Eén van m’n favoriete recepten: jamkoekjes. De naam zegt het al: koekjes met een beetje jam er boven op. Hier het recept!
Ingrediënten
180 gram boter
225 gram witte suiker
1 ei
275 gram gezeefde bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
jam
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Klop de boter en suiker met een mixer licht en romig. Voeg dan het ei toe en mix het nog een beetje. Roer er vervolgens de bloem, bakpoeder, het zout toe en mix het tot een deeg.
Stap 3: Rol nu van het mengsel balletjes van 2 cm. Druk ze een beetje plat, maak een kuiltje in de bovenkant (d.m.v. je vinger) en doe er voorzichtig met een theelepel wat jam in.
Stap 4: Leg ze allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat, laat tussen de koekjes wat ruimte over.
Stap 5: Doe de koekjes in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, tot ze goudgeel zijn. Als ze klaar zijn kun je er nog een beetje jam overheen doen.
Eet smakelijk! En, laat even weten hoe ze smaken 😉
Heee, dat wil ik proberen 😀
AAAH ziet er lekker uit! Ga ik ook proberen!
Oh lekker….ik ben dol op koek en jam, dus deze ga ik beslist een keer maken!!!
Kus,
je grote nicht
yam jam koekjes 🙂
Krijg er honger van! Share!!!! 😉
Dat recept ga ik ook eens uitproberen 😀 Thanks for sharing!
halloooo
Heey,
heb ze geprobeerd en ze waren lkkr. LET OP!! het zijn er veel, we hadden 2 platen helemaal vol en alle koekjes zate toen aan elkaar