Mijn favoriete apps

2
17

Mijn telefoon is mijn leven. Ja, dat klinkt zo best triest. Maar bedenk eens hoeveel tijd je eigenlijk spendeert op je telefoon, en hoeveel dingen we ermee doen. Het begint ‘s ochtends al — je zet je wekker op je telefoon uit. Dan check je wellicht, net als ik, social media. Even in je agenda kijken welke afspraken je die dag hebt, even je mail checken. En eigenlijk gaat dit zo de hele dag door. Bij mij dus ook, zeker omdat ik blogger ben, dan wil ik toch meerdere keren per dag (lees: 83x ofzo) m’n mail, blog en social media checken. Vandaag laat ik je zien welke apps ik het meest gebruik en iedereen aanraad. Kijk je mee?

Ik vind het ideaal dat ik zoveel kan doen op m’n iPhone, het is ook gewoon een geweldige telefoon. Ik heb de iPhone al sinds 2011, volgens mij, alhoewel ik toen begon met een iPod Touch. Het begon bij de iPhone 4S, sindsdien heb ik elke generatie gehad. Over een paar maanden mag ik verlengen, het is erg aannemelijk om dan voor een sim only abonnement te gaan, want m’n iPhone is nog vrij ‘nieuw’. Ik heb hem namelijk een paar maanden geleden laten vallen, en toen kreeg ik een nieuwe van de verzekering. Dus om nu wéér een nieuwe te bestellen, terwijl m’n huidige iPhone nog goed is.. dat zou zonde zijn. En aangezien een sim only abonnement stukken goedkoper is (ik betaal nu 45 euro per maand 😩) heb ik het er wel voor over om nog één of twee jaar met deze uit te zingen. Afijn, laten we kijken welke apps ik het meest gebruik!

Instagram, hoe kon het ook anders! M’n nummer één app momenteel. Ik ben als Lush fan natuurlijk erg betrokken in de Lush community, een soort netwerk van Lush-verslaafden die deze passie met elkaar delen. Hartstikke leuk, maar wel een flinke bezigheid. Ik houd van een kleurrijke feed, dus ik stop veel tijd in deze mooi te krijgen én te houden. What a time to be alive.

Ik vind Instagram van alle social media toch wel het leukst. Nu ze Stories hebben toegevoegd, is het nog makkelijker om in contact te blijven met elkaar. Gedurende de dag plaats ik regelmatig wat ik aan het doen ben, maar ook polls vind ik leuk om te plaatsen. Ik merk dat ik Snapchat amper nog gebruik sinds Stories er is.. goede zet, Instagram.

Followers is een ontzettend handige app die weergeeft wie je heeft ontvolgd op Instagram. Dat blijft toch een leuk iets om te checken regelmatig. De app is gratis, hoewel je (uiteraard) de premium functies kunt unlocken voor 2 euro per maand. Zelf heb ik daar niet echt behoefte aan, ik vind het al genoeg om te zien wie me heeft ontvolgd. Hehehe.

De app TV Time is echt geweldig. Je kunt er aangeven welke series je hebt gekeken, maar ook welke seizoenen en aflevering precies. Je kunt dan zien hoeveel tijd je in totaal in je leven hebt besteedt aan het kijken naar serie’s (bij mij is dat 3 maanden, 18 dagen en 1 uur) 😅 Maar dat is nog niet eens het meest boeiende, het leukste vind ik aanbevelingen bekijken (op basis van wat ik kijk), m’n statistieken (ik kijk voornamelijk de categorie crime, gevolgd door documentary en dan drama) en de reacties op iedere aflevering. Maar je hebt nog veel meer functies en dingetjes!

Het was eventjes werk om alle series op te zoeken die ik ooit heb gezien, maar eenmaal gedaan is het makkelijk om het bij te houden én om te zien waar je bent gebleven met een serie. Zo geeft hij bijvoorbeeld bij Riverdale de datum aan waarop de nieuwste aflevering uitkomt, heel handig. Ik vind het ook leuk om na afloop van een aflevering te lezen wat anderen van die aflevering vonden! Het is echt een uitgebreide app, als serie-liefhebber moet je deze gewoon hebben.

PicCollage is mijn standaard app als ik een collage van meerdere foto’s of plaatjes wil maken. Je kunt leuke achtergronden kiezen, tekst en stickers toevoegen, noem het maar op. De app is heel makkelijk in gebruik en kwakt er na afloop geen levensgroot logo van ze op, maar gewoon een klein logo rechtsonder.


Dat waren mijn favoriete apps, uiteraard check ik ook vaak Facebook of Whatsapp, maar om die op te noemen is zo standaard. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie favoriete apps zijn, en of jullie wellicht één van de bovenstaande gebruiken! (Op Instagram na, wie gebruikt dat niet tegenwoordig) Laat het weten in de reacties 😊

2 REACTIES

  1. Ik heb Followers ook net terug op m’n telefoon gezet! Nu moet ik wel zeggen dat dat hele volgen-ontvolgenspelletje danig op m’n zenuwen werkt en zulke apps me dus ook erg frustreren, haha. 😅

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here