Persoonlijk || Mijn nieuwe bril

Misschien wist je het, misschien niet. Ik draag sinds een paar jaar lenzen, maar heb er al die tijd nog een bril naast gewild. Ik heb namelijk niet iedere dag zin in lenzen, en wanneer je soms onverhoopt uit je bed moet, is een bril opzetten even wat makkelijker. Vooral aangezien ik vaak lange nagels heb, is lenzen in- en uitdoen soms echt een rotklus.
Aangezien laks mijn tweede naam is, was ik erg blij toen Brillaro mij mailde voor een samenwerking. Ik mocht een bril uitzoeken via de webshop, waarvan ik vandaag mijn ervaring daarmee deel met jou! Ook show ik natuurlijk m’n nieuwe bril aan je. :cool:

Het model dat ik heb, is model Belcher. Deze zie ik momenteel alleen met een groen randje, zelf heb ik een oranje randje. Bij deze kleur staat onderaan dat het een damesbril is, maar bij deze ander kleur stond unisex. Het is dus gewoon een unisex bril!
Dit model kost €49,95 en is inclusief enkelvoudige glazen. Dit heb ik zelf ook, dit is vrijwel standaard. Je hebt ook multifocale glazen en prisma glazen, dit is dan iets duurder. De enkelvoudige glazen bevatten CR39 lenzen, welke verschillende lagen heeft die de glazen kraswerend, reflectieloos, anti-aanslag en vuilafstotend maken.

Het materiaal van het frame is gemaakt uit superieur Italiaans acetaat – uit één blok acetaat zelfs, om kleurvastheid te garanderen. De bril bevat Duitse scharnieren van gehard staal, hierdoor zijn de pootjes soepel te bewegen.

Ik heb dus enkelvoudige glazen, het enige wat ik hierbij hoefde te doen is mijn sterkte en eventuele cilinder doorgeven. Dit stond op mijn recept dat ik altijd bij m’n lenzen krijg. Hierboven zie je mijn bestelling!

PD staat voor pupil distance, dus de afstand in centimeters tussen je pupillen. Deze staat standaard op 62 mm, ik heb hem bij mezelf zo laten staan en dat bleek precies goed te zijn. Ik denk ook dat dit wel vrij standaard is bij de meeste volwassenen, maar mocht je twijfelen, neem dan contact op met je opticien. Meer informatie over pupilafstand staat allemaal op de site van Brillaro vermeld!

De bril bevalt me enorm goed. Het was de bedoeling dat ik hem voor erbij zou hebben, maar sinds ik de bril in huis heb, heb ik nog geen één keer m’n lenzen gedragen. Ik heb zelfs m’n lenzen totaal plan stopgezet! Ik krijg onwijs veel complimenten over m’n bril, het zou me zelfs beter staan dan geen bril. Het duurde een week voordat ik er echt aangewend was, want met lenzen ‘kijk’ je heel anders. Je hebt dan gewoon scherp beeld, nu zie ik in m’n ooghoeken de randen van de bril en daarbuiten is het onscherp, maar net zoals je hersenen ervoor kiezen om je neus te negeren, negeren m’n hersenen nu ook de bril.

Ik moet zeggen dat het ’s ochtends erg veel tijd scheelt – ik hoef geen lenzen meer in te doen, en wat had ik daar soms ruzie mee. Vooral met lange nagels was het uithalen van m’n lenzen een ramp! De gewonnen tijd ’s ochtends ben ik gedurende dag wel weer kwijt aan het continu schoonmaken van m’n bril, want zo’n lomperik als ik pakt hem natuurlijk vaker bij de glazen dan bij het frame vast. Verder ben ik zó blij met m’n nieuwe bril. Het model dat ik heb past gewoon overal goed bij. Het is een vrij eenvoudig model, maar precies waar ik van houd.

Bij Brillaro heb je een enorm assortiment dames- heren en unisexbrillen. Ook zonnebrillen! Heb je, net zoals ik, geen idee welk model je staat? Probeer dan de virtuele pasoptie. Je kunt je eigen foto zelfs uploaden en daar de bril op zetten, dat heb ik ook gedaan. Dit deed ik met een aantal modellen, net zolang tot ik een beetje een idee had wat mij stond. Uiteindelijk nam ik op de gok het model Belcher, en die blijkt dus net zo goed te staan als ‘in de virtuele spiegel’.

Je profiteert van gratis verzending en een 90 dagen retourbeleid. Is het model dat je hebt gekozen toch niet zo mooi als je had gehoopt? Als je dan kiest voor een tegoedbon, krijg je 100% van het aankoopbedrag terug. Wil je toch liever je geld terug, krijg je 75% van het bedrag terug. Dat vind ik nog hartstikke netjes, gezien de bril voor jou op maat wordt gemaakt!

Heb jij een bril? Draag je die liever dan lenzen?

6 REACTIES

  1. ik vind ‘m wel erg gaaf :D heb sinds februari ook weer een nieuwe bril maar hij bevalt me helemaal niet.. glazen zijn slecht gezet en totaal asociaal behandeld in de winkel >.<

  2. Ziet er niet slecht uit! Hij staat je ook erg goed.
    Ik heb een hopeloos verouderde bril, maar draag hem nog steeds – al is het dringend tijd voor een nieuwe, want hij is niet eens meer sterk genoeg. Het is dat bezoekje aan de oogarts dat me tegensteekt… Ik draag mijn bril alleen thuis en op kantoor; als ik ’s avonds ergens heen moet ofzo, draag ik daglenzen. Die kan ik ’s avonds gewoon weggooien. Ik heb het geduld niet om maandlenzen netjes in die potjes te stoppen en bovendien draag ik dus lang niet elke dag lenzen.

  3. Mijn man heeft ook een fijne Brillaro ervaring! Na een kleine kink (ik zwijg ?) is hij nu verknocht aan zijn zonnebril op sterkte… de bril staat jou ook echt goed!

  4. Leuke bril! Ik heb 2 brillen, thuis draag ik ze bijna niet maar als ik niet thuis ben vind ik het we prettig om ze op te doen, ik heb niet hele slechte ogen namelijk maar wel een afwijkende cilinder dus het geeft mn ogen wel rust wanneer ik mijn bril draag!

  5. Ik heb er heel lang tegen gevochten haha, maar ben nu ook aan de (computer)bril. Ik zat de laatste maanden zo ongeveer met mijn neus tegen het beeldscherm, bleek ik dus gewoon een afwijking van – 2 komma zoveel te hebben. Oef. Die bril heeft me dan ook zo ongeveer het leven gered, haha;-) Grappig, want dit model lijkt heel erg op die van mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in