Mijn favoriete parfums

Ik houuud van parfum, zoals jullie misschien wel weten. Ik heb een plank vol, en m’n favorieten heb ik in de badkamer staan. Toen ik ze op een ochtend zo mooi bij elkaar zag staan, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om mijn favoriete parfums te laten zien! Ik geef van elk parfum een korte omschrijving en de geurnoten, en informatie over de prijs. Kijk je mee?

Yves Rocher ‘So Elixir’ – EDT 30 ml – €17,90 – shop deze
Ik begin goedkoop, namelijk deze van Yves Rocher. Ik wist tot voor kort niet dat Yves Rocher zúlke lekkere parfum had! Ik had vroeger wat luchtjes van ze, zoals de welbekende Ming Shu (wie heeft hem niet gehad?), maar toen vond ik vrijwel elk parfum lekker. De laatste jaren ben ik een stuk kritischer geworden, maar weet Yves Rocher mij flink te bekoren!

Topnoten: bergamot en roze peper
Hartnoten: roos en sambac-jasmijn
Basisnoten: patchoeli en zuivere tonkaboon

Nu ben ik zelf een n00b op het gebied van geurnoten, dus ik zal ook eerlijk toegeven ze te hebben overgenomen van de Yves Rocher website. Serieus, ik zou nóóit roze peper herkennen in een parfum. Ik wist niet eens dat dat bestond?! Geurnoten zeggen mij ook altijd vrij weinig (ik noem alles gewoon ‘zoet’ of ‘stinken’), dus hierbij m’n eigen – zo accuraat mogelijke – omschrijving: hij is fris, bloemig en exotisch. Ik vind hem vrouwelijk, maar niet overheersend, niet bedwelmend. Hij is totaal niet zwaar, juist fris en doet je denken aan een warme zomeravond.

Yves Rocher ‘Comme Une Evidence’ – EDP 50 ml – €15,00 – shop deze
We blijven nog even bij Yves Rocher, want Comme Une Evidence behoort ook tot mijn favorieten. Hij is een tikje zoeter dan het parfum hierboven, maar heeft een eigenaardig geurnoot erin. Hij doet me denken aan m’n puberteit, ik gok dat ik deze vaak heb gedragen toen.

Topnoten: viooltjesblad en zijdeboombloesem
Hartnoten: lelietje van Dalen en jasmijn
Basisnoten: eikenmos en musk

Zoals ik al zei, is hij zoet, maar niet té. De zoetheid wordt gecombineerd met een warme, bloemige frisheid. Iets in dit parfum maakt de geur he-le-maal af, maar ik kan niet plaatsen wat het is. Dit is typisch een geurtje die je móet ruiken! Ik vind hem in ieder geval héérlijk, en draag hem de laatste tijd het vaakst.

Chloé – EDP 30 ml – €46,80 – shop deze
Iets duurder is dit schatje van Chloé. Dit is het origineel van Chloé, maar elk jaar brengen ze een variant erop uit, waarvan één hieronder staat. Chloé is heel anders dan de twee hierboven! Het uiterlijk van dit parfum is om verliefd op te worden. Het strikje is met de hand gestrikt, en de rubbels in het glas geven het flesje een vrouwelijk en lief uiterlijk.

Topnoten: pioenroos, lychee, fresia
Hartnoten: roos, magnolia, lelietjes-van-dalen
Basisnoten: amber, cederhout

Als je kijkt naar de geurnoten, zie je al dat hij erg bloemig is. Hij is elegant en charmant, een klassieke geur. Ook vind ik het een warme geur, hij is totaal niet zwaar, maar ook niet fris. Noem je zoiets nu poederig? Ik ken in ieder geval geen luchtjes die op Chloé lijken, dus ook weer even snuffelen in de parfumerie de volgende keer dat je er bent ;)

Chloé ‘Love, Chloé’ – EDP 30 ml – €51,30 – shop deze
Love, Chloé is een parfum van Chloé, en een paar jaar geleden uitgebracht. Hij is anders dan het origineel, minder zoet. Ook dit is een unieke geur die echt even geroken moet worden. Het is het parfum uit dit artikel die ik het minst gebruik, omdat ik hem te zwaar vind voor de zomer. Ik zou deze eerder pakken in de winter!

Topnoten: oranjebloesem, roze peper en iris
Hartnoten: seringen, hyacinth en blauwe regenbloesem
Basisnoten: talk en rijstpoeder

Warm, vrouwelijk en met een sensuele vleug erin. Zo zou ik deze dus omschrijven! Douglas noemt dit parfum ‘oriëntaals’, maar hij is meer dan dat. Hij is iets zwaarder dan de andere parfums in dit artikel, maar heeft een zeer vrouwelijke en warme touch.

Yves Saint Laurent ‘Manifesto L’Elixir’ – EDP 30 ml – €64,80 – shop deze
Recentelijk mogen toevoegen in m’n parfum stash, en nu al een favoriet! Wederom een prachtig flesje, maar dat zijn we natuurlijk gewend van YSL. ;) Het is de zoetste in het rijtje, maar tegelijkertijd is hij geschikt voor elk seizoen.

Topnoten: bergamot en mandarijn
Hartnoten: jasmijn, heliotroop en tuberoos
Basisnoten: ambroxan, vanille en kasjmier

Een beetje zoet, een beetje bloemig en een beetje oriëntaals. Het is een combinatie van zoete geurnoten, zonder té zoet te zijn. Hij is fris en ik vind het een vrolijke geur. Toch is hij ook warm en elegant. Volg je het nog? Oké, laten we het houden op: een beetje zoet, wat vleugje bloemen en een sprankeltje oriëntaals. Een unieke combinatie, en een absolute aanrader.

En dat waren dan mijn favoriete parfums! Ze verschillen allemaal qua geurnoten, maar één voor één zijn ze heerlijk. De langdurigheid van alle vijf is dik in orde! Ik krijg vaak complimenten als ik één van deze geuren draag. Nu moet ik zeggen dat mijn voorkeur sowieso naar EDP (eau de parfum) uitgaat, de laatste jaren. Ik kocht vaak EDT (eau de toilette) omdat dat goedkoper was, maar heel simpel: die vervliegen een stúk sneller. Beter investeren in een EDP dan, haha!

Wat is jouw favoriete parfum?

12 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in