Recept: Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

havermoutkoekjes
SONY DSC

De laatste tijd vind ik het heerlijk om te bakken! Via een aantal healthy blogs kom ik uit bij lekkere recepten, die ik vervolgens uitprint en verzamel in een mapje met insteekhoezen. Mijn eigen receptenboek! Eén recept daarvan zijn deze havermoutkoekjes – supermakkelijk om te maken, en ook nog eens heel gezond en lekker. Kijk je mee naar het recept?

Benodigdheden:

  • 2 (rijpe) bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 eetl. honing of agavesiroop
  • 30 gram rozijnen
  • 10 gram chocolade (cacao nibs of gehakte stukjes chocolade)
  • beetje kaneel

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen (het liefst rijpe, die zijn makkelijker te prakken!) in een kom en prak ze fijn, tot het een papje is. Gooi de havermout, honing en kaneel erbij.
2. Prak alles door elkaar.

3. Doe de gehakte chocolade of cacao nibs erbij, samen met de rozijnen.
4. Alles is nu een mooi papje! Schep met een eetlepel of ijslepel bolletjes beslag uit de kom, en doe dit op de bakplaat (die met bakpapier is bekleedt).

5. De laatste restjes schraap je er makkelijk uit met een pannenlikker!
6. Het kan nu de oven in! Laat het 20 minuten in de oven zitten, en haal het er dan uit.

Tadaaa, je koekjes zijn klaar! :inlove: Laat ze nog eventjes afkoelen, en smullen dan maar! Laat je even weten hoe ze smaakte?

Ik maakte dit heerlijk recept met dank aan m’n Rosti Mepal bakset, dit is de Margrethe uitvoering. Het is een 5-delige bakset en zeer compleet. Ik vind hem ideaal, en raad hem iedereen aan die vaak bakt. Neem ook een kijkje bij hun servies! Ik ben verliefd op de bordjes :inlove:

9 REACTIES

  1. Oeh dat ziet er wel erg lekker uit en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Ik heb ook mijn eigen receptenschrift waar ik vanalles in schrijf en plak wat ik tegenkom. Deze zal er ook wel in komen te staan ;) xxx Lucinda

  2. Dank je wel voor het super recept! Mijn koekjes staan net in de oven en de lucht van het kaneel begint al heerlijk door mijn woonkamer te geuren yum yumm!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in