Let’s shop: Nelly.com

Dames (en heren), ik ben verliefd. Op Nelly. Nee, niet die rapper en ook niet Nelly Furtado. Ik ben verliefd op Nelly.com, een online shop met heel veel mode. High heels en Too Faced’s Natural palette, need I say more? Vergeet de H&M online shop, Nelly is the new hot thing! De schoenen die ze hebben zijn werkelijk waar om te kwijlen. High heels, wedges (sleehakken), gave pumps, ze hebben het allemaal! Ook kleding, sieraden, verzorgingsproducten, make-up en sieraden. Kortom, my favorite online shop at the moment. En die verdient het om in de allereerste Let’s shop te staan, een nieuwe categorie waarin ik de leukste online shops behandel. In dit artikel vertel ik alles over Nelly.com; het assortiment, de betalingsmogelijkheden, verzendkosten, noem het maar op. Eerder plaatste ik zulke artikelen in de categorie ‘Online Shop Review’, maar die wordt nu dus in een nieuw jasje gestoken. Lees snel verder!

Assortiment

Nelly.com heeft een héél groot assortiment, het lijkt eerder op een klein warenhuis dan een winkel. Om te beginnen hebben ze mode voor vrouwen, mannen en kinderen. Laten we beginnen met bij de vrouwenafdeling’; je vindt hier een ruim assortiment kleding, schoenen, accessoires, verzorgingsproducten en make-up. Kleding is er voor elke vrouw; zwanger, sportief, chic, netjes, noem het maar op. Nelly.com heeft enorm veel merken te koop, van budgetproof tot luxere merken. Zo kun je er altijd terecht voor een goede jeans van o.a. Diesel, G-Star, Levi’s, Pepe Jeans maar ook de wat goedkopere jeansmerken, zoals Vila, Pieces en Vero Moda. Qua kleding is er dus volop keuze! Voor de make-up liefhebbers zoals ik, zijn er ook een hoop leuke merken te kopen. Wat dacht je van NYX, L.A. Colors, Too Faced, L’Oreal, Maybelline, Clarins, I Love…, Sugarpill en Wet ’n Wild? De allerleukste merken op één website, daar houden we van!

Handig shoppen

Elk kledingstuk (bv. truien, jurkjes, jeans) is te sorteren/filteren op merk, maat, kleur en wat voor soort kledingstuk (bij truien kun je bijvoorbeeld aanvinken dat je alleen gebreide truien wilt zien). Zo ook bij de jeans, erg handig als je op zoek bent naar een bepaald soort jeans, zoals skinny of bootcut. Dan is het daarna ook handig om je maat te selecteren, zo filter je alle jeans die niet in jouw maat aanwezig zijn eruit. En wil je alleen zwarte jeans? Dan selecteer je de kleur zwart et voila, alleen maar zwarte jeans. Erg handig systeem, vind ik! Lekker gericht shoppen, mocht je geen zin hebben om elke jeans te bekijken.

Ik heb het nu over jeans, maar dit is natuurlijk bij elke categorie zo. Bij de categorie Schoenen kun je aanvinken dat je (bijvoorbeeld) alleen maar sleehakken wilt zien, of pumps. Of allebei. Of alleen maar schoenen in maat 40. Of alleen maar schoenen in de kleur bruin. Allemaal mogelijk!

Betaling

Hoe de betaling wordt geregeld bij een online shop, vind ik erg belangrijk. Soms kom je er na uren shoppen achter dat je alleen met een creditcard kan betalen! *werpt een boze blik richting Asos.com* Gelukkig is de betaling bij Nelly goed geregeld. Phew! Maar hoe kun je betalen dan?

iDeal
iDeal kennen we allemaal, het is de veiligste manier van betalen. Via internetbankieren haalt de webshop het geld van jouw rekening af, waarna de bestelling in orde wordt gemaakt. Je betaalt meteen en ontvangt daarna je spullen.

Factuur
Als je kiest voor deze betalingswijze, sluiten ze een factuur (zie het als een acceptgiro) bij je bestelling. Deze factuur dien je binnen 30 dagen te betalen. Echter zitten er wel een aantal voorwaarden aan deze betalingswijze. Zo dien je bijvoorbeeld ouder dan 18 te zijn. Lees alle voorwaarden over deze betalingswijze hier.

Creditcard
Ook een erg populaire betalingswijze is betalen met een creditcard. Ik heb deze zelf niet, ook nooit gehad (is maar goed ook, gok ik), dus ik kan jullie helaas weinig vertellen over deze manier van betalen. Maar ook dit staat allemaal uitgelegd op de website bij het kopje Betalingsvoorwaarden.

Verzendkosten

Nog een belangrijk onderdeel van een webshop: de verzendkosten! Zo kennen we allemaal de webshop van E.L.F., die een complete make-up lijn heeft waarbij alles slechts één euro is. Heel leuk, maar de verzendkosten die ze rekenen zijn maar liefst € 6,95. Ben je alsnog veel kwijt voor wat goedkope shizzle. Nelly.com hanteert géén verzendkosten. Niks, nada, noppes. 0 euries. Dat is chill, toch? Leuke extra service vind ik dat! Let wel, dit geldt alleen voor in Nederland. Ze leveren namelijk ook echt alleen in Nederland.

Levering

Ah, eindelijk je bestelling geplaatst en betaalt. Dan komt het minst leuke van allemaal: het wachten. Het eeuwige wachten tot je bestelling er is. Ik heb daar zo’n hekel aan! Helaas moet het, en het scheelt dat het bij deze webshop niet zo erg lang duurt. Je bestelling wordt na 3-7 dagen geleverd. Met een beetje geluk heb je je bestelling dus als na een paar (werk)dagen binnen, bij minder geluk moet je een week wachten. Deze levertijd geldt echter alleen als je hebt betaald met creditcard of via factuur, dus niet via iDeal! Wat de levertijd voor je bestelling is als je met iDeal hebt betaald, kan ik nergens vinden, maar het zal weinig verschillen. Je pakketje wordt trouwens geleverd met Selektvracht/DHL.

Ruilen

Het kan natuulijk voorkomen dat je niet alles van je bestelling wilt houden. Er kunnen ook een aantal dingen bij zitten die véél te groot of te klein zijn! Gelukkig kun je bij de meeste webshops de producten probleemloos ruilen; zo ook bij Nelly. Je hebt 14 dagen de tijd om de artikelen te ruilen (mits ongebruikt, maar dat spreekt voor zich!). Je kunt de artikelen ruilen door de bijgeleverde bon in te vullen en het pakket(je) af te geven bij een DHL Servicepoint. Ruilen is bij deze webshop overigens gratis, ook erg prettig.

Conclusie

Een geweldige webshop! Geen verzendkosten, gratis ruilen, groot assortiment. Het is dus ook niets voor niks dat ik heel graag met jullie deze webshop wilde delen. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze webshop vinden! Ik vind zelf de schoenenafdeling het leukste, maar ook de make-up of course ;) Eén minpunt vind ik dat NYX make-up bij Nelly héél erg duur is. Zo betaal je voor een Jumbo Eyepencil (die bij cosmetica-webshops rond de €3,59 kost) maar liefst €10,50. Damn, dat is meer dan het dubbele! NYX make-up zou ik er dus zeker niet kopen, maar de prijzen van bijvoorbeeld Too Faced zijn wel normaal geprijst.

Anyways, ik zou zeggen, surf lekker rond op Nelly.com, het is zeker de moeite waard! Laat ook even weten wat jullie vinden van de webshop, daar ben ik ook wel erg benieuwd naar ;)

Hebben jullie wel eens iets besteld bij Nelly? Wat zijn jullie ervaring(en)?

20 REACTIES

 1. Ik hoor aan de ene kant héle goede verhalen en aan de andere kant héle slechte. Dat ze andere dingen leveren (bijv. trui besteld en je krijg een paar schoenen)… Ze hebben inderdaad wel een tof assortiment!

 2. Er moet goed vermeld worden dat als je via iDeal oid hebt betaald, en je een artikel terug stuurt, het echt maanden en veel getouwtrek kan duren voordat je je eigen centjes weer terugkrijgt. :) Dus bij dit bedrijf altijd via een factuur betalen, anders is het het gewoon niet waard. :)

  • Aii, wat minder zeg! Ik heb nog niet bij Nelly besteld, dus ik weet daar ook nog niks van :/ Hopelijk is het nu geregeld, vervelend!

   • Ze hebben echte droomschoenen (het paar dat ik wilde is uitverkocht, natuurlijk…), maar dit weerhoudt me er toch van. Heb nog nooit met een factuur betaald, moet ik me er weer in verdiepen, haha.

    Zover ik kan lezen op de klachtenwebsites heeft Nelly het nog steeds niet goed voor elkaar… Erg jammer als bedrijven hun klanten niet goed behandelen en ze machteloos laten voelen.

 3. Ik heb er nog niks geshopt, ben een beetje bang dat het net zoiets is als Zalando, veel merkdingen en veel dure dingen. En dat is nou net wat ik niks vind. Dan zie ik veel te veel leuke en gave dingen die ik toch niet kan kopen omdat ik het te duur vind :)

  • Ja dat ken ik, daarom is H&M ook zo geliefd bij me. Veel leuke dingen, en ook betaalbaar! Maar ik moet zeggen dat Zalando meerendeel m'n smaak niet (meer) is, en Nelly.com wel. En op Nelly.com hebben ze een hoop goedkopere merken ook, zoals Vila, Pieces, Vero Moda, etc.! Ze hebben ook een eigen merk schoenen (Nelly Shoes), allemaal heel betaalbaar (hooguit 50-60 euro ofzo?) :)

 4. Bestel nooit via Nelly. com, je krijgt te late leveringen. De galajurk was na een maand nog niet binnen en ben nu bezig om mijn geld terug te krijgen. Nog nooit zo´n slechte ervaring gehad met een onlinewinkel. Bestel nooit via deze onlinewinkel. Ik wou dat ik eerder deze berichten had gelezen. Mijn dochter heeft nu vanavond geen galajurk omdat zij na een bestelling van meer dan 4 weken nog niet geleverd hebben. Dus nooit doen. We moeten nog maar zien of dat we ons geld terugkrijgen. Via klantenservice wordt je niet geholpen en beantwoorden nooit je vraag. Je kunt ze ook niet bellen. Neem mijn advies serieus en doe het niet.

 5. Ik vind het niks al die slechte verhalen heb op 20 juli 2013 ( op een vrijdag ) 2 bikini’s besteld , had gehoopt dat die voor d volgende week vrijdag binnen is , nog niks binnen …
  En het is al zondag !!
  Ben dus in totaal al 9 dagen aan het wachten , maar zonder de weekenden 5 dagen , vind het toch lang pff… :(

 6. Jammer dat ik de vele negatieve verhalen over Nelly.com te laat heb gelezen op internet.
  Ik heb begin deze maand namelijk twee keer een bestelling gedaan bij Nelly.com. Maar beide bestellingen hebben mijn huis niet bereikt door slordigheden van de kant van Nelly.com,
  Mijn ervaring is dat de klant niet of heel slecht ingelicht wordt door de klantenservice. Het is toch wel wat vreemd als je er zelf moet achter komen dat een bestelling niet goed is gegaan terwijl je al wel hebt betaald.

  Kortom, een mooie webshop, maar een waardeloze organisatie. Na enig aandringen heb ik een passende oplossing gekregen; een tegoedbon t.w.v. 5 euro. Maar deze mogen ze houden.

 7. Hello Girlsss,
  Ik heb vandaag een jumpsuit besteld bij Nelly.com die ik donderdag nodig heb x_x ….
  Is de bezorg service nog steeds zo traag? En mensen nog problemen gehad met het helemaal niet krijgen van spullen?

  Groetjes!

 8. Nou wat lekker dan, ik hoor ook 2 verhalen over nelly.com. Ik was ook bang om daar wat te bestellen omdat ik eingelijk nooit wat online koop vertrouw dat niet maar ik zag een super leuk jurkje bij nelly en heb die vrijdag bestelt nou maar met pinksterdag kunnen ze m niet leveren maar ik hoop dat ik m vrijdag heb want ik wil m wel met me verjaardag kunnen aan trekken. Wat is jullie ervaring hebben er nog meer mensen klachten met late leveringen ??

 9. Ik zelf vind het echt een verschrikkelijke site. Ik heb 10 december wat besteld, 18 december moest het weer terug na beschadigingen en daarna heb ik er niks meer van gehoord. Dus uiteindelijk zelf maar gemaild, waarna ik 4 dagen later terug kreeg dat het niet geleverd is om veiligheidsredenen? Ze hadden toch even een mailtje kunnen sturen dat het niet meer komt en dat ik het opnieuw moet bestellen? Sowieso snap ik niet dat zij niet even gewoon een nieuwe opsturen. Maar helemaal niks laten weten vind ik gewoonweg onvriendelijk. Ik had hem voor morgen nodig dus was ruim op tijd met bestellen, maar dat is dus niet gelukt waardoor ik nu in de stress zit. Bedankt Nelly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in