Mijn avondritueel

Tandenpoetsen, gezicht reinigen en haar borstelen? Nee, zo snel ben ik tegenwoordig niet klaar! Dankzij mijn droge huid sta ik toch zeker 20 minuten in de badkamer alvorens ik m’n bed in kan duiken. Sommige mensen kunnen écht niet slapen als ze hun make-up nog op hebben of hun tanden niet gepoetst hebben, ik heb óók nog eens dat ik niet kan slapen als m’n lichaam niet ingesmeerd is. Dan voel ik me zo.. droog. Dus behalve m’n haar borstelen en tandenpoetsen is dit verder mijn avondritueel!

Kijk verder als je benieuwd bent naar wat ik ’s avonds gebruik.


Eerst reinig ik m’n gezicht met gezichtsreinigingsdoekjes. Sommige zeggen dat dit niet de beste manier van reinigen is, maar ik doe dit al járen en heb er nog nooit last van gekregen. Deze doekjes van Derlon zijn goedkoop, vochtig, groot, elastisch en doeltreffend. Ik gebruik de ene kant voor m’n gezicht, de andere kant voor m’n ogen.


Etos Wimperserum! Deze gebruik ik nu een maand. Wimperserum moet je elke avond voor het slapen gaan aanbrengen, voor het beste resultaat. Dat doe ik dus ook braaf ;)


M’n huidige nachtcrème: Kruidvat Pure & Natural night cream. Ik vind deze niet fijn, maar ik ben hem aan het testen voor jullie, en dat moet een langere tijd gebeuren, dus..


Arganolie, my holy grail. Ik meng arganolie altijd met m’n dagcrème, handcrème en bodylotion.


Hegron rozenglycerine. Geweldig spul! Ik gebruik dit voor m’n benen. Het trekt enorm snel in, dus je stapt niet met kleffe benen je bed in.


Voor de extreem droge plekken op m’n lichaam gebruik ik deze Intensief Crème van Decubal. Dit is echt een wondermiddel voor een kapotte huid, zoals ruwe ellebogen. Soms heb ik schilfers van de droogte op m’n voorhoofd, daar gebruik ik ook deze crème voor. De volgende dag zijn de schilfers weg!


Kruidvat Calendula Crème, daar heb ik laatst over geschreven. Deze smeer ik meestal op m’n armen, vanwege de lekkere geur :$ Of soms smeer ik m’n handen erin, omdat hij lekker snel intrekt.


Mochten m’n handen echter héél droog en kapot zijn, smeer ik ze in met deze Hegron handcrème. Deze handcrème is echt heel fijn! Eergisteren heb ik er een artikel over geschreven :)

Dat was mijn avondritueel! Ik ben zo’n 20 minuten bezig, maar dat neem ik voor lief. Een gereinigde en gehydrateerde huid vind ik erg belangrijk, dus daar neem ik altijd rustig de tijd voor. Ik heb er niet altijd zin in, maar ik kan niet slapen als ik het niet doe! :sweat:

Hoe ziet jij avondritueel eruit? Gebruik jij ook zoveel verschillende producten, of duik je meteen je bed in?

15 REACTIES

  1. Ik heb een aantal producten van Nutrimetics, mijn huid is ook slecht, dus in mijn avondritueel gaat ook wat meer tijd zitten. Heel soms ben ik te moe, is het laat geworden en stap ik zo bed in, word ik smorgens altijd zo naar wakker, voel het dan gelijk aan mijn gezicht.

  2. Wow, wat een uitgebreid ritueel in vergelijking met mij. Ik ga vaak laat slapen en durf daarom wel eens gewoon zo in bed te stappen. Maar wanneer ik dan wel mijn ritueel doet houdt dit enkel in dat ik mijn gezicht reinig met een facewash, oogmake-up eraf met gewone make-up remover en dan een nachtcreme op.

  3. Ik gebruik een stuk minder ’s avonds… Ultra Bland van Lush, Facewash van Nivea, nachtcreme en af en toe lemony flutter voor mijn nagelriemen.

  4. Wow wat een ritueel haha! Elke avond, ? Goed van je.
    Ik reinig mijn huid met een facewash en makeup remover, poets mijn tanden, smeer een nachtcreme op en ga lekker slapen :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in