Hoe kies je een geschikte zelfbruiner voor een lichte huid?

Wil je deze zomer ook een lekker kleurtje hebben, maar heb je geen tijd om te zonnen? Herkenbaar. Gelukkig hoef je niet met melkflessen over straat. Je kunt je witte winterhuid ook zelf een kleurtje geven met zelfbruiner — het is de beste manier om al snel een zomers kleurtje te hebben. Perfect voor wanneer je een feestje hebt, of wanneer je voor het eerst je korte broek weer aan wilt. Hoe kies je de beste zelfbruiner wanneer je een lichte huid hebt? Vandaag vertel ik waar je op moet letten!

De beste kleur
Een warm zomers kleurtje, dat is natuurlijk het uitgangspunt. Maar wanneer je een verkeerde zelfbruiner koopt, kun je al gauw op een Oempa Loempa lijken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt! Of misschien ook wel, dat kan ook. Maar ervan uitgaande dat je dat niet wilt, zorg je er daarom voor dat je een zelfbruiner vind geschikt voor jouw huidskleur. Dit is een stuk eenvoudiger dan je denkt. Heb je een lichte huidskleur? Dan doe je er goed aan om een zelfbruiner te kiezen met lichte ondertonen zoals MineTan Caramel Mousse voor een subtiele, goudbruine tint in elk seizoen van het jaar.

Kleur opbouwen
Je kunt je zelfbruiner kleurtje eenvoudig opbouwen. Wanneer je een lichte huid hebt, doe je er goed aan om de eerste keer weinig product te gebruiken. Zo ontstaat er een natuurlijk balans. Is de kleur nog te licht naar je wens? Dan kun je de kleur gewoon nog eens opbouwen met een tweede laag. Let wel op, veel zelfbruiners hebben tijd nodig om te werken. De volgende ochtend is de kleur vaak een stuk intenser. Wees dus niet al te gulzig met te veel zelfbruiner. En doe je dat wel, schroom dan niet om de foto’s met ons te delen.

Structuur zelfbruiner
Voor iedereen is het belangrijk dat de zelfbruiner een fijne structuur heeft, maar voor mensen met een lichte huid is dit nog belangrijker. Strepen die ontstaan doordat je de zelfbruiner niet goed kunt aanbrengen, zie je namelijk sneller op een lichte huid. Dit ontstaat wanneer je bijvoorbeeld te weinig product gebruikt of te hard aan het wrijven bent. Maar dit kan ook ontstaan wanneer de substantie van de zelfbruiner niet optimaal is. Dit komt vaker voor bij zelfbruinende lotions omdat deze moeilijker uitsmeren. Lees altijd de reviews voordat je een zelfbruiner aanschaft! Dit geeft je al een goed idee of de zelfbruiner iets voor jou is.

Kwaliteit
Het spreekt voor zich dat er een groot verschil zit in kwaliteit van zelfbruiners. Wil je een natuurlijke kleur en een zelfbruiner die niet direct afgeeft op jouw kleding? Kies dan voor een luxere zelfbruiner zoals MineTan. Deze hebben een beter receptuur en de kleur is vaak een stuk natuurlijker dan de budgetmerken. Kies voor kwaliteit en een perfecte kleur wanneer je een zelfbruiner zoekt voor een lichte huid.

Iedereen kan zomers een lekker kleurtje hebben. Ja, zelfs ik, die altijd binnen zit je bloggen. Maar ook jij kunt komende zomer al je korte broeken, tops en jurkjes aan zonder dat eerst hebt “moeten” zonnen. Kies voor kwaliteit en kies de juiste tint als het aankomt op zelfbruiner. Bouw de kleur liever langzaam op om een natuurlijke kleur te krijgen! Je hoeft niet meer te zonnen of naar de zonnebank te gaan voor een lekker zomers kleurtje. Kies de beste zelfbruiner voor jou en geniet standaard van een fijn tintje. Kom maar door met die cocktails en zonnestralen! 🍹

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in