kin gelijk de touch stick kon testen.
Het is een tubetje van 10ml met een metalen ronde bal als applicator.
Ik had verwacht dat dit ook een crème substantie zou zijn, maar niets is minder waar. Het is zo dun als pies maar het ruikt veel viezer. Of nouja, vies… Sterk. Een sterke doordringende geur waar je neusharen stijl van overeind gaan staan.
Ik vind het onhygiënisch om met het balletje gelijk op de huid te smeren, voor mijn idee verspreid je de pukkelbacterie dan alleen maar over de applicator. Dat zal vast tussen mijn oren zitten, maar daarom rol ik het balletje eerst over mijn (gewassen) vinger om het vervolgens aan te brengen op de huid. De eerste keer ben ik iets te enthousiast en komt er veel te veel spul uit de tube waardoor alles over mijn handen loopt. In het vervolg weet ik dat en hou ik er rekening mee, dus vind ik het geen groot nadeel.

De volgende dag zie ik al wel dat de behandelde plek iets minder rood en heftig aanwezig is, maar er zijn meerdere applicaties nodig om zichtbaar effect waar te nemen.
De truc is (heel belangrijk) om tussendoor niet aan je puisten te zitten. De verleiding is groot, i know, maar alleen dan werkt de formule.
Ik had overigens verwacht dat het wel je huid uitdroogt, maar dat valt nog best mee! Geen hangende vellen, soms wat kleine schilfertjes.

Al met al ben ik best tevreden over dit product. Het werkt (mits je de verleiding van het uitknijpen kunt weerstaan) best oké, maar ik heb toch liever een product dat onzuiverheden voorkomt. Mocht je toch een noodsituatie hebben, begin dan op tijd met dit product!

Marbert Pura Clean Regulerende Crème bevat 50ml en kost €16,95. Marbert Pura Clean bevat 10 gram en kost €12,95.

Liefs,
Sanne

6 REACTIES

 1. Veel te veel geld voor iets wat ook nog eens vies ruikt en nou niet echt bepaald fantastisch is. Ik haak echt af als iets niet lekker ruikt. Het moet of naar niets ruiken of lekker.

 2. Wat jammer dat de creme tegenvalt. Hier was ik wel benieuwd naar aangezien ik zelf ook een vette huid heb :eek: Heb nog steeds geen goede dag creme kunnen vinden helaas…

  • Hi Yvonne,

   Heb je de TBS Seaweed dagcrème al eens geprobeerd? Die werkt voor mij erg goed!
   Hierover kun je meer lezen in mijn vorige gastblog :)

 3. Jammer dat ie niet goed werkte voor je meis!
  Leuk stukje weer though hahaha!

  Enne je hebt mn doos, als je t kwijt moet mik je t daar maar in :-p

  Tip: probeer eens van kiehls de lijn voor de onzuivere huid..vind hem echt top!!
  Je kan in de winkel samples mee krijgen voor je koopt, anders ben je echt n godsvermogen kwijt

 4. Wat heb jij een geweldige schrijfstijl! Ik zit hier in mijn eentje hard te lachen (kat kijkt me raar aan!).
  Jammer dat de producten niet zo goed werken, ze klonken zo veelbelovend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in