Reizen || 5 steden in Europa om te bezoeken

Reizen, ik houd ervan. Het liefst ga ik ieder jaar ergens anders heen. Of het nu een eenvoudige citytrip is, of een luie vakantie in een zonnig land, reizen is altijd goed! Vandaag laat ik jullie vijf hoofdsteden zien die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Waar ben jij al geweest, van deze hoofsteden?


(bron)

1. Londen

Sinds ik naar Newcastle ben geweest, wil ik zo snel mogelijk weer terug naar Engeland. Ik houd van dat land. Londen lijkt me allemachtig leuk – niet alleen om te shoppen! Want hoewel de oude architectuur perfect gemixt is met de meest hippe winkels, is het volk er ook gewoon leuk. En ook de reis er naar toe, natuurlijk! Een tochtje met de boot is zo gemaakt, en met het vliegtuig ben je er zelfs met een uur.


(bron)

2. Berlijn

Het eerste wat in me opkomt als ik aan Berlijn denk: MAC winkel en Hello Kitty winkel! Vrienden van ons waren er een paar jaar terug en stuurde vrijwel direct foto’s van deze winkels. Het moge duidelijk zijn dat je in Berlijn heerlijk kunt shoppen. Maar ook lekker eten, genieten van de historie en de cultuur, of gewoon lekker een dag rondstruinen. Berlijn is relatief dichtbij, maar toch waan je je in een heel andere wereld!


(bron)

3. Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Je zou in eerste instantie niet aan deze stad denken, maar het is absoluut de moeite waard! Een prachtige stad die veel heeft te bieden, en talloze bezienswaardigheden hebben. Historische kerken, de Donau, veel diverse musea, en natuurlijk volop winkelplezier. Vliegtickets naar Boedapest vind je hier heel goedkoop, trouwens!


(bron)

4. Rome

Wie kent deze stad niet? Absoluut een musthave om eens bezocht te hebben. Deze eeuwenoude stad heeft tal van bezienswaardigheden te bieden – van musea tot winkels, historie tot nieuwerwets. Alles is hier te vinden! Wat dacht je van De de Trevi fontein, de Spaanse Trappen of het Colosseum? Een prachtige stad waar je je ogen uitkijkt.


(bron)

5. Barcelona

Hier ben ik nog nooit geweest, maar het staat enorm hoog op m’n lijstje! Deze trendy stad has it all – grote winkelcentrums, hippe clubs en discotheken, mooie architectuur. Bekijk de stad terwijl je rondscheurt op een Vespa (die je er makkelijk kunt huren), of stap in een GoCar of touringbus. Mooie mannen spotten is natuurlijk ook een pré.

In welke steden ben jij geweest? Wat raad je aan?

5 REACTIES

  1. Barcelona was zo’n gave stad om te bezoeken en ik zou er ook heel graag naar terug willen. Wat heb ik het daar mooi gehad. Ook Londen staat natuurlijk ook nog altijd bij mij in de top 10, maar ook Birmingham, die stad is ook zo tof. Ik heb echt nog weinig van de wereld gezien en hoop ooit daar verandering in te brengen. xxx Lucinda

  2. Ik krijg hierdoor helemaal zin om te reizen. Deze zomer ga ik naar Londen en er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan hoeveel zin ik er in heb. Boedapest en Rome lijken me ook erg leuke steden. Berlijn ook trouwens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in