Grote aankopen voor ons nieuwe huis

Met zicht op onze verhuizing volgend jaar, ben ik me alvast goed aan het voorbereiden op dingen die erbij komen kijken. En geloof me, dat zijn er veel. Je moet met zoveel dingen rekening houden, dat het wijsheid is om al vroeg van te voren te beginnen met plannen, lijstjes en ideeën. Het vorige artikel stond al helemaal in het teken van inspiratie wat betreft interieur, vandaag ga ik delen welke grote aankopen er gedaan moeten worden. Er zitten leuke dingen bij voor het huis zelf, maar ook die saaie “grote mensen dingen”, helaas zijn die vaak onvermijdelijk.. Ben je benieuwd welke grote aankopen er op de planning staan de aanschaf van een huis, lees dan verder.


bron foto

Een nieuwe bank (en andere meubels!)

Het lijkt misschien een beetje overbodig, want een bank is natuurlijk onmisbaar in een kamer. Toch vind ik het erg belangrijk om ruim van te voren al te oriënteren wat voor bank we willen, want onze huidige bank is gewoon aan vervanging toe. (Dit komt ook totáál niet door de katten ofzo, hoor) We hadden zelf al bedacht dat we een grotere bank willen, liefst een hoekbank. Deze zitten gewoon chill, met een avondje films kijken kun je er beiden languit op liggen. Een nieuwe bank kost al snel 500 euro, dus wat betreft is het wel een grote aankoop.

Uiteraard kunnen andere meubels ook onder ‘grote aankopen’ vallen, denk maar eens aan een grote kledingkast, een nieuw bed, een bureau of werkplek, een nieuwe TV, een eettafel, noem het maar op. Ja, een inrichting is niet goedkoop. Je kunt het natuurlijk zo goedkoop maken als je zelf wilt, maar je zult al snel merken dat je veel meer budget nodig hebt om een een huis op te vullen, dan je in eerste instantie dacht.

Zonnepanelen

Ughhh, dit is dus echt zo’n ‘grote mensen’ aankoop. Van die dingen waar ik nul verstand van heb, maar waarvan ik wel weet dat het beter is. Aangezien ik erg bezig ben met duurzaam leven de laatste jaren, is het logisch dat zonnepanelen daar ook een onderdeel van zijn. Waarom zonnepanelen? Eigenlijk heel simpel, zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektriciteit. Het is beter voor je portemonnee, maar voor mij is de duurzaamheid de voornaamste reden — je maakt gebruik van een 100% groene energiebron en draagt zo bij aan een duurzame wereld. Het is een slimme investering. Natuurlijk weet ik nog niet zeker of er wel zonnepanelen op ons huis kunnen, maar aangezien we voor een twee-onder-kap woning willen gaan, lijkt het me wel.


bron foto

Verbouwing

Een verbouwing is, als je gaat verhuizen of een nieuw huis hebt gekocht, onvermijdelijk. Helaas. Het geeft troep, ellende, stress, het kost een hoop geld, máár het eindresultaat is wat je voor ogen moet houden. Een verbouwing kost ook bakken met geld, iets waarbij je in gedachten moet houden dat je vaak moet lenen. Maar dan rijst vaak de vraag: wáár leen ik? Hoeveel leen ik? Wat voor lening heb ik nodig? Je hebt voor een verbouwing toch wel een budget nodig. Gelukkig kun je tegenwoordig heel makkelijk een lening vergelijken. Geloof mij, een lening afsluiten is lang niet zo ingewikkeld meer als 10 jaar terug, toen m’n vriend en ik een huis kochten. Mocht je al een lening hebben, dan is een lening oversluiten ook nog een goede optie.

Afijn, die verbouwing. Het is onvermijdelijk dat er moeten verbouwd. Of het nu de keuken, de badkamer of de zolder, een huis dat metéén je smaak is, vind je maar zelden. En hoewel het één van de ellendigste dingen is van een nieuw huis, ben ik absoluut een voorstander van verbouwingen. Je hebt er zó lang plezier van als een ruimte precies is zoals je wilt. Ik heb nu natuurlijk nog geen idee wat er verbouwd moet worden aangezien we nog geen nieuw huis hebben, maar het is ongetwijfeld iets om nu alvast rekening mee te houden.


bron foto


bron foto

Keuken

Nu wél iets leuks in het lijstje “grote, dure aankopen”: een keuken! Het is stiekem iets wat ik in het vorige inspiratie artikel ben vergeten neer te zetten, maar het past in dit artikel ook perfect.
We hebben er momenteel eentje die in de jaren 70 is gebouwd. Het was tóen een moderne en luxe keuken.. nou, ik ben blij dat ik toen nog niet leefde. Ik vind de keukens tegenwoordig een stuk mooier! 😅 De kastjes zijn bruin en beige, de tegeltjes zijn lichtbruin met walgelijke gekleurde plaatjes en de vloer is helemaal een dieptepunt: bruin, beige en groen. Echt ver-schrik-ke-lijk.
Dus ja, ik móet gewoon een mooie keuken in het nieuwe huis. Ik vind zo’n keuken met kookeiland echt geweldig! Maar eerst eens afwachten wat voor keuken het nieuwe huis überhaupt heeft. Qua kleuren en materialen ben ik er al helemaal uit, maar de indeling is natuurlijk nog even een raadsel.


bron foto

En zijn nog véééél meer grote, dure aankopen die bij een nieuw huis komen kijken, maar dit zijn degene die bovenaan ons lijstje staan. Een nieuwe keuken, een nieuwe bank of andere meubels, een verbouwing, zonnepanelen, het is allemaal onderdeel van ons nieuwe huis. Het zijn dingen waar je op voorhand al, financieel gezien, rekening mee moet gaan houden. Mochten jullie nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in