Last-minute kerstlook zonder oogschaduw

Morgen is het Kerst, de feestdagen waar we met z’n allen naar uitkijken. Misschien heb je al een kerstlook in gedachten, misschien heb je nog geen flauw idee wat je morgen allemaal opsmeert. In het laatste geval heb ik misschien wat inspiratie voor je, namelijk deze kerstlook. Ik ga hem zelf ook dragen!

De kerstlook heeft geen oogschaduw, speciaal voor de mensen die geen zin, tijd of überhaupt oogschaduw (ze schijnen te bestaan, ja) hebben. Ikzelf zit bij mijn ouders, en hoewel ik wel wat oogschaduw palettes mee had genomen, was ik tegelijkertijd ook zo snugger om m’n oogschaduwkwasten te vergeten. Dit jaar pak ik dus uit met opvallende lippen, veel highlighter en opvallende nepwimpers!

Stap 1: Basis
Allereerst heb ik een goede basis aangebracht. Kerstavond is een lange avond, dus je wilt dat je make-up vlekkeloos blijft zitten. Breng daarom eerst een goede dagcrème aan, en daarna een gezichtsprimer. Heb je geen gezichtsprimer in huis? Tegenwoordig schijnt de aftershave van je vriendje ook te voldoen. Let er dan wel op dat je Nivea After Shave Balsem hebt. En ja, het werkt echt. Ik heb het ook geprobeerd.

Stap 2: Foundation & poeder
Misschien draag je geen foundation, maar ikzelf doe dit wel en vind het met een uitgebreide (kerst)look altijd wel mooier. Je gezicht is dan een mooie, egale basis voor de rest om op aan te brengen. Ik gebruik Catrice Nude Illusion (review). Poeder daarna je foundation af met een translucent of matte poeder, want een glanzend voorhoofd tijdens het gourmetten is ook geen pan om te zien.

Stap 3: Blush & highlighter
Nu je foundation op hebt, is het tijd voor een mooie blush. Gezien de feestelijke stemming mag je gerust flink uitpakken. De kleur van de blush maakt niet uit, hoewel ik zelf Sleek Rose Gold (review) gebruik, omdat deze een prachtige gouden glans heeft.

Highlighter mag gewoon niet ontbreken in deze look! Hiervoor gebruik ik Make-up Revolution Blushing Hearts in de kleur Peachy Pink Kisses (review). Ik breng het aan op m’n jukbeenderen, het puntje van m’n neus, iets boven m’n bovenlip, op m’n wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoeken. Highlighter is mooi, but don’t overdo it, je wilt niet door je oude seniele oma aangezien worden voor de kerstboom.

Stap 4: Lipstick
Stiekem heb ik geen lipstick op, maar de L.A. Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss *haalt adem* in de kleur Timeless. Een mooie donkerroze/bordeaux lipgloss met onwijs veel kleur en pigmentatie en een matte finish. Ik raad trouwens wel een liquid lipgloss met matte finish aan, omdat deze krengen heel goed blijven zitten. Je wilt niet na één stukje stokbrood met kruidenboter dat je lipstick er al af is.

Stap 5: Eyeliner en oogpotlood
Natuurlijk kan de look ook zonder, maar aangezien ik geboren ben mét eyeliner, kan het mij niet ontbreken in de look. Pak een goede eyeliner die flink wat uurtjes meegaat (waterproof is een aanrader, zeker als je gaat gourmetten, fonduen of steengrillen) en zet een mooie lijn. Eventueel met wing, maar kan ook zonder.
Vervolgens breng je met oogpotlood een klein lijntje aan onder je oog, maar niet tot je binnenste ooghoek. Hierdoor lijken je ogen een stuk kleiner en zal waarschijnlijk de hele familie denken dat je het kerstdiner geen reet aan vindt. De oogpotlood mag eventueel ook geskipt worden, net wat jij mooi vindt.

Stap 6: Nepwimpers en mascara
Tijd om los te gaan! Ik gebruikte de Underground London Lashes in nummer 008. Deze zijn vrij opvallend, maar hebben geen hoog dragqueen-gehalte. Je koopt ze trouwens bij ICI Paris, ook in de webshop. Ik vind ze erg makkelijk om aan te brengen, hoewel het wel een uitdaging blijft. De eerste keer zat de wimperlijn op m’n kin en in m’n haar, en de tweede keer zat m’n ooglid bijna aan m’n voorhoofd vastgeplakt. Oefening baarst kunst, schijnt.
Vind je het écht lastig om met nepwimpers te werken, dan kun je losse plukjes wimpers opplakken. Zie je dat ook niet zitten omdat je bang bent dat straks je wimpers op de streengrill liggen te bakken, gebruik dan gewoon een mooie mascara.

Dit was mijn kerstlook! Nepwimpers, highlighter en matte lipgloss kenmerken deze look. Ik vind het weer eens iets anders dan bruine/gouden oogschaduw of rode lippen. Ook hoef je geen expert te zijn om deze look te creëren. Ik hoop dat ik je iets heb kunnen inspireren! Ik ben benieuwd wat je van deze look vindt. Heb je al een kerstlook in gedachten, wil ik die heeel graag horen in de comments!

Fijne feestdagen alvast allemaal, lieverds!

8 REACTIES

  1. Wat een geweldige look! Helemaal geen oogschaduw bij nodig :wink: . En die lipstick die rockt van je lippen, geweldige kleur! Geniet nog van deze kerstdag!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in