(Mijn eerste!) Yankee Candle shoplog

Ik houd van geurkaarsen, maar toch heeft het vrij lang geduurd voordat ik in de wereld van Yankee Candle stapte. Ik vond ze duur, en toen ik in de Yankee Candle winkel in het Magna Plaza in Amsterdam was, vond ik veel geuren niet heel boeiend. Totdat blogvriendinnetje Maaike mij vorige week op een leuke actie wees van Kadoshop de Duizendpoot. Bij aankoop van een Large Jar kreeg je twee gratis tarts, en zo hadden ze nog veel meer interessante aanbiedingen. Ik besloot nu maar eens overstag te gaan, en plaatste mijn allereerste Yankee Candle bestelling ooit!

Yankee Candle ♥ Wild Sea Grass ♥ Large Jar – €26,95 – link
Het grootste formaat bij Yankee Candle is de Large Jar. Ze zijn vrij prijzig, maar hebben dan wel minimaal 160 branduren. Dat is bijna een week lang! Bovendien zijn de potten leuk om te zien, ze staan goed in ieder interieur. De foto op de voorkant vind ik extra leuk, het is een goed sfeerbeeld wat exact bij de geur past. Als de kaars op is, kun je de jar leegmaken en er voedsel of andere dingen in bewaren.

Wild Sea Grass is één van de nieuwste geuren. Ik had in eerste instantie Fluffy Towels besteld, maar die was op. Ze vroeg of ik wilde wachten tot die binnen was, maar aangezien ik enorm ongeduldig ben, mocht ik ook een ander geurtje uitkiezen. Zo kwam ik op deze uit, hij leek me heerlijk!

“Schop je schoenen uit, voel het zand tussen je tenen en adem de geur van, met dauw bedekte zeegras boven op de duinen. Gekust door de zeebries en uitgebreid met een strook van munt, deze geur is zo fris als een ochtendwandeling op de winderige stranden van Cape Cod of The Outer Banks.”

De geur is heerlijk, maar ik zou hem niet opnieuw kopen. Hij is fris, maar tegelijktijd ook wat kruidig en wat ‘zurig’. Hij had van mij iets frisser gemogen. Maar desondanks brand ik hem met veel liefde, en vind ik hem totaal niet erg om te hebben! De geur begin je na een goede tien minuten te ruiken. Hij verspreidt zich dan snel en gelijkmatig door de hele ruimte. Laat je de deuren openstaan, zul je hem zelfs op de bovenverdieping ruiken!

Yankee Candle ♥ White Gardenia Votive Candle & Clean Cotton Votive Candle – €2,45 per stuk – link en link
Deze mini kaarsjes zijn goed voor 15 branduren. Je moet ze in een klein glaasje doen (of op een schoteltje zetten) tegen het lekken van kaarsvet, deze worden ook los verkocht in de webshop voor een kleine prijs. Dit formaat is ideaal als je geuren wilt uitproberen, en geen waxbrander hebt bijvoorbeeld.

White Gardenia ruikt naar “de prachtige koninklijke schoonheid van weelderige witte gardenia’s in volle bloei”. Een iets minder zweverige omschrijving is: lichtbloemig, zacht, fris. Een heerlijke geur, die ik zeker nog vaker wil aanschaffen.

Clean Cotton is mijn favoriete geur van Yankee Candle. “De geur van zongedroogde katoen in combinatie met groene noten, witte bloemen en een vleugje citroen.” Het is de allerbeste “pasgewassen-lakens/katoenen/beddengoed” geur die ik ken. Veel kaarsenmerken hebben een “fresh linnen” of “fresh cotton” geur in hun assortiment, maar die van YC vind ik het lekkerst. Précies die geur van beddengoed wat met heerlijke wasverzachter is gewassen, buiten hangt te drogen op de droogmolen, op een warme, prachtig, zonnige lentedag. Doet me denken aan vroeger, dus pluspunt sowieso. Clean Cotton ga ik binnenkort in Large Jar aanschaffen. Dit kleine kaarsje staat, zonder plastic, op m’n nachtkastje. Als ik in bed lig ruik ik soms een vleugje.. :inlove:

Yankee Candle ♥ Waxtarts – €1,79 per stuk – link
Waxtarts, waxmelts, je kent ze wel. Die van Yankee Candle kosten €1,79 maar zijn beduidend groter dan de reguliere cupjes die ik voor 60 cent koop. Met een waxtart doe ik minstens 2 keer! Bij sterke geuren zelfs 4 keer, want dan gebruik ik steeds een kwart waxtart. Ze branden tot wel 8 uur lang.

Clean Cotton – Deze geur wilde ik ook in waxtart versie, omdat hij zó lekker is. Dit is echt zo’n geur die ik altijd op voorraad moet hebben.
Apple & Pine Needle – Deze vond ik zó ontzettend smerig! Een erg sterke, overheersende, kruidige geur. Doet me denken aan goedkope aftershave. Bah, deze nooit meer!
Honey Blossom – Hmmm, deze is heerlijk. Een ‘mooie mix van bloemennectar, honing, muskus, fresia en bossen’. Zoet bloemig, met een kleine hint honing erin. Love it.
Fluffy Towels – Moest ik kopen op aanraden van Maaike. Net zo’n heerlijk frisse geur als Clean Cotton, maar iets zoeter. Heeft meer de geur van wasverzachter, heerlijk!
Shea Butter – Een frisse geur, met een hint van fruitbloesem. Hij is wat bloemig, wat zoet, wat fris. Perfecte combi!
Sugared Apple – Deze kerstgeur ruikt naar sappige appels bestrooid met suiker en vanille. Fruitig en zoet geurtje, maar niet té overheersend.
Strawberry Buttercream – Een zoete aardbeiengeur, maar niet zo’n overheersende geur! Volle, romige geur waar je meteen trek van krijgt.
Wild Sea Grass – Per ongeluk deze besteld, terwijl ik de de Large Jar al heb, oeps. Voor geurbeschrijving, zie hierboven!

Bridgewater Candle Company ♥ Apple Pie Votive Candle – €1,99 –
Dit merk ken ik van tuincentra, en heeft een aantal verschrikkelijk lekkere geuren in z’n assortiment. Angel Wings is een gróót favoriet van me! Maar ook Apple Pie is geweldig. Deze heeft de geur van een versgebakken appeltaart. Zo eentje die je oma altijd zo lekker maakte! Een warme, romige geur. De Votive Candles ruik je altijd erg goed, zelfs na máánden ruik je hem nog in de verpakking. Dit kaarsje heeft een brandtijd van 15 uur, en moet ook in een glaasje gebrand worden.

Country Candle ♥ Tuberose Bouquet Wax Melts – €5,95 –
Dit merk kende ik nog niet, maar alles wat ze hebben ziet er heerlijk uit. Er zitten 6 waxmelts in een pakje, die je gewoon kunt afbreken. Het blokje brandt je vervolgens op een waxmelt brander. Ze hebben een brandtijd van minimaal 8 uur.

De geur is ontzettend bloemig, het is alsof je allerlei bloemen vers hebt geplukt, en hier een boeket van hebt gemaakt. Instant zin in de lente! Eén blokje waxmelt tovert de ruimte om tot in een bloemenveld in de lente. Hmmm..

Ik ben om. Ik ben verslaafd aan Yankee Candle! Alles uit de shoplog kocht ik bij Kadoshop de Duizendpoot, deze webshop verkoopt heel veel (geur)kaarsen en woonaccessoires. Ze hebben er de bekendere merken geurkaarsen, zoals Yankee Candle, Bridgewater Candle Company, Hotties, Bomb Cosmetics, Greenleaf, One Nature, Village Candle, en nog véél meer!

Ben jij ook al zo gek op Yankee Candle? Of heb je er niets mee?

10 REACTIES

  1. O heerlijk! Ik had niet echt wat met geurkaarsen, omdat ik er hoofdpijn van krijg, maar van de Yankee Candles niet, dus ik ben ook om. Mijn favoriet van het moment is Fireside Treats.
    Euhm, ik zou geen etenswaren in de lege pot bewaren. Hoe goed je hem ook schoonmaakt, volgens mij blijft de geur behoorlijk handen en trekt dat dan weer in je eten..

  2. Hmm, heerlijk! En nu nog kiezen welke kaars (geur) je als eerste gaat aansteken, haha! Ik heb gisteren een hele lading geurwaxinelichtjes bij Ikea gehaald. Dat wordt weer ‘stoken’ de komende periode :-)

  3. Die apple pie van Bridgewater candle company had ik ook, die is echt super lekker! En ik vind zelf strawberry butter cream van Yankee Candle ook heerlijk. Zelf brand ik nu Salted caramel, die helaas uit het assortiment gaat :(

  4. YC heeft zulke heerlijke geurtje! Soft Blanket is ook een geur die je echt MOET (sorry ;) ) kopen! Ook Margarita Time (lime, fris!) is heerlijk! En zo ken ik er nog wel een paar ;)
    Zelf koop ik altijd de tarts, omdat ik houd van afwisseling, maar ook omdat ik de tart in 2 of 3 stukken doe en er zo super lang van heb!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in