Review ♥ Essence I ♥ Extreme crazy volume mascara

Een knalroze verpakking, de belofte voor ‘extreme’ wimpers én lovende reviews op andere blogs. Die dingen zorgde ervoor dat deze mascara in m’n winkelmandje belandde! Ik wist dat hij erg geliefd was bij een hoop mensen, dus ik was erg benieuwd hoe hij mij zou bevallen. Lees je verder?

Klik verder voor de rest van de review!

Mascara
Deze knalroze mascara is een echte opvaller in het Essence schap. Grote, zwarte letters en een standaard verpakking. Er zit maar liefst 12 ml in deze mascara! De mascara is diepzwart, en bedoeld voor ‘extreme & crazy volume’. Deze mascara is er ook in een andere variant: zwarte verpakking, roze letters én ook uit de I ♥ Extreme lijn. Die mascara ben ik op dit moment nog aan het testen voor jullie!

Applicator
De applicator bevat een lang borsteltje, met flexibele haartjes. De haartjes zijn vrij kort, en zitten rondom het hele borsteltje. Er zit alleen best wel wat ruimte tussen de ‘rijen haartjes’, en die ruimte is flink gevuld met mascara! Yikes, er zit dus wel heel veel mascara aan het borsteltje. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken op mijn wimpers!


Zonder mascara


Zonder mascara


Zonder mascara


Zonder mascara


Met twee laagjes I ♥ Extreme crazy volume mascara


Met twee laagjes I ♥ Extreme crazy volume mascara


Met twee laagjes I ♥ Extreme crazy volume mascara


Met twee laagjes I ♥ Extreme crazy volume mascara

Aanbrengen
Het aanbrengen is ook nog een vak apart! Als je gewoon je wimpers ‘bestrijkt’ met het borsteltje, is er niets aan de hand. Maar bestrijk je je wimpers via de bovenkant (dus de bovenkant van je wimpers, in plaats van de onderkant) dan krijg je vrij snel spinnenpoten! Er blijven dan hele klodders mascara van het borsteltje achter in je wimpers. Kans op spinnenpoten is bij deze mascara dus erg hoog! Eén laagje is – voor mij – het mooiste resultaat, aangezien m’n wimpers al erg lang zijn.


Ik trok zo’n rare smoel op deze foto, maar het was de enige waarop je het effect vanaf een afstand goed zag :mm4:

Ervaring na één week
Ik heb de mascara een week lang elke dag gedragen. Wat ik als conclusie kan geven, is dat hij z’n effect lichtelijk verliest na ruim 10 uur, maar je wimpers zien er nog steeds goed uit! De krul blijft er nog goed in zitten, ook een pluspunt. Wat ik wel heel jammer vind, is dat na 3-4 uur al dat zwarte vegen onder je ogen komen. Ughhh, not again! Vooral aan het einde van de dag, ’s avonds dus, zie ik eruit als een panda on crack. Plus, je hebt érg snel kans op spinnenpoten. Voorzichtig aanbrengen dus, en niet teveel laagjes gebruiken!

Conclusie
Het is best schrikken als je door dit artikel scrollt. Eerst zie je mooie, lange wimpers en dan BAM! – klonters in m’n wimpers. Toch vind ik deze mascara erg fijn, mits ik één laagje gebruik (en niet twee, zoals op de foto!). Vanaf een afstand heb ik, zeker in combinatie met Revitalash, enorm lange wimpers. Ze kunnen m’n wenkbrauwen aanraken, haha! Dit is absoluut een blijvertje in m’n stash. De zwarte vegen moet ik helaas maar voor lief nemen – totdat ik op een dag een betere mascara vind..

Informatie
Prijs: € 2,89
Inhoud: 12 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Diepzwart, geeft veel mascara af, flinke inhoud, budgetproof, blijft z’n effect vrij lang behouden.
Minpunten: Oppassen met aanbrengen (klontert snel), geeft zwarte veegjes onder de ogen af.
Belangrijk om te weten:

En, heb jij deze mascara al geprobeerd? Wat vind jij ervan? Of zou je hem niet kopen?

13 REACTIES

  1. He, wat jammer dat je snel spinnepoten krijgt als je de bovenkant van je wimpers meepakt, dat doe ik namelijk ook altijd! Mijn mond valt trouwens nog steeds open van jouw enorm lange wimpers, die Revitalish heeft goed werk afgeleverd :mm7:

  2. Wow wat heb jij een lange wimpers. Dat effect krijg ik niet eens met mascara. :( Denk niet dat ik deze mascara zou meenemen. Hij ziet er wel heel klonterig uit.

  3. Ik dacht echt dat je al mascara op had bij de eerste foto’s. Vind zonder mascara mooier als met mascara….hij klontert heel erg! Maar geloof dat je inmiddels niet meer die hele goedkope mascara gebruikt??? :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in