Oh Question: Welk (beauty)ingrediënt vermijd jij?

In Oh Question stel ik (bijna) dagelijks een beautyvraag, die jullie kunnen beantwoorden in de reacties. Weet jij een leuke beautyvraag om te stellen? Mail me dan en ik zet ‘m online! Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden! De vraag van vandaag is..

Welk (beauty)ingrediënt vermijd jij?

Is er een ingrediënt in make-up die jij absoluut vermijdt? Ben je allergisch voor een ingrediënt of is er iets wat je liever niet tegenkomt in een beautyproduct?

Mijn antwoord: Ik heb zelf geen enkele ingrediënten die ik vermijd in make-up. Carmine, parabenen, parfum, olie, alcohol, het maakt me allemaal niet zoveel uit. Ik ben té nuchter om te stressen om bepaalde ingrediënten, en ik ben ook *gelukkig* nergens allergisch voor.

11 REACTIES

 1. Ik ga alleen dingen ontwijken als mijn huid droger is dan normaal, of zoiets. Dan probeer ik minder alcohol/parfum te gebruiken maar normaal gesproken maakt het mij ook niet zoveel uit!

 2. Ik ben de afgelopen tijd veel meer gaan letten op de ingrediëntenlijst. Ik vermijd zoveel mogelijk alcohol, parabenen, SLS en parfum in huidverzorgingsproducten. Maar mijn huid is daar ook echt gevoelig voor. Olie kan me niet zoveel schelen.

 3. Ik wordt steeds idioter in wat ik allemaal niet in mijn producten wil hebben.
  Ik vermijd nu (in ieder geval in producten die ik nieuw koop, oude producten maak ik nog gewoon op) Sodium laureth en lauryl sulphate, minerale oliën.
  En in shampoo’s en conditioners, alle soorten siliconen en poliquaterniums. aangezien deze er alleen met sulfaten uit te wassen zijn.
  Ik moet zeggen dat het vermijden van sulfaten toch zeker iets goeds heeft gedaan voor mijn haar en hoofdhuid. Ik heb altijd een ontzettend gevoelige hoofdhuid gehad en ook regelmatig last van roos en zelfs van berg ( wat die kleine baby’s hebben, van die vieze grote plakken roos :P bah, haha) sinds ik geen sulfaten ( en ook geen siliconen) meer gebruik, is alle berg weg plus dat ik mijn haar veel minder vaak hoef te wassen dan vroeger. het wordt gewoon minder snel vet.
  (eerst waste ik het 2 keer per week, nu hoeft het nog maar 1 keer ;) )

 4. Niks eigenlijk, ik ben niet zo panisch en ook niet allergisch of wat dan ook. Eerder vermeed ik alleen oogmake-upremover met olie, maar dat was omdat ik lenzen had. Kreeg altijd vette vlekken op m'n lenzen. Nu ik implantaten heb, heb ik daar geen last meer van.

 5. Ik vermijd wel alcohol in mijn gezichtstonic, ik heb gemerkt dat ik daar een zeer gezicht en een rode huid van krijg. Verder vind ik het allemaal prima.

 6. Eerst lette ik daar nooit op, phoe alsof mij dat iets kan schelen haha. Maar ik krijg nu echt hele erge last van onzuiverheden, ik denk dat het wel acné te noemen is. Ik weet dat het deels door 'hormonen' en dergelijken komt, iedereen in mijn familie heeft dat ook heel erg. Maar misschien scheelt huidverzorging wel een beetje? Dus ik probeer alcohol en parabenen te vermijden, ook gebruik ik nu niet meer mijn catrice poeder omdat 'ie talk bevat maar ga ik de stay matte poeder van rimmel proberen, daar blijkt geen talk in te zitten. Met haar en lichaamsverzorging let ik daar trouwens echt niet op, geen idee waarom haha. Ik denk maar: ach, het gaat toch goed zo? :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in