Producten waar ik niets mee heb

Jullie konden vorige week al lezen over merken waar ik niets mee heb, maar er zijn ook beautyproducten waar ik niets mee heb! En natuurlijk kan ik het niet laten óók die even te delen met jullie. Want hoe dol ik ook ben op sommige cosmetica, er zijn gewoon producten waar ik nooit mee om zal kunnen gaan. Lees je mee?

Bronzer! Ugh, ik kan er niet mee overweg. Op de één of andere manier breng ik altijd teveel aan, waardoor het lijkt alsof ik uit één of andere inheemse cultuur kom waar ze nog in hun berenvel met speren te werk gaan. Niets geen mooi geshaped gezicht voor mij dus, eerder een look waarvan het lijkt alsof ik samen met Bram door de stront heb liggen rollen. Nope, bronzer is niet aan mij besteed!

Lipbalm uit een potje. Waar je met je vinger in moet roeren om er iéts uit te krijgen. En niet één keer, maar je moet (om een fatsoenlijke portie eruit te krijgen) altijd meerdere keren met je (meestal veel te dikke) vinger in een (meestal veel te klein) potje flink in porren om vervolgens een heel klein beetje om je lippen te krijgen. En daarna? Wat doe je dan met die vieze vinger? Brrr.

Lipgloss, en dan helemaal met een schuin afgesneden gedeelte. Eén keer te hard knijpen en de halve inhoud schiet achterin je keel. Het verdelen van de substantie met de applicator is ook een ramp, de helft smeer ik op m’n wang. Haat aan dit soort lipgloss!

In de categorie “martelwerktuigen uit de film Saw”: de wimperkruller. Nooit mee overweg gekund. 9 van de 10 keer doe ik hem te ver naar de wimperrand waardoor ik de huid samenknijp, in plaats van m’n wimpers. Na de laatste poging heb ik hem weggegooid, al had ik hem eigenlijk ritueel moeten verbranden.

Een eyeliner in potlood vorm: doe maar niet. Het pigment is nooit zo intens als bij een pen of stift, de lijn is nooit zo strak, en het blijft nooit zo goed zitten als een échte vloeibare substantie. En vaak doet het nog zeer ook om met een potlood over die gevoelige huid heen te kalken, vooral als je een potlood hebt wat amper pigmentatie afgeeft.

Vloeibare of creamy oogschaduw. Hoe heb ik óóit dit op m’n ogen kunnen smeren? Zelfs met primer eronder gaat het na 5 minuten al in m’n crease zitten, en aangezien ik ook geen 18 meer ben, zijn binnen de kortste keren alle lijntjes en rimpeltjes rondom m’n ogen gevuld met uitgelopen oogschaduw. En hoe goed de primer ook is die je eronder doet: het gaat áltijd creasen. Dus merken: stop met vloeibare oogschaduw, a.u.b.!

Niet echt een bepaald product, eerder een trend: crackle nagellak. Ik heb het echt maar héél even leuk gevonden. Echt. Héél. Even. Nu ik het terugzie, denk ik echt: dat is ook geen pan! Hoe hebben we dit in godsnaam ooit leuk gevonden?! We slaan de grootste paniek om gechipte nagellak, maar de “mijn-nagellak-is-er-half-afgebladderd”-look is totally fine. Whut?

Welk product zou jij prima kunnen missen?

25 REACTIES

 1. Ik heb nog nooit een wimperkruller gekocht en ben het ook niet van plan, no way….. Ook de crackle nagellak, ja dat was leuk toen ik op de middelbare zat… zo’n 14 jaar geleden dus, nu niet meer. Het is dus allemaal veel te herkenbaar hahaha. xxx Lucinda

 2. Die crackle lakken heb ik nooit begrepen :’) ik vond het meteen al heel raar uitzien. Een wimperkruller heb ik ook nooit gebruikt. Je wimpers zijn erna misschien wel gekruld, maar meteen ook een heel stuk ‘korter’ doordat de krul ergens anders zit dan zou moeten. En ik heb er een keertje mijn wimpers mee afgeknipt – omdat de rand heel scherp was. Nee, ook niets voor mij.

 3. Ooh die crackle nagellak inderdaad! Brrrr.
  Ik kan trouwens ook prima zonder (gezichts)highlighter of blushes met veel shimmer. Ziet er bij mij niet uit!

 4. Archh ik haat de plakkerige lipglossjes. En voor mij ook geen wimperkruller! En rode/ koperachtige/ oranje oogschaduws wil ik niet op mijn oogleden! Ook vermijd ik donkerpaarse/ rode lipstick. x

 5. Ik probeer elke keer wel weer een wimperkruller te gebruiken, maar dan heb ik hem eens gebruikt en dan de komende weken ook niet meer. Je hebt het wel heel leuk geschreven Evelien! :)

 6. Sinds ik een goede kleur heb om te shapen, kom ik gelukkig wel met bronzer uit de voeten! Maar zo’n mooie oranje streep… Nah, doe maar niet :P. Verder lukt een wimperkruller me meestal gelukkig wel, maar de rest zijn inderdaad van die net-niet producten! Ook oogschaduw in potloodvorm (hoe blend je dat?) en creme blush/bronzer (hoe zorg je dat je niet 2 stippen op je wang hebt die niet meer te blenden zijn?) zijn horror :P.

 7. Ik lees en hoor wel vaker dat mensen een wimperkruller helemaal niks vinden. Maar ik ben er zo blij mee! :) Ik kan helemaal niet overweg met eyeliner. Maakt niet uit in welke vorm. Zo’n lijntje op mijn ooglid resulteert bij mij vaak in één zwart drama.

 8. Wat leuk om te lezen. Ik ben juist dol op een wimperkruller. Ook ben ik dol op de color tattoo’s van Maybelline, die blijven echt onwijs goed zitten ( ennuh nee ik ben ook geen 18 jaar meer , dus wie weet is het wat voor jou:) )

 9. Yep, deze zouden ook allemaal bij mij op het lijstje komen. Gelukkig heb ik lange wimpers en heb ik dat ‘enge’ ding niet nodig als ik andere dat op hun oog zie zetten krijg ik gewoon de bibbers. En bronzer kan ik ook echt helemaal niets mee. Leuk lijstje :)

 10. Omg haha ik haat ook alles behalve de wimperkruller, zonder dat hangen mijn wimpers naar beneden ipv naar boven haha. Maar oh die crack nagellak was verschrikkelijk zeg, ik zie nog wel eens die opi lakjes in een kortingbak af en toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in