Hoe gebruik je een Lush shower jelly?

Ik ben gek op de showerjellies van Lush, m’n collectie telt er inmiddels 16. Ze hebben een leuke textuur, ruiken heerlijk en zien er grappig uit. Maar toch merk ik dat veel mensen niet weten hoe ze zo’n jelly nu moeten gebruiken. Tja, want hoe gebruik je zo’n glibberig stuk pudding onder de douche? Vandaag laat ik je een aantal manieren zien waarop je een jelly kunt gebruiken. Kijk je mee?

Momenteel heeft de webshop van Lush Nederland twee showerjellies in haar assortiment: Whoosh en Refresher. In filiaal Kalverstraat worden tevens 93,000 Miles en Needles & Pine verkocht. Natuurlijk komen er ook in de Lush Kitchen vaak jellies voorbij.

Bijna alle jellies zijn in twee formaten te koop: 100 gram en 240 gram. Ze worden altijd geleverd in een potje met draaideksel. De jelly zelf is één geheel – één grote, glibberige pudding. Je kunt er voor kiezen om hem in één geheel te gebruiken, of om hem in stukjes te snijden. Ikzelf doe altijd het laatste. Op naar de manieren!

Manier 1: Een stukje in een puff
Dit is de manier waarop ik m’n jellies gebruik. Zodra ik een jelly binnenkrijg, snijd ik hem meteen in kleine stukjes. Al die stukjes gaan terug in de pot, en wanneer ik ga douchen pak ik er een stukje uit. Deze stop ik in de natgemaakte puff, vervolgens wrijf ik het stukje kapot, waardoor er veel schuim ontstaat. Schuim ‘m lekker op en inzepen maar!

Manier 2: Een stukje rechtstreeks op de huid
Op deze manier doe ik ’t wanneer ik haast heb of geen puff bij de hand heb. Ik pak een stukje uit de pot en wrijf hem over m’n natte huid heen. Dit werkt, maar niet makkelijk! Het glibberige stukje zal meerdere keren uit je vingers glippen. En probeer hem dan maar eens te op te pakken.

Manier 3: Puff over het potje bewegen
Maak de puff nat en draai hem rond over de jelly in het potje. Door de wrijving tussen jelly en natte puff, ontstaat er schuim. Je jelly wordt hier wel korrelig van aan de bovenkant, maar mocht je dat niets uitmaken (het kan verder geen kwaad – het is alleen voor het oog) dan is dit een snelle en handige manier. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel product je gebruikt, in tegenstelling tot een stukje pakken.

Manier 4: De jelly in z’n geheel over je lichaam wrijven
Dit is de meest onhandige en minst zuinige manier. Haal de jelly in z’n geheel uit het potje en houd hem vast terwijl je je lichaam inzeept. Geen aanrader als je in de gevangenis logeert een tijdje. Hij glipt continu uit je handen en glijdt vervolgens de hele douche door, dus even snel oppakken kun je wel vergeten.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad! Het gebruiken van een jelly kan wat onhandig en verwarrend zijn in het begin, maar als je hebt eenmaal door hebt is het een topproduct. Zuinig in gebruik, maakt de huid schoon en zacht, en ruikt heerlijk. Echt een aanrader dus!

Op welke manier gebruik jij een jelly? Of gebruik je dit product nooit?

8 REACTIES

  1. Ik heb 1 keer een shower jelly gebruikt, maar vond het eerlijk gezegd wat onhandig haha. Ik gebruikte het op de eerste manier, gewoon in mijn douche puff. Doe mij maar gewoon een simpele showergel hoor..

  2. Heel erg leuk artikel. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar eigenlijk is het nog helemaal niet zo simpel hoe je zo een showergelly moet gebruiken. Ik had het in ieder geval lastig gevonden als ik dit artikel niet had gelezen.

  3. ‘Geen aanrader als je in de gevangenis logeert’ For real?! Haha! Maar wel handige tips, heb zelf geen jellies in mijn stash puur omdat ik bang ben dat ze in het doucheputje verdwijnen

  4. Haha, heerlijk humor vol geschreven weer! ik gebruik jellies zelf op manier 3 omdat ik zo het minste verspil, ik niet bang hoef te zijn in de gevangenis (haha) en ik zo inderdaad goed kan doseren. Dat de jelly er dan minder mooi uit iet, neem ik voor lief ;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in