Review ♥ Catrice Infinite Matt foundation

Jongens, ik heb goed nieuws en slecht nieuws! Mijn favoriete foundation gaat uit het assortiment van Catrice, maar wel met 50% korting. Omdat ik deze foundation nu al een jaar gebruik, leek het me tijd om hierover eens te schrijven. Ik vind dit een enorm fijne foundation, en hij kost momenteel slechts €3,30! Ben je benieuwd naar mijn ervaring, lees dan even verder.

Klik verder voor de rest van de review.

Oil-free make-up with longlasting matt-effect. Hydrating and with light-reflecting pigments it creates an even, fresh complexion and leaves skin feeling soft.

Verpakking
De foundation zit in een glazen flacon, met zwarte dop. Onder dop vind je een pompje, de eerste keer moet je even een paar keer pompen (haha) en dan komt de foundation eruit (hahaha sorry). Ik heb de kleur 010 Light Beige, de lichtste kleur en perfect voor mijn huidskleur (en ik ben best bleek!). De inhoud bevat 30 ml, hier doe ikzelf ongeveer 3 á 4 maanden mee. De foundation is 12 maanden houdbaar.

Tip: is de foundation bijna op, en krijg je er niks meer uitgepompt? Draai dan het pompje los, zo kun je met het pompslangetje de restjes eruit schrapen.

Dekking
Ik vind de dekking erg fijn – hij dekt erg goed. Ik breng de foundation aan met een bufferkwast, en gebruik hierbij één pompje foundation. De foundation laat zich makkelijk verdelen en geeft niet snel af op kleding. Eén pompje foundation vind ik dus voldoende – zo krijg je geen plamuurlaag, maar heb je toch voldoende dekking. De foundation vlekt niet (ook niet na een paar uur dragen). Wel vind ik de foundation een beetje glimmen na het aanbrengen, ondanks de naam “Infinite Matt”.


Zonder foundation


Zonder foundation (close-up)

Ik zat echt te twijfelen om de close-up foto te plaatsen, ik vind ‘m vreselijk! M’n poriën zijn echt huge! :hmpf: Toch plaats ik hem wel, want op de volgende foto’s kun je zien dat hij de poriën een stuk kleiner maakt.


Met foundation


Met foundation (close-up)

En nog even een foto ter vergelijking.. zoals je ziet, dekt hij rode plekjes in m’n gezicht, maakt m’n poriën een stuk kleiner, egaliseert m’n huid, dekt goed maar niet té goed.

Langdurigheid
Catrice beweert dat de foundation “up to 18h” blijft zitten – dit is helaas niet zo. Hij blijft vrij lang zitten, maar hooguit 7 tot 8 uur. Ik vind dat alsnog vrij lang voor een budgetproof foundation, maar het blijft jammer dat ze er “tot 18 uur” opzetten.

Conclusie
Een zeer fijne foundation, absoluut m’n favoriete. Hij maakt de beloftes niet echt waar – maar toch ben ik erg tevreden met deze foundation, en vind ik het jammer dat hij uit het assortiment gaat. Zo te zien aan het persbericht van Catrice komen ze niet met een vervanger, de enige nieuwe foundation die Catrice gaat uitbrengen is de BB cream. Dat wordt dus foundations inslaan de komende tijd!

Informatie
Prijs: € 6,59 € 3,30
Inhoud: 30 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat en Trekpleister
Pluspunten: Blijft vrij lang zitten, budgetproof, goede dekking, handige en hygiënische verpakking, hydrateert, ruikt lekker, geen plamuurlaag.
Minpunten: Glimt een beetje na het aanbrengen (niet echt “matt” dus)
Belangrijk om te weten: De foundation is beschikbaar in drie kleuren.

13 REACTIES

  1. Ja ik gebruik hem ook al een hele tijd. Ik vind het zo jammer dat hij eruit gaat. Helaas stond hier niets meer in het schap. De rest van de foundations zijn mijn kleur niet, dit was echt een perfecte match :(

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook heb maar de photo finish van Catrice toch net even wat fijner vind. Gelukkig blijft de photo finish bestaan (op nummer 040 na dan).

  3. Zo jammer dat ze deze foundation uit het assortiment halen! Ik heb daarom nog gauw een paar flesjes ingeslagen, voorlopig kan ik dus nog vooruit, haha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in