In de wereld van cosmetica en verzorging zijn er een hoop merken. Als je mij al langer dan vandaag kent, weet je welke merken ik helemaal geweldig vind. Ik besteed dan ook altijd veel aandacht aan deze merken, maar vandaag even niet! Vandaag ga ik namelijk vertellen met welke merken ik he-le-maal niets heb. Want ja, dat kan. Het is niet lullig bedoeld naar het merk toe, maar soms heb je gewoon weinig affiniteit met een merk, doordat de winkel bijvoorbeeld niet in jouw regio zit, of omdat je gewoon nog nooit kennis hebt gemaakt ermee.

Lees verder om te ontdekken welke merken dit zijn!

Ik begin met Rituals. Voordat ik straks achterna gezeten wordt met hooivorken en fakkels: ja, ik weet best dat Rituals een fijn merk is! Ze hebben heerlijke producten en geurlijnen. Ik ben er niet onbekend mee, maar op de één of andere manier trekken de producten met nooit helemaal aan. Ik vind het ook vrij prijzig, en dat terwijl ik wel rustig 20 euro voor een showergel van Lush neertel. Ik weet niet, het is gewoon niet mijn merk!

Maybelline is voor mij een “net-niet” merk. Ik vind de prijzen nét even te hoog voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Het zijn allemaal prima producten, maar prima producten koop ik liever voor een paar euro minder. Ook vind ik dat dit merk amper vernieuwing heeft qua producten. Het is altijd hetzelfde, boring!

Oriflame is ook een merk waar ik totaal niets mee heb. Ik heb ooit een thuisparty meegemaakt en dat was allemaal leuk en aardig, maar de producten vind ik niet echt boeiend. Op het wonderpotje na, die heb ik altijd in huis. De rest van het assortiment vind ik niet zo boeiend en meestal vind ik de prijzen ook veel te hoog. En nu maar hopen dat ik niet in m’n slaap vermoord wordt door overenthousiaste Oriflame consulentes..

Tja, Bourjois. Ook zo’n redelijk saai merk met weinig vernieuwing in het assortiment. Ik heb volgens mij maar één of twee dingen ervan in mijn stash.. het is een beetje hetzelfde verhaal met Maybelline. Ik heb er ook een beetje een afkeer door gekregen dankzij die verschrikkelijk overdreven persberichten van ze. “Betreed met ‘Gold is Back’ een ‘glam dark’ universum waar nagels betoverende sieraden zijn. Versierd met lak en topcoats met onweerstaanbare effecten, klaar om gouden bezweringen uit te spreken…” Nee. Stop. Het is maar fucking nagellak, doe normaal.

Gosh is ook zo’n merk waar ik gewoon niet warm voor loop. Ik sta wel eens voor het schap maar bij alles denk ik: neh. Mwah. Blegh. Nee, net niet. Niets uit het assortiment trekt me echt aan, dus ik loop tegenwoordig dit schap gewoon meteen voorbij.

Met welke merken heb jij absoluut niets? En staat er een merk tussen waarover ik me erg vergis? Let me know!

35 REACTIES

 1. Grappig, ik vind GOSH juist geweldig. Vooral omdat hun foundation zo ongeveer de enige is die bij mijn huidskleur past, snowwhite here! Oriflame is voor mij alleen al geweldig door hun welbekende roze wonderpotje, de tender care. Dat spul gebruik ik echt al jaren, en mijn moeder roept nog altijd bij wondjes en droge plekjes “oh even roze potje erop!” haha.

 2. Leuke post heb je gemaakt. Ik heb helemaal niets met The Body Shop (sorry!) ik vind de geuren niet fijn en de producten spreken me niet aan. Ook heb ik heel weinig met Lush, eigenlijk wat jij met Rituals hebt. Ik vind het best leuk om even te snuffelen in de winkel maar ik vind de producten gewoon echt duur voor wat ervoor krijgt. :)

 3. Ik moest echt heeeeeeel hard lachen. HAHA. ‘En nu maar hopen dat ik niet in m’n slaap vermoord wordt door overenthousiaste Oriflame consulentes..’. Ik heb ook niets met Rituals. Sommigen vergelijken het met Sabon, maar dat is totaal onterecht. Gosh heb ik ook niets mee. To be honest heb ik op dit moment ook niet zoveel met LUSH, maar dat komt meer omdat ik er nog niet echt kennis mee heb gemaakt. (en nu maar hopen dat jij mij niet komt vermoorden in mijn slaap…:-P)

 4. Leuk artikel Evelien:-) Ik heb ook NIETS met rituals, vind het allemaal heel saai en doorsnee. Bourjois vind ik dan wél weer erg leuk, door de vrolijke kleuren, mooie verpakkingen en fijne prijzen. Ik moet zeggen dat ik de laatste maanden toch ook wel bezig ben met het ontdekken van ‘nieuwe’ of minder bekende merken, zeker om daar dan over te bloggen vind ik erg leuk.

 5. Ben t eens met je lijstje op rituals na maar dat weet je haha.
  Heb dan nu wel een fijne mascara van maybeline maar dat is dan ook serieus t enige.
  Door jou ben ik verslaafd aan tbs…. en nu ik een paar lush dingen heb…. jou schuld haha maar dan wel in de positieve zin natuurlijk hihi

 6. Met sommige merken heb ik inderdaad ook helemaal niks!
  Ik kan je volgen bij Rituals, al hebben ze één lijn die ik helemaal geweldig vind: die met Rice Milk & Cherry Blossom! :-D

  Van Maybelline en Oriflame heb ik ook geen enkel product in huis, gewoon omdat andere merken me meer trekken… Bourjois vind ik dan weer wel een fijn merk.. Hun mascara is favoriet en ze hebben ook fijne lipsticks, gezichtspoeder… En ook al is het ‘maar nagellak’, die van hun is wel écht goed! :p

  Over Gosh heb ik lang ook zo gedacht, maar nu heb ik een lipstick en twee glossjes van hun en die zijn erg fijn! :-D

 7. Oriflame trekt me ook niet. Voor de rest ben ik nooit onder de indruk van Dior. Elke collectie weer, slechte oogschaduws en rode lipstick. Ik hoef echt geen diorretje in mn stash.

 8. Van Bourjois heb ik echt heel vaak de mascara gehad en die was echt mijn favoriet. Maar nu heb ik een budget van Essence gevonden en gebruik ik niets meer van Bourjois.

 9. Dit is echt zo een tof artikel. Het is ook wel eens leuk als mensen delen wat minder is, in plaats van alleen maar positieve dingen. Ik ben het wel met je eens over gosh en bourjois (op de healthy mix foundation na). Maar ik vind ook Catrice zo een net niet merk. Ze hebben wel aardige producten, maar ze zijn niet wauw en de prijzen liggen na mijn mening wat te hoog voor de kwaliteit. Ik wil best wel wat meer voor een product betalen, maar dan moet het wel echt goed zijn.

 10. Ik heb zelf niet zo heel veel met Lush! Ik begrijp de ophef over het merk niet terwijl ik al best vaak een product ervan heb gekocht, misschien ben ik het juiste product nog niet tegengekomen? Nog tips? :-)

  X

 11. Wat leuk artikel!
  Oriflame heb ik helemaal geen enkel product in huis, Rituals vind ik de scrub heerlijk en lipbalm. Bourjois heb ik niet, geloof ik en Gosh heb ik een paar en sommige dingen zijn fijn

 12. Ha nog iemand die niets met Rituals heeft! Ik vind het allemaal veel te chemisch ruiken. Veel mensen die ik ken zweren erbij of vinden het wel lekker.

 13. Rituals hebben ze ook in Enschede, maar ik loop er altijd langs heen. Ik vind de Body Shop véél aantrekkelijker. En Maybelline vind ik juist een top merk!

 14. Zó herkenbaar dit! Met oriflame heb ik ook echt totaal niets, al moet ik ook eerlijk zeggen dat ik nog nooit een product van ze heb uitgeprobeerd. Gosh vind ik ook een beetje ‘meh’, trekt me niet echt aan..

 15. Hahahaa leuk artikel, lekker orgineel en ook leuk om te lezen! Ik heb ook niks met Maybelline, Bourjois en Gosh. Sowieso heb ik niet zoveel met drogisterijmerken, L’Oréal en Rimmel heb ik ook helemaal niks mee… maar ik probeer er ook weleens op te letten of iets dierproefvrij is, het is soms lastig want de ene keer hoor/lees je weet niet wat je moet geloven… Maar ik doe m’n best :p Liefs x

 16. Rituals en Bourjois vind ik zelf juist heel fijn. Al zijn de producten van Rituals vaak wel overpriced. Met Gosh heb ik ook niks. Ik heb ooit een keer een oogpotlood van ze uitgeprobeerd, omdat ik die ergens bij heb gekregen. Maar verder niks. Het spreekt me gewoon te weinig aan om er ook iets van te gaan kopen. Leuk artikel!

 17. Grappig stukje :) Soms zijn die persberichten wel een tikkeltje overdreven idd, maar anderzijds heb ik zo’n zwak voor nagellak dat ik ze toch meestal wel koop haha. Maar behalve nagellak heb ik ook weinig met maybelline en bourjois. Gosh vind ik dan wel weer een erg fijn merk, hun oogpotloodjes zijn echt super fijn!

 18. Veeeel te herkenbaar, echt wel! Ik zie soms bloggers helemaal lijp worden om merken waar ik nog altijd straal langs loop of als ik dan een keer ga neuzen dan vind ik het echt maar niks. Oriflame is ook zoiets… ik kan daar niks mee…. of Hema make-up… nope, nog nooit iets gekocht wat mij aansprak…. #sorryimnotsorry. xxx Lucinda

 19. Je bent wel bang voor hooivorken en doodvermoord worden in je slaap he? :+ Eigenlijk ben ik het met veel merken met je eens, alleen Rituals niet. Maar dat is er soort van met de paplepel ingegoten, mijn moeder houdt zo enorm van Rituals…

 20. Herkenbaar heb het ook met een aantal merken en soms denk je: ik probeer er weer wat van, de ene keer pakt het goed uit maar zeg maar 9 van de 10x ben je gewoon teleurgesteld in het merk, wat het precies is kan ik de vinger niet opleggen maar het is eenmaal zo

 21. Met Rituals en Lush hoor je het wel vaker. Je bent of fan van de één of van de ander. Ik heb bijvoorbeeld veel liever Rituals. Maar vooral als cadeautje te geven of te krijgen. Vind het te duur om standaard te kopen.

 22. Ik heb ook niet echt veel met Rituals, de thee vind ik wel lekker maar de verzorginsproducten mwa ik ken fijnere merken! Zelf heb ik met Gosh ook niet echt veel :)

 23. ‘Voordat ik straks achterna gezeten wordt met hooivorken en fakkels….. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
  Van Bourjois heb ik alleen een oogpotlood, die vind ik enorm fijn en Gosh is niet meer echt te koop hier in de buurt. Ze hebben wel fijne producten (de soft ’n shine balsems die uit het assortiment zijn waren echt favoriet hier!), maar het schap trekt me niet echt. Rituals heb ik heel toevallig een doucheschuim van gekregen, maar verder trekt het merk me ook niet echt

 24. Hehe rituals vind ik ook bizar overrated, op de ice shower na..ok ok die is gewoon the bomb onder de douche als het loeiheet is buiten.

  En van bourjois vind ik ook serieus maar 2 dingen briljant..mn foundation en mn lip velvet.
  De rest sucks ass

 25. Goh, heb je even? Ik heb écht niks met Sabon. Rukwinkels, irritante verkoopstrategie, te duur, veel geblaat en weinig wol. Maar ook essence en catrice vind ik sinds een jaar of 5 niks meer aan. Ik zal wel te oud worden ofzo. Zo ook voor Miss Sporty. Daarnaast vind ik MAC zwaar overrated, net als Chanel.

  Nou, lijkt me wel even genoeg. ;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here