Nagellak swatcher Linda: China Glaze Tribal Council Mini Set – Desert Escape collectie

Mijn nagellak collectie is weer aangevuld dankzij Evelien. Ik kan niet genoeg nagellak hebben vind ik zelf dan. Mijn vriend denkt daar wellicht anders over. Maar goed. Dit keer mocht ik mijn collectie aanvullen met de China Glaze tribal Council Mini set. Deze mini set is afkomstig uit de Desert Escape collectie.

De China Glaze Desert Escape collectie is uitgebracht in de zomer van 2015 en bevat 6 kleuren nagellak. Naast de losse nagellak (bevat 14ml per stuk) is er ook een mini set uitgebracht, de Tribal Council Mini Set. In deze set zitten alle nagellakken van de collectie in mini formaat. De nagellakken bevatten 3,6ml per stuk. Een stuk minder dan de ‘normale’ flesjes, maar ik vind dit altijd wel leuk. Het lukt mij bijna nooit om een nagellak helemaal op te maken, en met een mini set kun je voor een fijnere prijs toch kennis maken met alle kleuren.

De kleuren van links naar rechts:

  • What’s The Dune?
  • The Heat Is On
  • Don’t Mesa With My Heart
  • Don’t Desert Me
  • Rain Dance The Night Away
  • Meet Me In The Mirage

Wat een geweldige namen! Ik vind het altijd zo leuk als een merk tijd en energie steek in het bedenken van passende namen voor de nagellak. Het onthouden van alle namen is voor mij trouwens wel een uitdaging!

Het kwastje van de mini set is net als de flesjes ook mini. In eerste instantie dacht ik dat ik er super veel moeite mee zou hebben om het kwastje goed vast te kunnen houden en om netjes te kunnen lakken. Dit viel mij echter reuze mee. De kwastjes zijn mooi recht afgesneden en zijn lekker vol. Hierdoor wordt de nagellak eenvoudig opgepakt en kun je heel precies werken. Ik merkte nu ook een voordeel aan een mini kwastje. Je zit namelijk veel dichter op je nagel waardoor je eigenlijk nog preciezer kunt werken. Zeker bij rode tinten (lees: moeilijk te corrigeren als je een foutje maakt) is dit wel erg handig!

Op naar de swatches. Om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven van de nagellak heb ik geen speciale basecoat gebruikt waardoor de kleur wellicht beter uitkomt. Ook heb ik geen topcoat aangebracht zodat de natuurlijke glans van de nagellak het beste zichtbaar is.

What’s The Dune? is een prachtige nude / zandkleurige nagellak met crème finish. Hij dekt in 2 dunne laagjes. Deze nagellak ga ik zeker nog vaker dragen. Hij is perfect als je graag nagellak draagt, maar niet van felle kleuren houdt. Ook als basis voor een nail art is deze kleur perfect.

The Heat Is On is een heldere rode nagellak met een oranje ondertoon. Hij is erg dun en een beetje jelly. Hierdoor dekt hij niet helemaal, maar dit kan dus bewust zijn. Ik houd er altijd wel van als een nagellak helemaal dekt omdat je dan de randen van je nagels niet meer ziet. Op de foto heb ik 2 wat dikkere laagjes aangebracht.

Don’t Mesa With My Heart is poeder roze, baby roze, prinsessen roze of net welke lieve schattige kleur roze je eraan wilt hangen. Ik vind hem in ieder geval helemaal geweldig. De zacht roze kleur in combinatie met de super glanzende crème finish maakt deze nagellak een van mijn favorieten van deze collectie. Hij denkt ook nog eens prima in 2 dunne laagjes.

Don’t Desert Me is een nagellak met een metallic finish. Hij heeft een blauwe ondertoon waardoor hij een beetje frosty is. Het nadeel van nagellak met een metallic finish is dat ze vaak wat streperig zijn. Dat is bij Don’t Desert Me gelukkig niet het geval. Als je een beetje in één richting lakt zie je bijna geen strepen. De nagellak dekt prima in 2 dunne laagjes.

Rain Dance The Night Away is mijn andere favoriet uit deze collectie. Een helder blauwe nagellak met een crème finish. Ik vind de kleur geweldig. Helder en fel blauw. Doet mij absoluut niet aan de woestijn denken, eerder aan een vakantie met bounty stranden en een heldere zee. Hij denkt prima in 2 dunne laagjes.

Meet Me In The Mirage kon ik helaas niet swatchen en daar baal wel een beetje van. De nagellak is volgens mij uitgedroogd. Ik heb nog geprobeerd om met een paar druppeltjes nagellak verdunner de lak weer goed te laten krijgen, maar dit is helaas niet gelukt. Erg jammer, ik was erg benieuwd naar de rose gouden metallic lak met heel veel shimmers!

Ik ben erg blij met de China Glaze Tribal Council Mini Set uit de Desert Escape collectie. De kleuren hebben allemaal net een andere tint dan de nagellakken in mijn complete collectie waardoor het setje een goede aanvulling is voor mij. Toch zijn de kleuren voor iedereen te dragen bij alle geledenheden. De nagellak blijft met een base- en topcoat gemakkelijk 3 dagen zitten zonder chips en is dan ook zeer draagbaar. Ik vind dit zeker een pluspunt omdat ik niet iedere dag zin en tijd heb om mijn nagels te lakken. En tegen chips kan ik niet, dus dan zou ik wel moeten! Haha.

Als je meer van mijn nagellak swatches wilt zien kun je mij volgen op Instagram: @linverst of op mijn website Nyami.nl.

Liefs,
Linda

5 REACTIES

  1. Wat een mooie lakjes! Vooral Rain Dance The Night Away vind ik erg mooi. Jammer dat het laatste lakje is uitgedroogd, dat heb ik ook eens meegemaakt met een setje van Sephora (ook een glitterlak), balen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in