Tekstgrootte: groter / kleiner


bron foto

Misschien wel het belangrijkste meubel in de woonkamer: de bank. Dé plek waar je heel wat avondjes doorbrengt. Of je nu een serie op Netflix gaat bingewatchen, een boek gaat lezen, een dutje doet, even snel wat eet tussen de middag, of gewoon lekker luiert: een bank moet een comfortabele zitplek zijn. Er is voor ieder interieur wel een bank, maar vandaag laat ik een aantal van mijn favoriete banken zien.


bron foto


bron foto


bron foto

Er zijn oneindig veel banken. Gelukkig maar, want een bank is vaak toch een eye catcher in de woonkamer. Of je nu een landelijk, industrieel of modern interieur hebt — voor iedere stijl is er een bank. Zelf hebben wij momenteel een grijze, stoffen bank. In het nieuwe huis willen we dolgraag een hoekbank, zo’n hele grote waar je zestien mensen op kwijt kunt, zeg maar. Oke, dat is misschien wat overdreven, maar je snapt wat ik bedoel.

Hoewel ik een stoffen bank heel fijn vind qua schoonmaken, vind ik leren banken ook heel mooi. Deze banken vereisen echter wel een bepaalde manier van schoonmaken en onderhoud, dus houd dat in je achterhoofd wanneer je voor een nieuwe bank gaat kijken. Ze blijven echter wel meer schoon. Op stoffen banken blijven vaak dierenharen achter — iets waar ik met één hond en drie katten vaak tegenaan loop. Wat ik wel merk met leren banken, is dat ze in de zomer lekker koel zijn. Maar uiteindelijk plak je wel vast als je zelf bezweet bent, dus zelf zou ik dan kijken naar een stofje zoals suède of nubuck.


bron foto


bron foto

Mocht je al een idee hebben qua materiaal voor de bank, dan kun je gaan kijken naar de kleur. Zelf vind ik een donkere kleur erg mooi én praktisch, je ziet hier tenslotte minder op. Zwart staat eigenlijk wel in ieder interieur, dus daar ben je sowieso safe. En een witte bank staat vaak gezellig en knus, maar is een pain in the ass om schoon te houden. Wel is een lichte bank erg goed passend in elk interieur, je kunt zelf bepalen d.m.v. kleden, plaids en kussens hoe je hem styled met de rest van het interieur. Wat ik zelf erg mooi vind is een groene bank. Een mooie, donkergroene tint of juist richting mint. Prachtig, vooral in een ‘wit interieur’.

Tot slot kun je ook nog kiezen wát voor soort bank je wilt. Wil je een simpele driezits, of liever een hoekbank? Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte in je woonkamer, maar ik weet dat onze volgende bank een hoekbank wordt, hoe dan ook. Al moet ik de rest van de meubelen in de tuin gooien. Zo’n bank ligt gewoon zó lekker. Eh, zit bedoel ik. Ik val zelden in slaap op de bank. Echt waar 🙄

Wat voor soort bank heb jij thuis staan?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Hoi, welkom op mijn blog! Hier vind je alles over natuurlijke, dierproefvrije & vegan make-up en verzorging. Snuffel lekker even rond, en mocht je vragen hebben, mail me dan gerust!

Liefs, Evelien

        
Follow
Oh My Lush

Bezoek ook eens mijn nieuwe blog Oh My Lush — alles over het merk Lush!

Categorieën
Zakelijk
Klik hier voor zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen.

google ranking checker