I ♥ Sleep tag

Eind 2013 kreeg ik van Energy Plus een hoofdkussen toegestuurd. Deze webshop is gespecialiseerd in hoofdkussens, matrassen, beddengoed, noem het maar op. Inmiddels slaap ik nog iedere nacht op het kussen, ik zou niet meer zonder willen! Laatst mailde Jorien van deze webshop mij met een superleuke tag, namelijk over: slaap! Iets wat ik maar al te graag doe. Ook vulde ik meteen de tag in!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?
Doordeweeks wil ik er het liefst vóór 00:00 in liggen, dus ga ik meestal rond 23:15 á 23:30 richting de badkamer. In het weekend is het vaak wat later, zoals nu – 00:22 op het moment van typen :wink: In het weekend zit ik vaak nog tot een uur of 01:00 te bloggen. ’s Nachts bloggen is gewoon ideaal, op de één of andere manier!

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Afhankelijk van m’n bui neem ik soms nog een lekkere lange douche of ga ik in bad. Daarna kleed ik me om, doe m’n lenzen uit, reinig m’n gezicht. poets m’n tanden, en smeer m’n hele lijf in met een lekkere bodylotion. Ik neem m’n medicijnen in, en vervolgens duik ik m’n bed in!

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?
Ik blijf gewoon rustig liggen, en probeer vooral niet te piekeren! Ik ga vaak aan fijne dingen denken waardoor ik meestal wel weer snel in slaap val. Als ik écht niet kan slapen, pak ik m’n iPhone erbij, maar dat is natuurlijk niet echt goed voor je gehele nachtrust..


bron foto

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik slaap echt op alle kanten! Het liefst op m’n linkerzij, maar als ik niet kan slapen, ga ik half op m’n buik gedraaid liggen (met één been gestrekt, en de ander helemaal opgetrokken!). ’s Ochtends word ik vaak op m’n rug wakker, en vaak nog met m’n handen boven m’n hoofd, haha.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Een Lush bestelling, haha! Of een lekker broodje, of pecanbroodjes, hmm.. maar het liefst word ik gewoon helemaal niet wakker gemaakt. Dat is trouwens ook mission impossible, volgens m’n ouders en vriend – als ik slaap, ben ik gewoon niet wakker te krijgen.

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?
Tegen 09:00. Wat een luxe hé? Ik werk om half 10 iedere dag, dus ik heb niets te klagen. Gelukkig maar, want vroeg opstaan kan ik dus écht niet!

♥ Snoozen of direct opstaan?
Snoozen, zeker weten! Ik snap niet hoe mensen direct op kunnen staan. Soms als ik te laat ben spring ik direct uit bed, maar sta dan vervolgens half slaapdronken en met een zwaar hoofd onder de douche..

♥ Slaap je uit in het weekend?
In het weekend sta ik een uurtje later op dan doordeweeks, in verband met onze hond. Heel soms blijf ik op zondag tot 11:00 liggen, maar ook geen minuut later!

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik praat soms in m’n slaap, maar lach ook geregeld. Zelfs m’n vriend heeft me er ’s ochtends een paar keer op betrapt dat ik aan het gniffelen was in m’n slaap, haha. Ik heb trouwens de app Sleep Talk, die zet ik soms aan voor het slapen gaan. Echt een aanrader!

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Eh, veel! Ik houd van veel kussens. Ik slaap op twee kussens, één dunne, en m’n Energy+ NASA traagschuimkussen. Dan ligt er ook nog een heel groot, wit fluffy kussen op bed, en wat kleine kussentjes. Ik vind een bed met ‘slechts’ twee hoofdkussens zo kaal! Doe mij maar ‘Murican style.

♥ Wat heb je aan in bed?
M’n Hello Kitty pyjama.. bestaande uit een topje of shirtje, met een kort broekje. Ik kan niet tegen lange mouwen of een lange pyjamabroek in bed!

♥ Slaap je met je sokken aan?
Nee, dat vind ik verschrikkelijk!! Als ik overdag een powernap doe, doe ik ook gelijk m’n sokken uit. Dat voelt zó naar aan, vind ik!

♥ Hoe groot is jouw bed?
160 x 220. M’n vriend is vrij lang, dus we hebben ook een lekker lang bed.

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
Op de wekker kijken, en afhankelijk van het tijdstip m’n iPhone pakken of niet. :tongue:

♥ Droom je elke nacht?
Ieder mens droomt iedere nacht, maar het gaat erom of je ze kunt herinneren. Ik heb soms periodes dat ik een week lang iedere droom herinner, en dan weer een tijdje niet. Met name tijdens m’n menstruatie heb ik hevige dromen die ik goed onthoud.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Ik heb serieus teveel dromen en nachtmerries om alles te kunnen onthouden, maar ik weet wel dat ik vaak droom dat ik weer op school zit. Die droom komt ook vrijwel iedere week terug – dus in feite zit ik gewoon elke ‘nacht’ op school, haha. Ook droom ik vaak dat ik weer in de winkel werk, waar ik tien jaar geleden werkte.

En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?
Om gelukkig te zijn met m’n vriend, twee kinderen te mogen krijgen, een prachtig huis in een rustig dorp te kopen later, veel (huis)dieren te hebben, en natuurlijk nóg meer Lush spullen te kunnen kopen :wink:

Ik hoop dat jullie deze tag leuk vonden om te lezen! Ik vond het in ieder geval heel leuk om hem in te vullen, en tag hierbij de volgende bloggers om hem over te nemen, als ze dat willen:

Kelly
Mariska
Joyce
Eline
Anneloes
Christiana

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden, dames! Mocht jij de tag ook willen invullen op je blog of in de reacties hieronder: doen! Vind ik leuk om te lezen :smile:

7 REACTIES

  1. Dit is ook echt wel een tag voor mij, ik ben gek op slaap en het liefst zo lang als mogelijk is. Ook ik slaap vaak op mijn buik met één been gestrekt en de andere opgetrokken, dat ligt echt lekker vind ik. xxx Lucinda

  2. Haha, ik praat en lach (en huil blijkbaar) ook vaak in mijn slaap! En ook ik ga als ik niet kan slapen half op mijn buik liggen met 1 been gestrekt en 1 helemaal opgetrokken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in