Oh Fashion gaat alleen nog maar over dierproefvrije merken bloggen


(credits afbeelding: lush.com)

Zoals de titel het al zegt, ben ik bezig met het mijden van merken die op dieren getest zijn, óf merken die hun producten in China verkopen. In China is het bij wet verplicht om cosmetica op dieren te testen, dus dat zegt genoeg.

In het verleden heb ik geblogd over merken die op dieren testen. Vaak waren dit merken waarvan ik niet verwachtte dat zij dit deden – MAC, Yves Rocher, Kneipp, Nivea, OPI, noem het maar op. Die onwetendheid, plus dat ik me er nooit echt 100% in had verdiept, zorgt ervoor dat er reviews online staan van deze merken. Ik ben niet van plan deze te verwijderen, maar ik ga onder elk artikel (van zo’n merk) wel een disclaimer neerzetten.

Dankzij de enorm goede dierproeflijst van Naoki, waarvoor heel veel credit (check ook zeker even haar blog!), ben ik nu precies op de hoogte van de ‘slechte bedrijven’. Ik zeg bewust slecht, want cosmetica testen op dieren is anno 2016 niet nodig. Er zijn talloze alternatieven.

Dit betekent voor bedrijven die regelmatige producten opsturen, dat ik hun producten niet meer zal reviewen. Ik hoop dat wanneer de bedrijven dit lezen, dat ze mijn keuze respecteren en mij niets meer zullen toesturen. Maar ik hoop nog wel het meest dat ze iets met de boodschap doen.

Hieronder staat een lijst van alle merken die wél op dieren testen:

A
Alessandro
Anna Sui
Annemarie Börlind
Artdeco
Avene

B
Babor
Balenciaga
Benefit
Bio Oil
Biotherm
Blistex
Bobbi Brown
Bumble & Bumble
Burberry
Burt’s Bees
Bvlgari

C
Cacharel
Calvin Klein
Caudalie
Chanel
Chloé
Chopard
Clinique
Clarins
Collection
Collistar

D
Davidoff
Decleor
Diadermine
Diesel
Dior
Dolce & Gabanna
Donna Karan

E
Elizabeth Arden
EOS
Estee Lauder
Eucerin

F
Fendi

G
Garnier
Gilette
Giorgio Armani
Givenchy
Glamglow
Gliss Kur
GoodSkin Labs
Guerlain
Guess

H
Helena Rubinstein

J
Jil Sander
Jo Malone

K
Kenzo
Kérastase
Khadi
Kiehl’s
Kneipp

L
La Mer
La Prairie
La Roche Posay
Lancaster
Lancôme
L’Occitane
L’Oréal Paris/Professionnel

M
MAC
Madara
Make up Forever
Mary Kay
Max Factor
Maybelline
Melvita
Miss Sporty
Montagne Jeunesse

N
Nivea
NYC

O
OPI
Oriflame
O’right
Origins

P
Playboy Cosmetics
Prada

R
Redken
Revlon
Rexona
Rimmel

S
Sephora
Shiseido
Shu Uemura
Sisley
Snowberry
Sothys
Stila
StriVectin

T
Tom Ford
Toni & Guy
Tommy Hilfiger

U
Urtekram

V
Vaseline
Veet
Versace
Vichy
Victoria’s Secret

Y
Yves Rocher
Yves Saint Laurent

Deze lijst heb ik niet zelf samengesteld maar dat heeft Naoki dus gedaan, net als de lijst van merken die niet op dieren testen. Iemand die zo ontzettend veel moeite steekt in het achterhalen van de waarheid, vind ik gewoon een kanjer! Dus Sophie, als je dit leest: ga zo door! :heart2:

Ik hoop dat jullie mijn keuze begrijpen en respecteren! Ook ben ik erg benieuwd naar jullie standpunt op dit gebied. Gebruik je zelf wel eens merken die op dieren getest zijn? Zou je het missen om over deze merken te lezen? Laat het gerust weten in de reacties.

10 REACTIES

  1. Super dat je deze keuze hebt gemaakt! Ik maakte hem ook een jaartje of 2 geleden, en ik heb er geen spijt van. Op mijn blog staat zelfs nog een artikel hoe ik alles heb uitgezocht en hoe ik de overstap heb gemaakt, misschien is dat nu wel leuk voor je om te bekijken!

    Heel veel succes en liefs

  2. Wat een goede zet! Ik probeer er vaak wel op te letten, maar ben er niet 24/7 mee bezig. Wel ben ik van mening dat op dieren testen echt niet (meer) nodig is. Als merken dat nou eens gaan inzien.. En landen natuurlijk ook..

  3. Goed initiatief! Ik zie het steeds meer bloggers doen en het zet mij eerlijk gezegd ook aan het denken. Mijn mond viel echt open toen ik zag dat een paar van mijn favoriete merken in het niet-dierproef vrije lijstje stonden :O Balen dat dit soort merken überhaupt in ons land te krijgen zijn (dierproeven mogen hier niet worden uitgevoerd, maar merken die zich hier wel schuldig aan maken halen wij wel binnen onze grenzen) en dat wij op allerlei lijstjes moeten checken of het wel of geen dierproefvrije merken zijn.

  4. Wat goed! Ik probeer er wel om te denken, zeker met producten die ik dagelijks en veel gebruik. In je artikel staat bovenin dat je niet verwacht bij Yves Rocher dat zij op dieren testen, maar ze staan tegerlijkertijd ook in de dierproefvrije lijst. Zijn zij dan wel of niet dierproefvrij?

  5. Wat goed van je! Het zal nog wel maanden duren voordat bedrijven je keuze respecteren haha. Zelfs ik (ik blog al sinds dag 1 dierproefvrij) krijg nog af en toe een pakketje met producten erin van een merk dat op dieren test. Met excuses zoals “maar het product is wel vegan” (nee dat is het niet als er dierproeven zijn uitgevoerd) of “maar wij testen zelf niet op dieren dus zijn zelf dierproefvrij” (maar jullie betalen wel voor dierproeven dus niet dierproefvrij).

    Gelukkig zijn er heel veel bedrijven die wel dierproefvrij zijn die allemaal hele mooie producten maken :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in