Ideeën & inspiratie voor onze nieuwe slaapkamer


bron foto

Het plan van m’n vriend en mij is om volgend jaar te gaan verhuizen. We wonen nu 10 jaar in Julianadorp, inmiddels zijn we toe aan een andere woning in een andere stad. Onze voorkeur gaat uit naar een twee-onder-een-kapwoning of een vrijstaande woning, bij voorkeur ergens op de landerijen. Dat is al heel een droom van ons, en we zijn bezig er hard er naar toe te werken. Omdat het volgend jaar pas gaat gebeuren, ben ik momenteel al lekker aan het snuffelen naar inspiratie. Pinterest, Funda, interieur-accounts op Instagram.. ik kan hier echt uren lang bezig mee zijn. Heerlijk! Vandaag laat ik een paar ideeën zien die ik alvast heb voor de slaapkamer. Kijk je mee?


bron foto

Interieur style

Mijn smaak is erg veranderd de laatste jaren, maar ik ben qua smaak erg blijven hangen in de Scandinavische en Nordic hoek. Veel wit, veel hout, planten overal. Dát is echt precies waar ik van houd! Nu hebben we onlangs een nieuwe boxspring aangeschaft, dus die gaat (hopelijk) nog wel eventjes wat mee. 40 jaar ofzo. Hij slaapt zó lekker. De kleur van die boxspring is grijs, dus ik zal wel iets moeten zoeken wat bij die kleur past. Mochten jullie ideeën of tips hebben, spill it! Altijd welkom namelijk. Maar goed, het bed hebben we dus al. Op naar het volgende element: de vloer.


bron foto


bron foto


bron foto


bron foto

De vloer

Qua vloer zou ik erg blij zijn met houten laminaat, het liefst in de kleur wit. Ik vind wit gewoon zo clean, vooral in de slaapkamer. Het mag ook gebroken wit zijn, als het maar een lichte tint is. Of zoiets als hierboven, een lichte houten tint. Gecombineerd met mooie, witte plinten en een lichte kleur op de muur.. oh, ik zie het al helemaal voor me. Ik zou nóóit meer uit bed komen. We hebben nu donkerbruin laminaat liggen, ik ben daar zo op uitgekeken. Een aangezien een vloer een groot deel van je interieur bepaald, wil ik echt even op zoek naar een mooie, houten-look vloer. Bij voorkeur weer laminaat, want dat is goed schoon te maken.


bron foto


bron foto


bron foto

De kledingkast

Onmisbaar in een slaapkamer: de kledingkast. Dé kast des huizes. Boordevol kledingstukken die mijn stemming kunnen weerspiegelen van die dag. Ik heb veel kleding, dus het moet een grote kledingkast zijn — that’s for sure. Momenteel hebben we een enorme kledingkast met enorme paneeldeuren, maar die is al ruim tien jaar oud en valt van ellende bijna uit elkaar. Ook is hij helemaal verkleurd door de zon (en dat is hoogglans!) Ik vind zo’n hele grote met een spiegel erop héél tof — dan kan ik meteen m’n gammele passpiegel wegmikken. Ik vind zo’n open kast ook erg mooi, maar ons kennende is dat na 7 uur al een pleurisbende, gok ik.


bron foto


bron foto

De muren

Gaan we voor egaal wit? Of toch houten planken aan de muur, zoals hierboven? Ik zit echt tussen twee vuren als het gaat om de muren. Ik vind wit prachtig en smetteloos, maar hout straalt meer warmte uit. Dan krijg je een beetje zo’n blokhut idee. Misschien dat ik gewoon allebei doe. Of toch gewoon spierwitte muren met een mooie houtlook vloer? En trouwens, mat zwart is ook tof. Zucht, zoveel keuze. En Pinterest helpt ook echt niet mee, met zoveel mooie plaatjes.


bron: ikea

Raamdecoratie

Als ik iéts ga veranderen in de nieuwe slaapkamer, is het de raamdecoratie. In dit huidige huis hebben we drie, allang-niet-wit-meer luxaflex hangen, dat ook nog eens kapot is op een paar plekken, omdat *sommige* 🙄 katten zich er steeds per se tussen moeten wurmen. Ik ga dit keer voor iets steviger, zoals houten jaloezieën op maat. Hout heb je in verschillende mooie tinten, van wit tot donkerbruin, dus daar ga ik me nog even op oriënteren als het zover is. Ik weet in ieder geval zeker dat ik jaloezieën van hout wil, want dat dunne materiaal wat er nu voor het raam hangt, is totaal niet stevig. Hout is veel sterker, makkelijker schoon te maken en ik vind het er nog mooier uit zien ook.

Wat betreft gordijnen of vitrage, heb ik nog niet echt een idee wat ik wil. Dat is echt iets wat je uitzoekt als de kamer al een beetje gevormd is. We hebben nu een verduisterend gordijn, dat vind ik écht ideaal. Vitrage vind ik erg mooi, dat kan in een witte, rustige kamer erg mooi staan. Nou goed, daar ga ik nog even over na denken.


bron foto


bron foto


bron foto


bron foto

Decoratie

Onmisbaar, decoratie. Van lampen tot kleedjes op de grond, alles moet het liefst in één style. Zoals je inmiddels wel weet na het lezen van dit artikel, ben ik gek op wit en hout. Dat is ook een beetje de style waarin ik m’n decoratie wil, maar ook roségoud vind ik mooi. Het moet alleen niet te druk worden, ik wil ook flink wat planten in de slaapkamer. Goed voor de luchtzuivering én het oogt een stuk levendiger! Bovendien vind ik groen altijd extra mooi uitkomen op wit.


bron foto

Zo, en dat waren dan mijn -ik weet wat ik wil, maar ook weer niet- slaapkamerideeën. Het moge duidelijk zijn van welke style ik houd, nu het nog waarmaken als we straks verhuist zijn. Ik vind het ook enorm leuk om mee bezig te zijn, dus dat verhuizen mag van mij liever vandaag dan morgen.

Heb jij nog tips of ideeën voor mij? Bij welke winkels kan ik het beste kijken? Ik hoor het graag!

1 REACTIE

  1. Doe maar een muur met wat kleur, hoor. Wij hebben overal, behalve in de keuken, licht laminaat en spierwitte muren. We wonen natuurlijk gewoon in een huurappartement waarin we in feite niets mogen veranderen … Een beetje kleur misstaat niet en dat maakt je slaapkamer gelijk wat warmer en huiselijker. 🙂 Ik wil dringend wat meer planten in huis halen, alleen heb ik echt dingen nodig die geen mens kapot krijgt, haha. Ik vind een Scandinavisch interieur met een industriële toets trouwens ook echt ongelooflijk mooi. Ik was vroeger met een Zweedse jongen samen en dat huis van zijn ouders, sjonge jonge! 🤤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in