Persoonlijk || Cursus visagie bij The College ♥ les 5

Helaas komt aan alles een einde, zo dus ook aan mijn cursus visagie. Ik vind het erg jammer dat de lessen nu zijn afgelopen, ik heb het onwijs leuk gehad! En wat heb ik een hoop geleerd. Deze laatste les werd afgesloten door middel van een heavy, gekleurde smokey eye look. We mochten moesten alles uit de kast trekken en lekker spelen met kleur! En dat hebben we gedaan.. kijk maar mee!

Carlijn begon allereerst weer met een look te maken op een model. Stap voor stap legde ze uit wat ze precies deed, en tussendoor gaf ze ons ook nog heel veel tips. Zoals ik al zei gingen we deze laatste les voor een gekleurde smokey eye, want een smokey eye hoeft niet alleen met zwart! Hierboven brengt Carlijn de basis aan bij het model.

Vervolgens bracht Carlijn met een knalrood oogpotlood een paar lagen aan op het bewegend ooglid. Ze brengt bewust een paar lagen over elkaar aan, omdat deze straks dan beter te vervagen zijn. Als je één laag aanbrengt, is hij na één keer vervagen al verdwenen. Vervolgens vervaagt ze het potlood (met korte bewegingen) en daarna zet ze hem vast met oogschaduw in dezelfde kleur.

Met het oog open werd er een blauw potlood aangebracht in het arcadeboog. Dit wordt met open oog gedaan, omdat je dan direct goed kan zien of het potlood (of de oogschaduw) op de juiste plek zit. Vaak zit je met gesloten ogen al snel te laag of juist te hoog! Vervolgens werd de blauwe kleur weer geblend, dit keer naar boven toe.

In het ooghoek werd de kleur geel gebruikt, om in het thema “knallende kleuren” te blijven. Als je geel gebruikt in een ooglook, zorgt dit ervoor dat de andere kleuren intenser en krachtiger worden van kleur. Zo werd het paars nog paarser, en het blauw werd nog knallender. Uiteindelijk werd op het waterlijn een rood potlood gebruikt. Om dit met nóg meer pigmentatie te doen, stak Carlijn het puntje van het potlood eventjes in een vlam van een aansteker. Eventjes blazen (heel belangrijk!) en dan aanbrengen op het waterlijn. Resultaat: een intens rode kleur!

Onder het oog bracht Carlijn dezelfde kleur aan als in de arcadeboog (inmiddels paars). De kleur boven en onder werden met elkaar verbonden, zo wordt de ooglook één geheel. Tot slot werd er een turquoise mascara aangebracht. Het wenkbrauw werd ook nog even bijgetekend, beginnend bij de aanzet. Teken met het wenkbrauwpotlood verticale streepjes, vervolgens volg je met je potlood de haartjes, tot aan het hoogste punt van de wenkbrauw. Dan werk je naar beneden toe.

En dit was mijn look geworden! Op mijn lieftallige model en tevens collega/vriendinnetje Dieuwke. Ik ging lekker los met kleur. Ik begon met een roze oogschaduw op het bewegend ooglid, gevolgd door een paarse kleur in de arcadeboog. Geel onder het wenkbrauwbot en in de ooghoek, en een knallend turquoise kleurtje onder het oog. Vervolgens bracht ik met m’n vinger wat lippenbalsem aan op het ooglid, en plakte er wat losse glitters op voor een extra feestelijk en kleurrijk effect.

De wenkbrauwen werkte ik bij met een wenkbrauwgel, en ik bracht een zwarte volume mascara aan. Oh, en knallende lipstick mocht natuurlijk ook niet ontbreken! Net als een mooie, subtiele blush, omdat de rest van de look al vrij heftig was. Ik vind het best een geslaagde look geworden. Niet om te dragen buitenshuis, maar wel een catwalk of magazine look :cool:

“The College is een particulier opleidingsinstituut gespecialiseerd in Make-Up, Hairstyling en Styling. Passie en creativiteit maken The College tot een opleidingsinstituut met een geheel eigen(zinnig) DNA. The College kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, waarbij talentontwikkeling centraal staat. Vol enthousiasme delen gepassioneerde educators stap voor stap hun praktische- en theoretische kennis. Zij vormen samen met de evenzo gepassioneerde studenten het kloppend hart van The College! The College biedt cursussen, opleidingen en masterclasses op verschillende niveaus.”

De cursus die ik volgde heet Discover. Dit is een basiscursus, waarin je in vijf weken de basistechnieken leert. Je leert make-up ontdekken, ermee spelen, wat de functies van bepaalde make-up producten zijn, tips en tricks, noem maar op. Je hebt vrijwel alleen maar praktijk, lekker aan de slag gaan dus! Dit alles in een mooie, inspirerende ruimte (incl. heerlijke hapjes en drankjes!), en met lieve mensen die de tijd voor je nemen. Wil je meer informatie over deze cursus, of over het andere aanbod van The College? Bezoek dan even de website van The College.

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de lessen. Ik dacht al een hoop te weten, maar er blijkt nog zoveel te leren! Ik heb het enorm naar mijn zin gehad, en wil The College dan ook ontzettend bedanken voor deze geweldige kans. Ik heb binnenkort nog een verrassing voor jullie, dit is alleen nog steeds in de “bespreek-fase”, dus nog eventjes geduld.. Maar ik kan jullie nu al verklappen dat het een klapper van een verrassing wordt! :wink:

10 REACTIES

  1. Blijf het gaaf vinden dat je dit mocht doen! Ook zo’n velle look maken is nog niet zo makkelijk lijkt mij, maar je hebt er wel wat moois van gemaakt. Zou mij ook wel wat lijken om nu echt eens de basis van een pro van dichtbij te zien. xxx Lucinda

  2. Super leuk dat je deze cursus gedaan hebt, kan me voorstellen dat je op die manier in korte tijd heeeeeel veel kan leren. Gave look, vooral dat turquoise onder de ogen vind ik stoer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in