Mijn favoriete handcrèmes

Ik verslijt ze momenteel: handcrèmes! Ik heb er té veel, maar dat komt omdat ik gewoon de hele dag door m’n handen aan het insmeren ben. Het begon een maand geleden al: het eerste kloofje in m’n duim was een feit. Inmiddels zit ik al aan de derde. M’n handen zijn droog, ruw en op sommige plekken gaat de huid barsten als ik ze niet goed insmeer. Ik gebruik er nu een aantal afwisselend, en vandaag laat ik je zien welke dat zijn.

Essence 24h Hand Protection Balm Banana Dark Chocolate – €1,99 / 100 ml
Ik begin met deze budgettopper van Essence, die helaas alleen in Duitsland te koop is momenteel. Een flinke tube, en een superleuke verpakking! Maar toch is de geur de reden dat ik hem zo fijn vind. Hij ruikt namelijk naar bananen en chocolade! Een aparte en vrij sterke, maar héérlijke geur. Hij ruikt op het eerste gezicht naar bananen, maar je ruikt er toch wel een ‘donkere’ ondertoon in, namelijk de chocolade.

Verder is hij erg standaard – trekt lekker snel in, prima substantie, werkt prima. Helaas geen langdurige werking, maar de geur maakt voor mij alles goed. Zoals ik al zei is de geur erg sterk, maar ik vind dat bij deze absoluut niet erg.

The Body Shop Hemp Hand Protector – €13,00 / 100 ml
Nu eentje met een.. iets mindere geur. Bij deze is het precies omgekeerd van die hierboven van Essence: geen lekkere geur, maar wél een langdurige werking. Ik gebruik hem op momenten dat ik even m’n handen niet kan insmeren (’s nachts, als ik de deur uit ga en al die tijd handschoenen draag, etc.) Hemp is Engels voor hennep, en dat is inderdaad wiet (of gerelateerd? Ik heb daar 0,0 verstand van!) Hij ruikt dan ook erg kruidig, maar hij ruikt niet naar gangsters die staan te blowen in een portiek. Gelukkig.

De substantie is lichtgroen en iets dikker dan gemiddeld. Hij smeert prettig uit, trekt wel iets langzamer in dan een dunne handcrème, maar eenmaal ingetrokken blijft hij lang doorwerken. De kruidige geur komt je direct tegemoet, maar trekt gelukkig wel snel weer weg! Het draaidopje vind ik iets minder werken, maar zou voor mij geen reden zijn om deze niet te gebruiken.

Alessandro Christmas Time Handcrème – €9,95 / 100 ml
Oh god, dit is weer zo’n héérlijk ruikende handcrème. Ik heb hem idioot veel gebruikt de laatste tijd, en weet je waarom? Hij ruikt naar appel kaneel! Het is een typische Kerst geur, al herken ik ‘m ook wel van de Optimel appel kaneel toetjes. Maar dan warmer en lekkerder! Ik vind appel met kaneel trouwens ZO lekker, dat ik elke keer een hap uit m’n handen wil nemen na het insmeren..

De substantie is wit, en gemiddeld van structuur (niet dun, niet dik). Wel lekker stevig en smeert heerlijk uit, daarbij trekt hij ook snel in, maar laat wel een vettig laagje achter op de huid. Werkt ook helaas niet de hele dag door, maar met deze geur is het absoluut geen straf om hem elk uur bij te smeren..

Lush Smitten – £7.00 / 100 gram
De eerste handcrème in het rijtje zonder water als hoofdingrediënt! En dat is misschien wel het beste ook, want water droogt de huid uit, dus het schijnt dat handcrèmes zonder water beter werken. Deze handcrème zit in een potje, en bevat enorm veel natuurlijke oliën. En de geur, jongens.. marsepein :O Zoet, maar net even wat anders. Net zoals we gewend zijn van Lush!

De structuur is romig en vol, in het begin is hij lekker vettig. Hij trekt vrij snel in, en je ruikt heel subtiel de marsepein. Deze handcrème is trouwens alleen in de Engelse Lush webshop te verkrijgen!

Lush Tiny Hands – €8,60 / 60 gram
Weer een Lush product, hoe kon het ook anders? Dit product is echter anders dan de rest, het is namelijk een stuk.. boter! Niet echt natuurlijk, want deze Tiny Hands bestaat voornamelijk uit cacao poeder, shea boter, arganolie, en nog veel meer natuurlijke ingrediënten. Barstensvol oliën en boters, dus zodra je deze even tussen je handen houdt, smelt hij een klein beetje door de warmte van je handen. Een klein laagje blijft achter in je handen, en daarmee smeer je je handen in!

De geur van Tiny Hands is niet erg boeiend, een beetje lichtkruidig, maar ook een beetje muf. Toch is dit puur verwennerij voor je handen -vooral voor de kapotte exemplaren!- en misschien nog wel het beste qua handverzorging. Hij laat in het begin een vettig laagje achter door alle oliën erin, maar snel trekt hij volledig in en zijn je handen zo soepel als nooit tevoren.

Welke handcrème lijkt jou het meest fijne? En welke gebruik jij momenteel het meest?

20 REACTIES

  1. Ik ben stiekem heel benieuwd hoe Smitten nou werkt. Ik heb daar zo veel over gehoord, maar heb hem nog niet kunnen testen! Mijn favoriet is de Shea boter handcrème van L’Occitane. Ik kan écht niet zonder <3

  2. Ja ik ben echt dol op de tiny hands van Lush! Hij ligt op mijn nachtkastje en iedere avond voor het slapen gaan smeer ik mijn handen even goed in! Ik heb helemaal geen last meer van droge handen dus voor mij werkt ‘ie perfect :)!

    Liefs Rosie

  3. Die laatste is grappig! Geen dopjes er op en er af… ideaal! Ik gebruik een handcreme van Jacob hooy, 7 kruiden. Hij ruikt heel apart, niet heel lekker, maar werkt als een tierelier!

  4. Ik vind persoonlijk de geur van Tiny hands wel lekker, voor mij niet muf maar inderdaad lekker kruidig en eens wat anders dan de andere geuren van Lush :grin:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in