NYC 16h Lip stain

16
65

Ik hoorde er al veel over: de NYC 16h lip stain. Een soort vilfstift voor je lippen, die 16 uur zou blijven zitten. Maybelline heeft een 24h versie, die is uiteraard ook een stukje duurder, voor deze van NYC betaalde ik € 3,99. Ze zijn er in 10 kleuren en verkrijgbaar bij de Kruidvat.


(foto afkomstig van: Allura Beauty)

Lees snel verder! :love:

Ik kocht deze lip stain in de kleur Persistent Pink 490. Een lichtroze verpakking, maar de swatch op je hand is een tint donkerder. Laat je dus niet misleiden door de kleur van de verpakking.. ze lijken te matchen met de lip stain, maar zijn in werkelijkheid allemaal een tint donkerder.

Vooral op m’n lippen is er niets meer te zien van het lichtroze kleurtje. Ik heb van mezelf erg rode lippen, en deze lipstain maakt m’n lippen een stukje donkerder. Bijna tegen aan rood aan, zelfs. Dus niks lichtroze! Rood! Maar wel mooi, dus je hoort mij niet klagen.

Naakte lippen:

Met de lip stain op:

Deze lip stain heeft veel pluspunten. Als eerste: de vorm. Er zit een puntje aan waarmee je je lippen kunt omlijnen en dus als lipliner kunt gebruiken. Met de brede kant kun je vervolgens je lippen inkleuren, netjes binnen de lijntjes. Nog een bijkomend voordeel is dat de lipstain prettig ruikt, hij ruikt zoet. Het is geen vieze, rare vilfstift geur, daar was ik namelijk eerst bang voor. Wat wel jammer is, is dat deze lip stain no way de 16 uur haalt. Hooguit een paar uur. De lip stain belooft “Smooch Proof” te zijn.. en dat klopt wel. Zodra je deze lip stain op doet, trekt ‘ie vrij snel meteen in je lippen. Je voelt niet alsof je iets op je lippen hebt! Je kunt daarna met je vingers over je lippen gaan, maar hij zal niet afgeven, enkelt als je je lippen nat maakt. Het voordeel van een lip stain is dat je lippen niet gaan plakken zoals lipgloss. Ook met lipstick op ben ik snel geneigd vaak met m’n lippen over elkaar te gaan. Dat zal met een lip stain niet gebeuren.

Conclusie

Ik zou deze lip stain wel aanraden. Hier de voor- en nadelen op een rij:

voordelen:
– De prijs is prima te doen (€ 3,99)
– Je hebt keuze uit 10 kleuren
– Hij blijft langer zitten dan de gemiddelde lipgloss of lipstick.
– Het voelt niet alsof je iets op hebt.
– Geur is aangenaam.
– Hij is inderdaad eet- drink- en smoochproof.
– NYC valt onder COTY en is dierproefvrij.

Nadelen:
– Blijft niet 16 uur lang zitten.

Nou, dat is wel duidelijk hé? ;)

Disclaimer: Dit merk test op dieren en/of verkoopt in China. Tijdens het schrijven en publiceren van dit artikel, was ik daar nog niet mee bezig. Sinds oktober 2016 (klik voor uitleg) heb ik besloten alleen nog maar over dierproefvrije merken te schrijven. Ik heb besloten om de artikels -over merken die wél op dieren testen- te laten staan. Niet alleen omdat ik anders heel veel tijd, moeite en geld weggooi, maar vooral omdat ze voor veel mensen nog nuttig en informatief kunnen zijn. Mensen die deze merken wel gebruiken, bijvoorbeeld. Dat respecteer ik volkomen, en daarom blijft dit artikel gewoon online staan.

Hebben jullie al een lip stain in jullie bezit?

16 REACTIES

  1. Ik vind lipstains fijn! Ik heb er een van NYC en eentje van CoverGirl, bevallen me allebei prima. Die van CG is al 1,5 jaar oud en nog steeds lekker vloeibaar ook.

  2. Ziet er mooi uit…. ik denk dat ik die ook maar eens uit ga testen, voor de prijs hoef je het niet te laten in ieder geval :)

  3. ik heb gister een gekocht,
    Was heel goed verpakt en toch een droge punt, heb de kleur berry 498.
    met de zijn kant van de stift krijg ik wel kleur maar niet met de punt, ik vind he, daarom dus niet fijn.
    of heb ik gewoon weer pech dat ik een er eentje heb met een droge punt

  4. Ik heb deze ook! Forever Freesia 491. KLeur gaat er wel goed op, maar blijft inderdaad helemaal niet die 16 uur zitten. Wel gehoopt, maar helaas. Ben er niet weg van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here